Pictura pe numere

Pictura pe numere - scurta introducere

Pictura pe numere este o forma de relaxare prin arta, care se adreseaza in special persoanelor care nu au inclinatie catre desen, dar isi doresc sa incerce aceasta activitate. Tehnica de lucru nu este deloc complicata si presupune colorarea unor suprafete numerotate cu vopselele asociate acestora. In acest fel, se potriveste atat pentru copii, cat si pentru adultii care vor un moment de relaxare.

Ce contine un set de pictura pe numere?

De cele mai multe ori, un astfel de set vine la pachet cu toate cele necesare pentru inceperea activitatii artistice. In acest fel, nu vei fi nevoit sa achizitionezi materiale de pictura pe care nu vei mai avea unde sa le folosesti dupa finalizarea tabloului, deoarece setul cuprinde:

  • Panza de pictura pe numere care infatiseaza conturul diverselor peisaje sau cadre pentru care poti opta.
  • Setul necesar de culori, de obicei culori acrilice, iar pentru fiecare tub de culoare este asociat un numar de pe panza de pictura.
  • Un set de pensule potrivite pentru pictarea atat pe suprafete intinse, cat si pentru suprafete mici, care necesita o atentie sporita la detalii.
  • Vernis de protectie care va fi aplicat dupa ce pictura s-a uscat complet, pentru un plus de rezistenta in timp a culorilor.

De ce sfaturi sa tii cont atunci cand realizezi tablouri pe numere?

Desi nu este o activitate care necesita abilitati avansate de pictura, exista o serie de sfaturi si indrumari care au drept scop realizarea unui produs artistic deosebit. Asadar, pentru o mai buna xecutare a unei picturi pe numere se recomanda:

  • Spalarea pensulelor dupa fiecare utilizare. In acest fel, culorile nu se vor amesteca si vor avea aspectul dorit. In plus, culoarea nu trebuie lasata sa se usuce pe pensula, deoarece va degrada calitatea acesteia.
  • Odata inceputa o culoare, se vor umple toate spatiile asociate respectivului numar inscriptionat pe capac. In final, aceste tablouri de pictat pe numere vor capata un aspect artistic deosebit.
  • Pensulele late se folosesc, de regula, pentru umplerea suprafetelor mari de pe panza, iar cele subtiri pentru trasarea de detalii.
  • Asteptarea pana la uscarea completa a picturii pe numere. Numai dupa acest moment se poate aplica, eventual, un strat protector sau se poate inrama si expune pe perete.
  • Culorile se curata cu apa, devenind insolubile dupa uscare. Astfel, recomandam ca recipientii de culoare sa nu fie lasati deschisi pe perioade lungi de timp.

Cum pictezi pe numere?

Cel mai eficient mod de realizare a unei picturi pe numere este de a incepe aplicarea culorilor pe rand, de la culorile inchise catre deschise. In acest mod nu va trebui spalata pensula foarte des.

Pentru o mai buna precizie, recomandam sa achizitionezi separat cateva pensule care te-ar putea ajuta sa executi pictura pe numere pana in cele mai mici detalii..

Indiferent de kit-ul de de pictura pe numere ales, vei avea nevoie de o paleta de pictura. In cazul in care una din culori se termina, poti achizitiona o culoare apropiata din imensa varietate de culori acrilice din oferta noastra.

Daca doriti sa testati pictatul pe numere, pe colorit.ro va punem la dispozitie zeci de tablouri, potrivite pentru toate varstele si preferintele, in seturi complete de pictura. Alegeti modelul si pictati un tablou fara sa aveti experienta! Daca transformati pictura pe numere intr-o pasiune, un hobby creativ, puteti trece la urmatorul nivel achizitionand diferite tipuri de pensule, culori sau chiar seturi care contin imagini mai complicate.