Silicon RTV Mold Star 31T

SKU
113141

Cauciucul siliconic translucid Mold StarTM este un silicon bicomponent ce se amesteca in proportii egale ca volum 1A:1B (nu este necesara cantarirea). Acest silicon RTV de aditie (platinum) are o vascozitate redusa. Dupa vulcanizare cauciucul are duritatea 30A Shore.

Indisponibil

Cauciucul siliconic translucid Mold StarTM este un silicon bicomponent ce se amesteca in proportii egale ca volum 1A:1B (nu este necesara cantarirea). Acest silicon RTV de aditie (platinum) are o vascozitate redusa. Dupa vulcanizare cauciucul are duritatea 30A Shore.

Matritele realizate din siliconul RTV Mold Star sunt foarte rezistente la rupere si prezinta o foarte mica dilatare in timp. In matritele realizate din siliconul Mold Star puteti turna ceara, gips, rasini, ciment sau alte materiale. Siliconul Mold Star vulcanizat rezista pana la temperaturi de 232º C si poate fi folosit pentru turnarea metalelor cu punct scazut de topire.

Nota: Mold Star nu se preteaza la aplicarea cu pensula.

Nota: acest silicon nu se va vulcaniza in contact cu sulf, chiar daca acesta este sigilat.

Specificatii
SKU113141
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareproduse individuale
detalii tehnice

Siguranta - Utilizati intr-o zona ventilata corespunzator (ventilatie, dimensiune camera). Purtati ochelari de siguranta, maneci lungi si manusi de cauciuc pentru a reduce riscul de contaminare. Purtati doar manusi de vinil. Manusile din latex vor inhiba vulcanizarea cauciucului.

Depozitati si folositi materialul la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C). Temperaturile mai calde vor reduce drastic timpul de lucru si timpul de vulcanizare. Depozitarea materialului la temperaturi mai calde va reduce de asemenea durata de valabilitate a materialului neutilizat. Aceste produse au un termen de valabilitate limitat si ar trebui utilizate cat mai curand posibil.

Inhibarea vulcanizarii - Vulcanizarea cauciucului siliconic poate fi inhibata de anumiti contaminanti din sau de pe modelul care trebuie modelat, ceea ce duce la o aderenta la suprafata modelului sau la o lipsa totala de vulcanizare in intreaga matrita. Latexul, argilele cu sulf, anumite suprafete din lemn, poliesterul nou turnat, epoxidicul, cauciucul din silicon, sau cauciucul de uretan, pot cauza inhibarea. Daca nu sunteti sigur de compatibilitatea intre suprafata si cauciucul siliconic, este recomandat un test la scara mica. Aplicati o cantitate mica de cauciuc siliconic pe o zona non-critica a modelului. Inhibitia s-a produs daca cauciucul este gumos sau nu este vulcanizat dupa trecerea timpului de vulcanizare recomandat. Pentru a preveni inhibarea, este de obicei eficienta una sau mai multe acoperiri ale unui lac transparent acrilic aplicat pe suprafata modelului. Lasati orice produs de etansare sa se usuce bine inainte de a turna siliconul.

Chiar si folosind substante de izolare, Mold Star ™ 31T nu se va vulcaniza pe suprafete care contin sulf. Daca nu sunteti sigur daca argila contine sulf, faceti un test de compatibilitate inainte de a utiliza pentru un proiect important.

Aplicarea unui agent de eliberare - Desi nu este de obicei necesar, un agent de eliberare va face mai usoara demontarea atunci cand se ia mulajul de pe majoritatea materialelor. Ease Release ™ 200 este un agent de eliberare dovedit pentru eliberarea siliconului din silicon sau alte suprafete. Produsele Mann Ease Release ™ sunt disponibile de la distribuitorul Smooth-On sau distribuitorul Smooth-On.

Deoarece nu exista doua aplicatii la fel, se recomanda o mica aplicatie de testare pentru a determina potrivirea pentru proiectul dvs., daca este vorba despre performanta acestui material.

MASURAREA SI AMESTECAREA
Inainte de a incepe, amestecati separat partea A si partea B separat. Dupa distribuirea cantitatilor necesare de parti A si B in recipientul de amestecare (1A: 1B in volum sau in greutate), se amesteca bine, asigurandu-va ca razuiti partile si partea de jos a recipientului de amestecare de mai multe ori.

Optional ... Degazarea prin vid - Desi nu este necesar, degazarea prin vid ajuta la eliminarea aerului prins in cauciucul siliconat. Dupa ce amestecati partile A si B, aspirati materialul timp de 2-3 minute la 29 cm de mercur, asigurati-va ca lasati suficient spatiu in recipient pentru extinderea produsului.

TURNAREA, VULCANIZAREA & PERFORMANTE
Turnare - Pentru cele mai bune rezultate, turnati amestecul intr-un singur loc in punctul cel mai jos al campului. Lasati cauciucul sa-si caute propriul nivel. Un flux uniform va ajuta la minimizarea realizarii bulelor de aer. Daca folositi ca material de matrita, cauciucul lichid ar trebui sa se ridice la cel putin 1,2 cm (1,3 cm) peste punctul cel mai inalt al suprafetei modelului.

Intarire - Lasati matrita sa se vulcanizeze timp de 23 de minute la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C) inainte de demulare.

Vulcanizarea la caldura - Timpul pentru demulare poate fi redus cu caldura usoara. Exemplu: Dupa turnarea Mold Star ™ 31T la temperatura camerei, puneti matrita intr-o cutie fierbinte sau cuptor industrial la 140 ° F (60 ° C). Acest lucru poate reduce timpul de expunere substantial. Nota - timpul va varia in functie de grosimea matritei.

Realizarea unei matrite prin pensulare? - Siliconul Mold Star ™ 20T poate fi ingrosat cu agentul de ingrosare THI-VEX ™ pentru aplicare si efecte cu pensula. Nu folositi alte silicoane din seria Star Star ™ pentru mulaje prin pensulare

Performanta si stocarea matritelor - Durata de viata a matritei depinde de modul in care o folositi (materialele turnate, frecventa etc.). Turnarea materialelor abrazive, cum ar fi betonul, poate eroda rapid detaliile matritei, in timp ce materialele neabrazive (ceara) nu vor afecta detaliile matritei. Inainte de pastrare, matrita trebuie curatata cu o solutie de sapun si stersa complet. Doua (sau mai multe) matrite trebuie asamblate. Matritele trebuie depozitate pe o suprafata plana intr-un mediu rece si uscat.

Infogreutate neta: 0,90Kg
Publica review-ul tau
Recenzati:Silicon RTV Mold Star 31T
Rating-ul tau