Creioane colorate

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 163

Set Descending Direction
 1. Creioane colorate Caran d'Ache Supracolor
  Creioane colorate Caran d'Ache Supracolor
  Nota:
  100%
  Pret:
  De la 10,50 RON
 2. Creion blender Caran d'Ache
  Creion blender Caran d'Ache
  Nota:
  100%
  Pret:
  9,50 RON
 3. Creioane colorate Faber Castell Polychromos
  Creioane colorate Faber Castell Polychromos
  Nota:
  99%
  Pret:
  De la 9,40 RON
 4. Creioane colorate A. Durer Faber Castell
  Creioane colorate A. Durer Faber Castell
  Nota:
  97%
  Pret:
  De la 9,30 RON
 5. Creioane colorate Bruynzeel Design Aquarel
  Creioane colorate Bruynzeel Design Aquarel
  Nota:
  100%
  Pret:

  De la 4,50 RON

 6. Creioane colorate Bruynzeel Design Colour Pencil
  Creioane colorate Bruynzeel Design Colour Pencil
  Nota:
  100%
  Pret:

  De la 4,00 RON

 7. Creioane colorate Bruynzeel Super
  Creioane colorate Bruynzeel Super
  Nota:
  80%
  Pret:

  De la 2,50 RON

 8. Creioane colorate acuarelabile A. Durer Faber Castell
  Creioane colorate A. Durer Faber Castell
  Nota:
  97%
  Pret:

  De la 9,30 RON

 9. Creioane Faber Castell Pitt Oil Base
  Creioane Faber Castell Pitt Oil Base
  Nota:
  90%
  Pret:

  De la 9,50 RON

Pagina
pe pagina

De ce sa alegi creioane colorate profesionale?

Spre deosebire de seturile obisnuite de creioane colorate, cele profesionale aduc artistului un grad semnificativ de flexibilitate in tot ceea ce inseamna procedee, tehnici, stiluri si modalitati de combinare a culorilor si umbrelor. Sunt potrivite atat pentru cei experimentati in domeniu, cat si pentru cei care abia acum descopera domeniul artistic si vor sa se perfectioneze in aceasta directie.

Clasificare creioane colorate

Exista trei categorii principale in care se incadreaza creioanele colorate: creioane cu mina pe baza de ceara, creioane pe baza de ulei si creioane cu pigmenti solubili in apa (cunoscute si drept creioane acuarela). Avantajul acestora este ca se pot mixa in aceeasi compozitie artistica, spre deosebire de culorile in ulei sau culorile acrilice.

 • Creioane pe baza de ceara: Majoritatea creioanelor colorate sunt pe baza de ceara. Acest aspect contribuie la uniformizarea pigmentilor pe suprafata de lucru, dar si la consolidarea unui baze pentru straturile de culoare. Vin intr-o gama variata de modele, destinate atat incepatorilor, cat si profesionistilor.
 • Creioane pe baza de ulei: Aceste creioane imbina pigmentii cu uleiul pentru a distribui uniform culoarea pe suprafete. Contribuie si la conturarea unor culori intense si stralucitoare, potrivite in mai multe tehnici de desenat. Spre deosebire de culorile cerate, acestea sunt mai greu de sters.
 • Creioane acuarelabile. Contin pigmenti puternici, de calitate, care sunt solubili in apa. Datorita acestei proprietati, se pot crea o serie de efecte cu ajutorul unei pensule inmuiata in apa. Totodata, se pot folosi si in varianta uscata pentru efecte clasice. De asemenea, multi profesionisti le folosesc in combinatie cu acuarelele pentru un plus de stralucire si usurinta in aplicare.

Creioane colorate in functie de brand

Pe piata exista mai multe branduri care pun bazele unor seturi de creioane colorate profesionale. In functie de marca, acestea vin la pachet cu o serie de avantaje. Astfel, pe colorit.ro iti punem la dispozitie creioane de desenat de la urmatoarele branduri:

 • Caran d’Ache: creioane colorate ce se adreseaza artistilor care nu vor sa faca rabat de la calitate. Denumirea provine de la cuvantul rusesc care se traduce simplu si sugestiv prin “creion”. De asemenea, creioanele sunt rezistente, prezinta pigmenti puternici si se pot folosi pe mai multe suprafete.
 • Faber Castell: compania continua sa impresioneze si astazi prin realizarea de instrumente de scris calitative, fiind si cea mai mare companie din acest domeniu, din lume. Sortimentul de creioane colorate se adreseaza atat copiilor, cat si profesionistilor. In plus, aduc mai aproape o categorie de creioane tip acuarela, care prin combinarea pigmentilor cu apa ofera un aspect vibrant, plin de culoare.
 • Bruynzeel: Creioanele se evidentiaza prin pigmenti de buna calitate si vin intr-o gama variata de culori si grosimi ale minei. De asemenea, creioanele se ascut foarte usor, iar mina moale permite realizarea de linii si finisaje intense, fara intreruperi si fara zgarieturi ale hartiei. Sunt creioane destinate copiilor de la cele mai mici varste, pana la studenti si artisti amatori.

