Acuarele

Acuarele

Produse 1 - 16 din 59

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Produse 1 - 16 din 59

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Intrebari si raspunsuri privind acuarelele.

Care sunt avantajele picturii in acuarela?

Acuarelele sunt culori pe baza de apa, deci se usuca repede. Acest fapt da posibilitatea artistului sa picteze oriunde, oricand. Fiind pe baza de apa curatarea instrumentelor este foarte facila.

inapoi la intrebari

Din ce sunt fabricate acuarelele?

Acuarelele sunt fabricate din pigment amestecat cu un liant pe baza de guma arabica. Guma arabica este o rasina naturala non toxica, solubila in apa.

inapoi la intrebari

Care este diferenta intre acuarelele profesionale si cele pentru elevi?

Acuarelele pentru elevi contin o gama restransa de culori si inlocuiesc culorile pe baza de pigmenti rari cu pigmenti sintetici mai ieftini. Aceste culori contin mai mul liant. Acestea sunt mai ieftine deoarece nu au acelasi nivel de puritate si permanenta precum acuarelele profesionale.

inapoi la intrebari

Care este diferenta intre acuarelele la tub sau cele la godet?

Acuarelele la godet sunt blocuri solide de culoare. Adaugati apa cu o pensula si sunt gata de folosire. Acestea sunt indicate pentru pictura in aer liber.

Acuarelele in tuburi au o consistenta vascoasa necesitand diluarea cu apa pe o paleta. In cazul in care acestea se usuca pe paleta, pot fi refolosite cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa.

inapoi la intrebari

Ce suprafete se preteaza la pictura in acuarela?

Cel mai des folosita suprafata pentru pictura in acuarele este hartia pentru acuarela. Se pot folosi insa si alte suprafete precum pergament, hartia de orez sau materiale textile subtiri precum matasea.

inapoi la intrebari

De ce sa folosesc hartie pentru acuarela in loc de hartie obisnuita?

Hartia pentru acuarela are o compozitie speciala ce absoarbe apa incet si omogen. Deoarece acuarelele sunt transparente, suprafata de pictat este foarte importanta. Hartia pentru acuarela este mai groasa decat cea normala si are o textura mai pronuntata.

inapoi la intrebari

Ce pensule sunt indicate pentru pictura in acuarela?

Pentru pictura in acuarela exista o varietate mare de tipuri de pensule, de aceea am realizat o selectie dedicata acestei tehnici de pictura in pagina Pensule pentru acuarele. Desi acuarelistii folosesc in mod traditional pensulele cu par natural, au inceput sa devina tot mai populare pensulele cu par sintetic moale cu proprietati similare celor cu par natural dar cu un pret redus.

Parul natural de cea mai buna calitate pentru pictura in acuarela este parul de jder Kolinsky urmat de cel de veverita. Pensulele din acest par animale este foarte fin si poate retine foarte multa apa in acelasi timp fiind capabil sa traseze linii foarte subtiri.

Cum corectez greselile?

Pentru a corecta greselile in acuarela aplicati o bucata de sugativa sau un servetel peste zona respectiva inainte de uscare. Daca culoarea s-a uscat, reumeziti si aplicati servetelul. Acolo unde culoarea s-a uscat probabil nu veti mai putea elimina complet ci doar partia culoarea, mai ales daca pigmentul este unul care pateaza.

inapoi la intrebari