Rasina poliuretanica SMOOTH-CAST 325

SKU
106441

Rasina poliuretanica special conceputa pentru adaugarea pigmentilor si a fillerilor cu scopul de a reproduce exact anumite culori/texturi sau pentru a obtine anumite efecte deosebite. Aceasta rasina are o culoare "neutra". Adaugand cantitati mici de pigment veti obtine un plastic viu colorat. Aceasta rasina poate fi colorata cu pigmentii So-Strong, UVO sau Ignite.

In Stoc

Rasina poliuretanica special conceputa pentru adaugarea pigmentilor si a fillerilor cu scopul de a reproduce exact anumite culori/texturi sau pentru a obtine anumite efecte deosebite. Aceasta rasina are o culoare "neutra". Adaugand cantitati mici de pigment veti obtine un plastic viu colorat. Aceasta rasina poate fi colorata cu pigmentii So-Strong, UVO sau Ignite.

Rasina de turnare Smoot-Cast 325 ColorMatch are un raport de mixare volumetric convenabil de 1A:1B, amestecul avand o vascozitate foarte scazuta. Timpul de demulare variaza intre 10 minute si 2-4 ore in functie de model si de marimea si congiguratia matritei. Obiectul final va avea duritatea 72 Shore D

Nota: obiectele de mari dimensiuni se vor incalzi doarte tare si se vor contracta mai mult, ion functie de configuratia matritei.

Rasina poliuretanica Smooth-Cast 325 accepta cu usurinta filleri ca URE-FIL 3. Datorita culorii sale neutre, aceasta rasina poliuretanica este ideala pentru realizarea obiectelor cu efect de marmura, scoarta de lemn sau reproducerea obiectelor din metal adaugand pulbere de bronz sau alte metale. Aria de utilizare a acestei rasini include realizarea prototipurilor colorate, a efectelor speciale sau reproducerea statuetelor mici si medii, pentru bijuterii, etc.

Specificatii
SKU106441
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareproduse individuale
detalii tehnice

Siguranță - Materialele trebuie depozitate și utilizate într-un mediu cald (73 ° F / 23 ° C). Aceste produse au un termen de valabilitate limitat și ar trebui utilizate cât mai curând posibil. Toate uretanele lichide sunt sensibile la umiditate și vor absorbi umezeala atmosferică. Instrumentele și recipientele de amestec trebuie să fie curate și să fie din metal, sticlă sau plastic. Amestecarea trebuie făcută într-o zonă bine ventilată. Purtați ochelari de siguranță, mâneci lungi și mănuși de cauciuc pentru a reduce riscul de contaminare.

Aplicarea unui agent de demulare - Un agent de eliberare este necesar pentru a facilita demolding-ul la turnarea pe sau de-a lungul majorității suprafețelor. Folosiți un agent de eliberare fabricat special pentru fabricarea mucegaiului (Universal® Mold Release sau Mann’s Ease Release ™ 200 disponibil de la Smooth-On sau distribuitorul Smooth-On). Un strat liberal de agent de eliberare trebuie aplicat pe toate suprafețele care vor contacta plasticul.

IMPORTANT: Pentru a asigura o acoperire completă, aplicați agent de demulare cu o pensula moale pe toate suprafețele. Urmați cu un strat ușor de ceață și lăsați agentul de eliberare să se usuce timp de 30 de minute. Matrițele din cauciuc siliconic neted nu necesită, de obicei, un agent de eliberare decât dacă aruncați siliconul în matriță. Aplicarea unui agent de eliberare va prelungi durata de viață a matriței.

IMPORTANT: Perioada de valabilitate a produsului este redusă după deschidere. Produsul rămas trebuie utilizat cât mai curând posibil. Înlocuirea imediată a capacelor pe ambele recipiente după distribuirea produsului va ajuta la prelungirea duratei de valabilitate a produsului neutilizat. Cuvertura de gaz uscat XTEND-IT® (disponibil de la Smooth-On) va prelungi semnificativ durata de valabilitate a produselor uretanice lichide neutilizate.

Pigmentare - Pre-amestecare pigment sau umpluturi cu partea B - Pentru rezultate consistente, pigmentul sau umpluturile trebuie adăugate în greutate de fiecare dată. Este posibil ca unele piese „testate” să fie făcute până când se obține afectarea dorită. Adăugați cantitatea dorită de pigment sau umplutură în partea ColorMatch® partea B și amestecați bine la o consistență uniformă înainte de a adăuga partea A.

