Culori acrilice

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 81

Set Descending Direction
 1. Culori acrilice Rembrandt
  Culori acrilice Rembrandt
  Nota:
  100%
  De la 22,50 RON
 2. Culori acrilice Amsterdam Expert 75 ml.
  Culori acrilice Amsterdam Expert 75 ml.
  Nota:
  100%
  De la 25,00 RON
 3. Culori acrilice Van Gogh
  Culori acrilice Van Gogh
  Nota:
  100%
  De la 17,50 RON
 4. Culori acrilice Amsterdam Standard 120 ml.
  Culori acrilice Amsterdam Standard 120 ml.
  Nota:
  100%
  De la 25,50 RON
 5. Culori acrilice Abstract
  Culori acrilice Abstract
  Nota:
  100%
  De la 24,50 RON
 6. Culori acrilice Talens Art Creation
  Culori acrilice Talens Art Creation
  Nota:
  95%
  De la 13,00 RON
 7. Culori acrilice Campus
  Culori acrilice Campus
  Nota:
  98%
  De la 17,00 RON
 8. Tus acrilic Amsterdam Ink 30 ml.
  Tus acrilic Amsterdam Ink 30 ml.
  Nota:
  100%
  De la 32,50 RON
Pagina
pe pagina

Ce sunt culorile acrilice?

Culorile acrilice sunt culori obtinute prin amestecul pigmentilor cu un liant pe baza de emulsie acrilica. Particularitatea culorilor acrilice consta in aceea ca odata uscate, ele devin insolubile in apa, formand o pelicula elastica, puternic aderenta la suport. De fapt dupa uscare, aceste culori sunt foarte greu de eliminat.

Se poate spune despre culorile acrilice ca sunt culorile secolului XXI, datorita succesului pe care l-au capatat in ultimii ani in randul pictorilor din intreaga lume.

Specificatii culori acrilice

Pe langa faptul ca multi artisti contemporani aleg sa utilizeze aceste “acuarele acrilice”, exista numeroase motive pentru care si tu ar trebui sa iti indrepti atentia asupra acestor culori:

 • Sunt culori versatile. Acest lucru inseamna ca poti picta pe orice tip de suprafata, de la panza, lemn, hartie, piatra, sticla, chiar si metal sau plastic.
 • Pot fi diluate cu apa si aplicate in laviuri asemeni acuarelei sau amestecate cu diverse medii de pictura pentru aplicari grosiere asemeni picturii in cutit ce folosea culori de ulei.
 • Se usuca repede. Spre deosebire de alte tipuri de culori, cele acrilice au un timp de uscare scazut, fapt care iti permite sa finalizezi proiectele mai repede. In functie de grosimea stratului, acestea se pot usca de la cateva minute la cateva ore. Aceasta calitate poate fi un avantaj, dar in cazul picturii la sevalet, este si un dezavantaj. Pentru impiedicarea uscarii acrilicelor pe paleta se foloseste mediul de intarziere ce are ca rol prelungirea timpului de uscare al culorilor.
 • Nu sunt toxice. Gratie compusilor care stau la baza tuburilor de culori acrilice, nu se emana substante toxice. Prin urmare, sunt sigure pentru copii si se pot folosi in orice tip de incapere.
 • Sunt extrem de maleabile. Poti controla simplu consistenta si textura in functie de preferinte. Tot ce trebuie sa faci este sa testezi pana ajungi la formula ideala pentru tine si pentru proiectul tau.
 • Sunt culori durabile. Dupa ce ai terminat pictura, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la degradarea vopselei. Vopseaua acrilica este rezistenta la apa, nu crapa si nici nu isi pierde din stralucire.

Ce tip de culori acrilice sa alegi?

Atunci cand cumperi culori acrilice tine cont de: calitatea, culoarea, rezistenta in timp, vascozitatea, tipul de flacon, timpul de uscare si, bineinteles, brandul. Te ajutam sa aduci creativitatea la un nou nivel cu vopselele acrilice de la cele mai cunoscute branduri de materiale pictura: Royal Talens, Jacquard, Raphael sau Sennelier.

Calitatea culorilor acrilice:

 • Culori acrilice extrafine: culori profesionale, maxim de calitate - folosesc pigmenti autentici in concentratie maxima. De regula o culoare este formata dintr-un singur pigment. Prin amestecul a doua culori monopigmentare veti obtine nuante mai vii si mai "curate". Enumeram aici: Culorile acrilice Rembrandt sau Amsterdam Expert.
 • Culorile de calitate “studio”: culori cu o concentratie mare de pigment din a caror paleta cromatica s-au scos pigmentii rari (cadmiu, cobalt), acestia fiind inlocuiti de versiuni sintetice, mai ieftine, dar de buna calitate. Aici se incadreaza gamele: Amsterdam, Van Gogh de la Royal Talens, Abstract sau Abstract Mat de la Sennelier.
 • Culori de calitate “student”: culori acrilice folosite pentru exercitii sau pentru pictura in scopuri recreative. Astfel de culori sunt: Art Creation sau Campus de la Raphael.

Cum poti sterge urmele de culori acrilice uscate?

Se stie faptul ca acrilicele dupa uscare nu se mai dizolva cu apa si nici cu majoritatea solventilor din comert. Am descoperit recent ca aceste culori se curata usor cu alcool isopropilic sau cu solutia de curatat pensule.