Linere

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 79

Set Descending Direction
 1. Fineliner Tikky Graphic
  Fineliner Rotring Tikky Graphic
  Nota:
  96%
  Pret:17,50- 18,00 RON

  De la 17,50 RON

Pagina
pe pagina

Linere

Linerul este un instrument de scris sau desen cu un vârf subțire din fetru, capabil să traseze linii foarte fine. Linerele pot fi alimentate cu tuș pe bază de apă sau alcool sau cu vopsea pe bază de solvenți.

Ce tipuri de linere poți alege în funcție de caracteristici?

Pe piață poți găsi o varietate de modele de linere, potrivite pentru scris sau pentru desen, cu cerneală de diferite culori și cu vârfuri de grosimi.

Așadar, principalele caracteristici după care să te orientezi atunci când alegi linerul potrivit pentru tine sunt următoarele:

Cerneala linerelor

Linerele sunt alimentate, în general, cu cerneală pe bază de apă, însă găsești și modele cu alimentare pe bază de ulei. Cele pe bază de apă se potrivesc majorității tipurilor de activități, de la scris, la grafică, la desen, ilustrații ș.a.m.d., în timp ce linerele cu cerneală pe bază de ulei sunt cea mai bună opțiune dacă vrei să le folosești pe suprafețe lucioase (fotografii, coperte cu folie lucioasă etc.).

De asemenea, pentru a asigura durabilitatea lucrărilor tale, poți opta pentru un liner waterproof, a cărui cerneală să fie rezistentă la apă, la lumină și alți factori externi.

Grosimea vârfului

Linerele diferă și din punct de vedere al grosimii vârfului, ce variază între 0.03 mm și 1 mm, de la linii foarte fine și subțiri, la linii mai groase. Alegerea linerului în funcție de acest aspect ține, desigur, de tipul activității pentru care îl vei utiliza. Poți opta pentru mai multe modele de grosimi diferite în cazul în care ai nevoie de diversitate a liniilor în practica ta.

Materialul din care este realizat vârful linerului

Un criteriu pe care unele persoane îl pot omite atunci când aleg un liner este materialul din care e realizat vârful. Acesta poate influența stilul de scris / desen din cauza durității ridicate sau scăzute. De exemplu, un vârf din plastic este destul de rigid și impune o anumită postură a mâinii în timpul utilizării.

Alte aspecte de luat în considerare:

 • Culoarea cernelii
 • Rezistența la contactul cu alte materiale (alte instrumente de scris)
 • Transferul pe hârtie

Printre cele mai cunoscute și apreciate branduri de linere se află și Sakura Pigma Micron, produse fabricate în Japonia. Aceste linere au o cerneală pe bază de pigment ce devine permanentă după uscare. Tușul pe bază de pigment are o durabilitate ridicată și nu se decolorează în timp. Vârful din fetru este extrem de precis și foarte rezistent la uzură.

La ce folosesc linerele?

Linerele sunt folosite la mai multe tipuri de activități creative, precum:

 • Scris. Chiar dacă activitățile principale pentru care au fost create linerele sunt grafica sau desenul, multe persoane aleg să folosească acest tip de instrument și pentru scrisul de mână. Fie că vorbim despre scris creativ, journaling, luat notițe sau altfel de materiale scrise, linerul este o opțiune bună pentru cei care doresc o linie fină.
 • Desen și schițe. În general, pentru desen și schițe se folosește creionul, pentru simpla libertate de a corecta eventualele greșeli, însă practica acestor activități cu un liner oferă o altfel de experiență ce îl impinge pe artist la și mai multă creativitate - cum să reinventeze o linie greșită sau o formă care nu a ieșit cum intenționa.
 • Design grafic și ilustrație. Printre designerii grafici se află și persoane care găsesc inspirație în a utiliza linerul în munca lor.

Sfaturi și recomandări pentru utilizarea linerelor

Dacă îți dorești să te bucuri de linerele tale cât mai mult timp, îți oferim câteva sfaturi și recomandări pentru o utilizare ușoară și o experiență artistică satisfăcătoare.

 • Ai grijă de linerul tău și nu pune prea mare presiune în timpul utilizării, pentru a nu îndoi vârful.
 • Pentru a obține rezultate foarte bune, pe lângă alegerea linerului, este important ca și hârtia să fie de o calitate superioară, mai ales dacă practici design grafic, ilustrație sau altă formă de artă.
 • În cazul în care hârtia are o textură mai absorbantă, atunci alege un liner care nu are un flux ridicat al cernelii, pentru a evita difuzarea ei și mânjirea lucrării.
 • Dacă folosești linerul pentru desen sau grafică și vrei să folosești în lucrarea ta și alte instrumente, precum markere, carioci sau altele, așteaptă câteva ore ca cerneala linerului să se usuce înainte de continuarea cu alte materiale, pentru a evita fuziunea nedorită a culorilor, estomparea liniilor sau a altor detalii grafice.

Descoperă întreaga noastră colecție de linere de la branduri cunoscute, precum Sakura, Bruynzeel, Rotring, Faber Castell, Graphit, OHTO sau Centropen, pe colorit.ro, alături de alte produse complementare care să îți facă practica artistică o plăcere.