Cât de mult pigment sau umplutură? Exemplu de pigment: în general, 0,5% - 1% pigment neted adăugat în greutate din partea B va produce o culoare bogată, vibrantă. Pentru efect translucid, adăugați 0,1% pigment. Turnare metalică la rece: Urmăriți videoclipurile noastre despre cum se face turnarea la metal. Deoarece cerințele utilizatorului final variază pentru efectul final dorit, nu putem oferi toate posibilitățile de procent de încărcare a pigmentului sau a materialului de umplutură. Din nou, turnările „test” ar putea fi făcute până când se obține efectul dorit.

Măsurare și amestecare - Uretanele lichide sunt sensibile la umiditate și vor absorbi umezeala atmosferică. Instrumentele și recipientele de amestec trebuie să fie curate și să fie din metal, sticlă sau plastic. Materialele trebuie depozitate și utilizate într-un mediu cald (73 ° F / 23 ° C). Agitați sau agitați ambele părți A și partea B înainte de a distribui. După distribuirea unor volume egale de părți A și B în recipientul de amestecare (115A: 100B în greutate) și se amestecă bine. Amestecați în mod deliberat asigurându-vă că răzuieți părțile și partea de jos a recipientului de amestecare de mai multe ori. Aveți grijă să nu stropiți material cu vâscozitate scăzută din recipient.

Turnare - Pentru cele mai bune rezultate, turnați amestecul într-un singur punct în cel mai jos punct al câmpului de izolare și lăsați amestecul să-și caute nivelul. Acest lucru va ajuta la reducerea atenuării aerului.

Vulcanizare - Important: Folosiți acest produs cu cel puțin o ventilație de dimensiunea camerei sau în apropierea unei orificii de evacuare forțată și nu inspirați / respirați vaporii. Fumul, care poate fi vizibil cu o concentrație semnificativă de masă, se va disipa rapid cu o ventilație adecvată. Turnările cu masă semnificativă pot fi fierbinți la atingere și irită pielea imediat după curățare. Lăsați turnarea să se răcească la temperatura camerei înainte de manipulare. Timpul de demulare depinde de masa și configurația matriței. Turnările cu masa mica sau cu pereți subțiri vor dura mai mult timp pentru intarire decât turnările cu o concentrație de masă mai mare. Dacă faceți turnări rotative sau goale, reumplerea cu o spumă rigidă (Foam-iT! 5 sau alta) va oferi o întărire ușoară. Umplerea cu spumă este recomandată dacă turnările vor fi supuse la temperaturi peste 85 ° F / 30° C.

Dupa vulcanizare - turnările vor atinge „vulcanizare completă” mai repede și vor atinge proprietățile fizice maxime dacă acestea vor fi vulcanizate. Lăsați materialul să se vulcanizeze pentru timpul recomandat la temperatura camerei, urmat de 4 - 6 ore la 150 ° F / 65 ° C. Lăsați obiectul să ajungă la temperatura camerei înainte de manipulare.

Performanță - Piesele turnate sunt rigide și durabile. Ele rezistă la umiditate, căldură moderată, solvenți, acizi diluate și pot fi prelucrate, amorsate / vopsite sau lipite de alte suprafețe (orice agent de eliberare trebuie îndepărtat). Dacă prelucrați material vindecat, purtați mască de praf sau alt aparat pentru a preveni inhalarea particulelor reziduale. Piesele turnate pot fi afișate în aer liber după amorsare și vopsire. Piesele turnate nevopsite se vor îngălbeni în timp - mai rapid atunci când sunt expuse la lumina ultraviolete.

Deoarece nu există două cereri sunt aceleași, se recomandă o mică aplicație de testare pentru a determina caracterul adecvat dacă este vorba despre performanța acestui material.

Culoare Chihlimbar transparent
Timp de mixare 2,5 min.
Timp de vulcanizare 10 min.
Alungire @ Rupere 10 %
Compressive Modulus 36 500 psi
Contractie 0.01 in. / in.
Raport mixare dupa volum 1A:1B
Raport mixare dupa greutate 115A:100B
Densitate 1.07 g/cc
Volum 25.9 cu. in./lb.
Tensile Modulus 140 000 psi
Flexural Strength 3 690 psi
Flexural Modulus 101 000 psi
Compressive Strength 3 500 psi
Duritate Shore 72 D
Heat Deflection Temp 120 °F
Vascozitatea amestecului 100 cps
Publica review-ul tau
Recenzati:Rasina poliuretanica SMOOTH-CAST 325
Rating-ul tau