Rasina poliuretanica usoara FEATHER LITE

SKU
44441

Feather Lite ™ este o rasina poliuretanica puternic umpluta aditivi de umplere cu densitate mica. Plasticul vulcanizat este usor (pluteste in apa!) si are o densitate mult mai mica decat alte rasini de turnare.

Indisponibil

Feather Lite ™ este o rasina poliuretanica puternic umpluta aditivi de umplere cu densitate mica. Plasticul vulcanizat este usor (pluteste in apa!) si are o densitate mult mai mica decat alte rasini de turnare.

Aceasta rasina poliuretanica are un raport convenabil de amestec 1A: 1B in volum si se amesteca usor (este necesara amestecarea prealabila a componentelor A si B). Plasticul obtinut este rigid si poate fi sculptat, prelucrat, gaurit, slefuit, etc. Feather Lite ™ poate fi pigmentat cu pigmentii SO-strong ™ inainte de turnare si turnarile finisate pot fi vopsite. Pentru ca acest produs are o densitate mica, produce mai mult plastic pe kilogram. decat alte rasini de turnare, costul pe turnare este scazut. Feather Lite ™ poate fi folosit pentru o varietate de aplicații legate de designul artei sau industriale, inclusiv reproducerea sculpturilor, confecționarea de voblere de pescuit, confecționarea modelului prototipului, turnarea capetelor si a figurilor de papusa etc.

Specificatii
SKU44441
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareproduse individuale
detalii tehnice

Pregatire - Depozitati si folositi la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C). aceste produse au un termen de valabilitate limitat si ar trebui utilizate cat mai curand posibil. Umiditatea mediului trebuie sa fie cat mai scazuta. O ventilatie buna pentru dimensiunea camerei este esentiala. Purtati ochelari de siguranta, maneci lungi si manusi de cauciuc pentru a reduce riscul de contaminare.

Aplicarea unui agent de eliberare - Un agent de eliberare este necesar pentru a facilita demularea atunci cand pulverizati pe sau pe cele mai multe suprafete. Utilizati un agent de eliberare fabricat special pentru fabricarea mucegaiului (Universal ™ Mold Release) disponibil de la smooth-On sau distribuitorul dvs. smooth-On). Un strat liberal de agent de eliberare trebuie aplicat pe toate suprafetele care vor contacta plasticul. Majoritatea matritelor din cauciuc siliconic nu necesita de obicei un agent de eliberare. Cu toate acestea, utilizarea unui agent de eliberare va prelungi durata de viata a matritei.

IMPORTANT: aplicati agent de eliberare pe toate suprafetele care vor contacta cauciucul. Pentru a asigura o acoperire completa, periati usor agentul de eliberare cu o perie moale pe toate suprafetele modelului. Urmati cu un strat usor de ceata si lasati agentul de eliberare sa se usuce timp de 15 minute.

Deoarece nu exista doua aplicatii sunt aceleasi, se recomanda o mica aplicatie de testare pentru a determina potrivirea pentru proiectul dvs., daca este vorba despre performanta acestui material.

Amestecare - Materialul este umplut puternic si umplutura se va separa de lichid in timpul depozitarii. Cand deschideti pentru prima data containerele, veti vedea deasupra pulbere care trebuie amestecata complet cu lichid pe partea de jos. inainte de a folosi, trebuie sa amestecati ambele parti a si partea B - amestecati in prealabil ambele parti in containerele lor originale inainte de a distribui. Dupa distribuirea unor cantitati egale de parti a si B in recipientul de amestecare, se amesteca bine. amestecati incet si in mod intentionat, asigurandu-va ca razuiti partile si partea de jos a recipientului de amestecare de mai multe ori. aveti grija sa nu stropiti material cu vascozitate scazuta din recipient. Nu uitati, Feather Lite ™ se instaleaza rapid. Nu amanati intre amestecare si turnare.

Turnare - avertisment: Fumurile, care pot fi vizibile, deoarece acest produs incepe sa se „gelifice” si sa se vindece, se va disipa cu o ventilatie adecvata. Utilizati acest produs numai cu ventilatie de dimensiunea camerei si nu inspirati / inspirati fum. Piesele turnate vor fi extrem de calde imediat dupa curatare si pot arde pielea. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de manipulare. Pentru cele mai bune rezultate, turnati amestecul intr-un singur loc in punctul cel mai jos al campului de izolare si lasati amestecul sa-si caute nivelul. acest lucru va ajuta la reducerea atenuarii aerului.

IMPORTANT: Perioada de valabilitate a produsului este redusa dupa deschidere. Produsul ramas trebuie utilizat cat mai curand posibil. inlocuirea imediata a capacelor pe ambele recipiente dupa distribuirea produsului va ajuta la prelungirea duratei de valabilitate a produsului neutilizat. Cuvertura de gaz uscat XtEND-it ™ (disponibil de la smooth-On) va prelungi semnificativ durata de valabilitate a produselor uretanice lichide neutilizate.

Vulcanizarea - important: Folositi acest produs cu cel putin o ventilatie de dimensiunea camerei sau in apropierea unei orificii de evacuare fortata si nu inspirati / respirati vaporii. Fumul, care poate fi vizibil cu o concentratie semnificativa de masa, se va disipa rapid cu o ventilatie adecvata. turnarile cu masa semnificativa pot fi fierbinti la atingere si irita pielea imediat dupa curatare. Lasati turnarea sa se raceasca la temperatura camerei inainte de manipulare.

Timpul de expunere a turnarii terminate depinde de masa si configuratia matritei. turnarile cu masa mica sau cu pereti subtiri vor dura mai mult timp pentru vulcanizare decat turnarile cu o concentratie de masa mai mare.

Daca faceti turnari rotative sau goale, reumplerea cu o spuma rigida (Foam-it! 5 sau alta) va oferi o intarire usoara. Recomandarea cu spuma este recomandata daca turnarile vor fi supuse la temperaturi peste 85 ° F / 30 ° C.

Post Vulcanizare - Post intarirea unui casting nu este necesara, dar va creste proprietatile fizice si performanta. Lasati materialul sa se vindece pentru timpul de vulcanizare recomandat la temperatura camerei, urmat de 4 - 6 ore la 150 ° F / 65 ° C. Lasati turnarea sa ajunga la temperatura camerei inainte de manipulare.

Performanta - Piesele turnate din Feather Lite ™ sunt usoare, rigide si durabile. Ele rezista la umiditate, caldura moderata, solventi, acizi diluate si pot fi prelucrate, amorsate / vopsite sau lipite de alte suprafete (orice agent de eliberare trebuie indepartat). Daca prelucrarea a fost vindecata cu Feather Lite ™, purtati masca de praf sau alte aparate pentru a preveni inhalarea particulelor reziduale.

Greutate specifica 0.67 g/cc
Volum specific 41.3 cu. in./lb.
timp de amestec 8,5 min.
Culoare Bej
Duritate shore 58 D
alungire la rupere 1,6%
Contractare 0.003 in. / in.
Raportul de amestec dupa volum 1a:1B
timp de vulcanizare 2 ore
Rezistenta la tractiune finala 2 160 psi
tensile Modulus 156 000 psi
Rezistenta la inconvoiere 3 440 psi
Rezistenta la compresiune 3 070 psi
temperatura de deformare 140 °F
Compressive Modulus 53,700 psi
Vascozitatea amestecului 410 cps
Publica review-ul tau
Recenzati:Rasina poliuretanica usoara FEATHER LITE
Rating-ul tau