Acuarele

Acuarele

Loading...
Vizualizare ca Grid List

Produse 1-24 din 90

Pagina
pe pagina
Set Descending Direction
Vizualizare ca Grid List

Produse 1-24 din 90

Pagina
pe pagina
Set Descending Direction

Ce este acuarela?

Acuarelele sunt culori translucide pe baza de apa. Acuarela este practic un pigment colorat într-un liant solubil în apă. Vopseaua se dizolvă atunci când adăugați apă, permițând pigmentului să fie aplicat pe coala de hartie cu ajutorul unei pensule.

Acuarelele sunt realizate din cateva ingrediente simple, principalele fiind pigmentul (acesta oferă culoarea) și liantul (de obicei guma-arabică). Ele mai pot contine, de asemenea, și alți aditivi care modifică aspectul culorilor, modul în care acestea acționează și care extind durata de viata a picturii.

Avantajele picturii în acuarelă

Acuarela este foarte diferită de culorile acrilice, de ulei sau guașă. Fiecare dintre aceste culori necesită tehnici diferite de pictura.

In cazul acuarelelor pigmenții colorați rămân suspendați în apă, până când apa se evaporă și se usucă. Apa se usucă rapid, ceea ce înseamnă adesea că artistul trebuie să ia decizii rapide! Drept urmare, unii oameni consideră că acuarele sunt dificil de controlat.

Dar acuarela nu este neapărat mai dificilă decât alte medii precum uleiul sau acrilicul. In cazul culorilor de ulei, daca pictorul a gresit, el poate reveni si corecta chiar si dupa cateva zile. In cazul acuarelei, daca gresiti, va trebui sa reluati pe o noua coala de hartie.

Calitățile fluide și transparente și, uneori, rezultatele neașteptate, fac din acuarele o bucurie de utilizare. Iată câteva dintre avantajele de luat în considerare:

  • Este un mediu pe bază de apă - acest lucru face ca acuarele să fie mult mai puțin murdare decât uleiurile sau acrilicele.
  • Acuarele nu au miros puternic.
  • Se usucă rapid - Da, acesta este un avantaj, deoarece puteți trece rapid la următorii pași din proiect. Mulți artiști folosesc uneori un uscător de păr pentru a face procesul de uscare chiar mai rapid!
  • Sunt ușor de lucrat - acuarele sunt plăcute, ușor de amestecat și aplicat, și unul dintre cele mai simple medii pentru orice artist.
  • Portabilitate - acuarele sunt ușoare și ușor de transportat. Fantastic pentru schițarea „en plein air”
  • Pensulele dvs. pot fi curățate cu ușurință cu apă și săpun. Nu produc deșeuri. Dacă v-a rămas vopsea în paletă, aceasta se va usca dar se pot reactiva ușor adăugând apă.

sursa text: watercoloraffair.com