Culori textile & piele

Culori textile & piele

Loading...
Vizualizare ca Grid List

Produse 1-24 din 43

Pagina
pe pagina
Set Descending Direction
Vizualizare ca Grid List

Produse 1-24 din 43

Pagina
pe pagina
Set Descending Direction

Culorile textile nu sunt altceva decat culori acrilice pe baza de apa, concepute special sa penetreze orice tip de tesatura, formand o pelicula flexibila. In plus, datorita pigmentilor de inalta calitate si a compozitiei generale a vopselelor pentru materiale textile, pelicula de culoare este rezistenta la spalari repetate si nu isi pierde din stralucire.

Culori textile - cum se obtin cele mai bune rezultate?

Fie ca vorbim despre imbracaminte sau piese de incaltaminte, exista o serie de recomandari pe care trebuie sa le urmezi pentru rezultate maxime. Astfel, este importanta respectarea urmatoarelor reguli:

  • Se picteaza doar pe materiale textile curate, respectiv spalate in prealabil cu un detergent neutru. De asemenea, nu se recomanda folosirea balsamului de rufe, iar procesul poate incepe numai dupa ce materialul s-a uscat in totalitate.
  • Culoarea se aplica asa cum se vinde. Nu se recomanda diluarea de vopsele textile in exces, ci intr-un procent maxim de 20% apa.
  • Pentru efecte de transparenta, ideal ar fi sa se foloseasca un mediu de pictura pe textile. Acesta nu slabeste aderenta la suport, nu contine pigmenti si genereaza efectele dorite.
  • Instructiunile se citesc inainte de utilizare. De la un producator la altul, specificatiile culorilor difera, la fel si timpii de uscare si fixarea pigmentilor. In unele cazuri, poate sa fie nevoie de fixarea termica a culorilor textile, cu ajutorul unui fier de calcat.
  • Piesele vestimentare sau de incaltaminte, pictate cu ajutorul unor culori textile, trebuie spalate manual sau la masina de spalat, urmand un program pentru materiale delicate. Temperatura maxima de spalare nu trebuie sa depaseasca 40°C.

O vopsea textila de buna calitate si aplicata corespunzator pe materiale, va rezista pana ce obiectul vestimentat se uzeaza. Mai mult, portiunea de material pictata cu asfel de culori textile nu se va intari, deci se va mentine in continuare flexibilitatea fibrelor naturale sau sintetice. Pe Colorit.ro ai la dispozitie o gama variata de vopsele pentru textile, de la branduri de top, cum ar fi Jacquard (lider in domeniu pe piata din Statele Unite) sau Rosa (culori textile produse in Ucraina), disponibile in format individual sau intr-un set pictura.