Culori acrilice

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-12 din 44

pe pagina
Set Descending Direction
Pagina
Vizualizare ca Grid List

Produse 1-12 din 44

pe pagina
Set Descending Direction
Pagina

Culorile acrilice - scurta prezentare

Culorile acrilice sunt culori obtinute prin amestecul pigmentilor cu un liant pe baza de emulsie acrilica. Particularitatea culorilor acrilice consta in aceea ca odata uscate, ele devin insolubile in apa, formand o pelicula elastica, puternic aderenta la suport. Defapt dupa uscare, aceste culori sunt foarte greu de eliminat.

Se poate spune despre culorile acrilice ca sunt culorile secolului XXI, datorita succesului pe care l-au capatat in ultimii ani in randul pictorilor din intreaga lume.

Culorile acrilice sunt extrem de versatile. Ele pot fi diluate cu apa si aplicate in laviuri asemeni acuarelei sau amestecate cu diverse medii de pictura pentru aplicari grosiere asemeni picturii in cutit ce folosea culori de ulei.

Culorile acrilice au o viteza mare de uscare. In functie de grosimea stratului, acestea se pot usca de la cateva minute la cateva ore. Aceasta calitate pote fi un avantaj dar in cazul picturii la sevalet, este si un dezavantaj. Pentru impiedicarea uscarii acrilicelor pe paleta se foloseste mediul de intarziere ce are ca rol prelungirea timpului de uscare al culorilor.

Cum pot sterge urmele de culori acrilice uscate?

Se stie faptul ca acrilicele dupa uscare nu se mai dizolva cu apa si nici cu majoritatea solventilor din comert. Am descoperit recent ca aceste culori se curata usor cu alcool isopropilic sau cu solutia de curatat pensule.

Citeste pe blogul nostru ultimele articole despre culorile acrilice.