Creioane colorate in functie de consistenta

In functie de tehnicile de desen preferate, exista doua categorii principale in care putem incadra creioanele, in functie de consistenta: moi si tari.

 • Creioane colorate moi: Avantajele principale ale acestor culori sunt faptul ca se aplica mult mai usor pe suprafete si se imbina perfect intre ele. Contin o cantitate semnificativa de pigment, fapt care se observa in calitatea culorilor, mult mai stralucitoare si vibrante. Dezavantajul acestora ar fi faptul ca trebuie ascutite in mod frecvent pentru rezultate optime si nu sunt recomandate pentru realizarea detaliilor.
 • Creioane colorate tari: Sunt potrivite pentru a contura detalii, deoarece se pot ascuti pana se atinge un varf foarte fin. Spre deosebire de culorile care au o consistenta moale, acestea sunt mai dificil de aplicat. Cu toate acestea, pentru a obtine culori puternice nu trebuie sa se aplice presiune. In caz contrar, sansele ca hartia, respectiv suprafata de lucru sa se degradeze cresc in mod considerabil.

Calitatea creioanelor colorate

In functie de nivelul la care te afli, este important sa alegi acele creioane colorate care se potrivesc tehnicilor de desen folosite. Pot fi clasificate in creioane pentru profesionistiti (“artist grade”) sau pentru incepatori (“student grade”).

 • Creioane pentru incepatori: Sunt ideale pentru primele lectii de desen si pentru primele incercari artistice. Avantajul principal al acestora este pretul, semnificativ mai mic fata de seturile destinate expertilor.
 • Creioane pentru profesionisti: Acestea contin o cantitate mai mare de pigment care va rezulta in culori puternice, vibrante, stralucitoare, cu un grad superior de rezistenta la lumina. De asemenea, aceste creioane au o consistenta ce permite combinarea sau suprapunerea culorilor in mai multe straturi pentru a realiza efecte si tehnici la un nivel avansat.

Cum alegi hartia potrivita pentru creioanele colorate?

In momentul in care alegi un bloc de desen pentru lucrarile tale, este important sa ai in vedere mai multe caracteristici. In acest fel te asiguri de faptul ca pui bazele unui set de desen complet si corect de desenat, care te va ajuta sa folosesti diverse tehnici si sa pastrezi opera in conditii optime pentru o perioada indelungata de timp. Astfel, cei mai importanti factori sunt:

 • Calitatea hartiei: Este important ca aceasta sa nu fie tratata cu acid sau aditivi de albire. In acest fel, hartia nu va fi expusa ingalbenirii si isi va pastra din proprietati, chiar si dupa cativa ani. Majoritatea blocurilor de desen de calitate sunt realizate din celuloza pura sau din bumbac.
 • Textura: Un factor care sta la baza desenelor in creion este textura suprafetei de lucru. Acesta contribuie la aplicarea uniforma a culorilor, dar si la usurinta de a estompa si combina tehnicile de desen. In functie de nevoi, exista trei tipuri principale de hartie, in functie de textura: hartie fina, medie si aspra. Dupa cum sugereaza si denumirile, cea fina se recomanda pentru desenele cu detalii, care nu necesita presiune pentru a obtine culori si umbre. De asemenea, cea aspra se recomanda pentru tehnicile complicate, dar si pentru lucrarile texturate.
 • Grosimea: Grosimea hartiei este un aspect ce tine de preferinte, dar si de tehnicile de lucru urmarite pe parcursul lucrarii. Exista astfel trei grosimi principale din care poti alege: 160-185g/mp, 300 g/mp sau 640 g/mp. In cazul in care vrei sa folosesti creioanele acuarelabile, se recomanda o hartie cu o densitate cat mai ridicata pentru a preveni valurirea hartiei.
 • In general hartia cu grosimi de 90-120 gr este recomandata pentru schite in creion. Cea de 160-220 gr, pentru desen in creion, pastel, carbune, cea de peste 300 gr se recomanda pentru pictura in tempera sau acuarela. Hartia de peste 350 gr pentru pictura in culori acrilice, uneori culori de ulei sau tempera si guase.

 

La Colorit poti alege creioane pentru micii artisti sau creioane colorate profesionale cu mina intens pigmentata. Acestea au culori rezistente la lumina, ce se pot amesteca intre ele sau care se pot aplica in mai multe straturi pentru a crea efecte sofisticate. In plus, pot fi o completare pentru kit-ul de markere si carioci.