Aerografe

Vizualizare ca Grid List

20 Articole

Set Descending Direction
pe pagina

Ce este un aerograf?

Aerograf este instrumentul intalnit in atelierele de pictura cu ajutorul caruia se poate pulveriza vopsea lichida, intr-un strat uniform, pe diverse tipuri de suprafete. Acesta functioneaza in combinatie cu un compresor aerograf, la care se mai pot adauga si alte accesorii.

Clasificare aerografe

Dupa modul de alimentare

  • Aerografe cu alimentare prin gravitatie - vor avea cupa situata deasupra corpului, astfel incat culoarea sa patrunda liber in aerograf datorita greutatii sale. Aerografele cu alimentare prin gravitatie au un timp de raspuns mai scurt din momentul in care se actioneaza tragaciul si pana ce culoarea incepe sa fie pulverizata, datorita distantei mai scurte intre cupa si varf. Aceste aerografe sunt folosite pentru pictura cu detalii fine, machete sau retusuri de mici dimensiuni.
  • Aerografe cu alimentare prin aspiratie - are rezervorul situat sub corpul aerografului sau lateral, astfel incat culoarea este antrenata prin forta de aspiratie generata atunci cand aerul trece prin corpul aerografului. aerografele cu alimentare prin aspiratie prezinta avantajul de a putea schimba rapid culoarea. Rezervorul se poate inlocui cu unul mai mare pentru pictura pe suprafete mari. De obicei aceste aerografe sunt folosite pentru pictura pe suprafete mari, pictura pe textile, pictura pe corp, etc. Singurele aerografe care pot pulveriza in sus sunt cele cu alimentare laterala.

Dupa felul in care se realizeaza amestecul dintre aer si culoare

  • Aerografe cu amestec intern - La aerografele cu alimentare interna amestecul se realizeaza in corpul aerografului. Datorita acestui sistem aceste aerografe pulverizeaza foarte fin si sunt capabile sa realizeze linii subtiri (pana la 0,3 mm). Aceste aerografe au nevoie de culori foarte fluide. Cu cat diametrul duzei scade, cu atat vopseaua trebuie sa fie mai fluida.
  • Aerografe cu amestec extern - Aerografele cu amestec extern functioneaza pe un principiu mai simplu, amestecul realizandu-se in fata duzei aerografului. Aceste aerografe se preteaza pentru vopsele cu vascozitate mai mare. Sunt folosite la vopsirea diverselor obiecte sau pentru fundaluri.

In functie de actionarea tragaciului

  • Aerografe cu simpla actiune - la aerografele cu simpla actiune aerul si culoarea sunt pulverizate in acelasi timp in momentul apasarii tragaciului.
  • Aerografe cu dubla actiune - In cazul aerografelor cu dubla actiune, la apasarea tragaciului aerograful incepe sa sufle aer. Tinand tragaciul apasat, prin tragerea sa inspre inapoi, aerograful incepe sa elibereze treptat culoare. Acest sistem permite realizarea unor umbre foarte fine sau trasarea liniilor foarte subtiri.

Pe colorit.ro gasiti toate produsele necesare pentru un kit aerograf complet, de cea mai inalta calitate si de la branduri de top pentru produse artistice de exceptie.