Stilouri

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 49

Set Descending Direction
Pagina
pe pagina

Stilouri

Stiloul este un instrument de scris cu o îndelungată istorie în spate, din rândurile căreia se remarcă inclusiv românul Petrache Poenaru, cel care a brevetat în anul 1827 primul stilou cu rezervor. De atunci, desigur, stiloul a mai evoluat și a prins noi forme, noi caracteristici funcționale, legate de designul peniței sau a rezervorului cu cerneală, astfel încât să fie mai ușor de utilizat. Descoperă pe site gama completă de stilouri și alege modelul care ți se potrivește.

De ce merită să utilizăm un stilou?

Stiloul oferă un scris mai deosebit, mai elegantă, mai cursiv, și reprezintă, în același timp, un accesoriu prin care te poți distinge cu eleganță, în special dacă îți place să scrii de mână sau activezi într-un domeniu în care imaginea și atenția la detalii sunt esențiale. Deși tehnologia a avansat, stiloul reprezintă în continuare un instrument de scris de nelipsit, în special din colecția celor pasionați de scris sau de artă caligrafică.

Care sunt beneficiile unui stilou?

 • Scrisul de mână cu stiloul ajută la buna motricitate a mâinii și la crearea unui stil caligrafic, aspecte importante mai ales pentru un copil care învață să scrie.
 • Stilourile sunt un simbol atemporal al eleganței, iar deținerea și scrierea cu un asemenea instrument îți aduce un plus de rafinament și clasă.
 • Un stilou poate fi utilizat atât pentru scris, cât și pentru alte activități creative, precum caligafia sau desenul grafic, pentru care se pot alege grosimi diferite ale peniței, respectiv culori variate ale cernelii.
 • Pentru pasionații de scris, utilizarea unui stilou pentru a-și așterne gândurile pe foaie poate fi un act artistic cu adevărat meditativ, care permite cuvintelor să „curgă” natural și artistului să se conecteze cu meșteșugul său.

Care este anatomia stiloului?

Un stilou este format, de regulă, din aceleași tipuri de componente:

 • Peniță
 • Feed
 • Secțiune peniță
 • Secțiune filetată
 • Corpul stiloului (unde se află sistemul de alimentare cu cerneală)
 • Capac fals (buton)

Ce tipuri de stilouri există?

Atunci când alegem un stilou din gamele de stilouri pentru copii sau pentru adulți, este necesar să ne orientăm după câteva criterii care țin de designul și dimensiunea acestuia, de tipul de cerneală și sistemul prin care acesta poate fi alimentat. Stilourile vin într-o varietate largă de modele, realizate din diferite materiale, cu diferite sisteme de alimentare cu cerneală.

În funcție de tipul de alimentare cu cerneală, amintim următoarele categorii de stilouri:

Stilourile cu rezerve / cartușe

Sunt foarte ușor de utilizat, deoarece cerneala este pre-stocată în mici recipiente de plastic care se atașează simplu la feed-ul stiloului. Rezervele sunt de unică folosință și are o capacitate de stocare a cernelii mai redusă decât a unui rezervor clasic.

Stilourile cu rezervor

Sunt varianta clasică de stilou, cel mai cunoscut și larg răspândit sistem de alimentare. Cerneala este extrasă din călimară prin introducerea vârfului stiloului și pulsarea rezervorului asemeni unei pipete, până la umplere. Acest sistem de alimentare permite stocarea unei cantități mai mari de cerneală în rezervor decât în cazul altor opțiuni de pe piață.

Stilourile cu convertor

Au un sistem de alimentare ce se aseamănă, ca formă, celui cu rezerve, doar că în cazul convertorului, acesta poate și reîncărcat cu cerneală, deci poate fi utilizat de mai multe ori. Dezavantajul la stilourile cu convertor este că stochează mai puțină cerneală decât o rezervă, iar procesul de alimentare poate fi anevoios, în special dacă stiloul este utilizat de un copil.

Ce tip de stilou să alegi în funcție de peniță?

În funcție de dimensiunea și grosimea scrisului, poți alege între diferite tipuri de peniță pentru stiloul tău:

 • Peniță de tip F (Fine) cu o grosime de 0,5 mm - pentru un scris mic, cursiv, fin, lent
 • Peniță de tip M (Medium) cu o grosime cuprinsă între 0.6 - 0.7 mm - este cea mai populară opțiune și este recomandată pentru un scris de dimensiuni medii, cursiv.
 • Peniță de tip B (Broad) cu o grosime de 0.8 mm - recomandat în special celor care au scrisul mai mare sau care folosesc stiloul pentru semnături.

De asemenea, stilourile se mai disting și după alte caracteristici, precum mâna dominantă (cu care scriem):

 • Stilouri pentru dreptaci
 • Stilouri pentru stângaci

Care este prețul unui stilou?

Multe persoane consideră, în prezent, că stiloul este mai mult un obiect de colecție, scump și inaccesibil comparativ cu alte instrumente de scris, care se adresează mai degrabă persoanelor cu un anumit statut social sau economic, persoanelor aflate în poziții înalte sau oamenilor de afaceri. Cu toate acestea, piața instrumentelor de scris clasice oferă acum și alternative de stilouri la prețuri accesibile, cu design atractiv și confortabil, optimizat pentru diverse tipuri de activități, de la scris, la caligrafie, la grafică.

Pe site-ul nostru găsești disponibile mai multe tipuri de stilouri, de la cele mai cunoscute branduri, atât la prețuri accesibile (cum sunt cele de la Rotring, Pilot, Bruynzeel sau Faber Castell), cât și modele mai deosebite, precum modelele de stilouri de lux de la Caran d’Ache.