Culori textile & piele

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 49

Set Descending Direction
 1. Vopsea textile Acid Dyes
  Vopsea textile Acid Dyes
  Nota:
  94%
  Pret:22,50- 25,50 RON
  De la 22,50 RON
 2. Culori textile Jacquard Textile
  Culori textile Jacquard Textile
  Nota:
  99%
  Pret:23,00- 72,50 RON
  De la 23,00 RON
 3. Culori textile Rosa Talent
  Culori textile Rosa Talent
  Nota:
  100%
  Pret:6,50- 22,00 RON
  De la 6,50 RON
 4. Carioci textile Tee Juice
  Carioci textile Tee Juice
  Nota:
  77%
  Pret:9,58- 25,50 RON

  De la 9,58 RON

 5. Culori Effect Liner
  Culori Effect Liner
  Pret:18,50- 19,50 RON

  De la 18,50 RON

 6. Fixativ pt culori textile Airfix
  Fixativ pt culori textile Airfix
  Nota:
  90%
  Pret:
  Pret special 73,00 RON Pret standard 79,00 RON
Pagina
pe pagina

Culori textile & vopsea piele

Culorile textile nu sunt altceva decat culori acrilice pe baza de apa, concepute special sa penetreze orice tip de tesatura, formand o pelicula flexibila. In plus, datorita pigmentilor de inalta calitate si a compozitiei generale a vopselelor pentru materiale textile, pelicula de culoare este rezistenta la spalari repetate si nu isi pierde din stralucire.

Culori textile - cum se obtin cele mai bune rezultate?

Fie ca vorbim despre imbracaminte sau piese de incaltaminte, exista o serie de recomandari pe care trebuie sa le urmezi pentru rezultate maxime. Astfel, este importanta respectarea urmatoarelor reguli:

 • Se picteaza doar pe materiale textile curate, respectiv spalate in prealabil cu un detergent neutru. De asemenea, nu se recomanda folosirea balsamului de rufe, iar procesul poate incepe numai dupa ce materialul s-a uscat in totalitate.
 • Culoarea se aplica asa cum se vinde. Nu se recomanda diluarea de vopsele textile in exces, ci intr-un procent maxim de 20% apa.
 • Pentru efecte de transparenta, ideal ar fi sa se foloseasca un mediu de pictura pe textile. Acesta nu slabeste aderenta la suport, nu contine pigmenti si genereaza efectele dorite.
 • Instructiunile se citesc inainte de utilizare. De la un producator la altul, specificatiile culorilor difera, la fel si timpii de uscare si fixarea pigmentilor. In unele cazuri, poate sa fie nevoie de fixarea termica a culorilor textile, cu ajutorul unui fier de calcat.
 • Piesele vestimentare sau de incaltaminte, pictate cu ajutorul unor culori textile, trebuie spalate manual sau la masina de spalat, urmand un program pentru materiale delicate. Temperatura maxima de spalare nu trebuie sa depaseasca 40°C.

O vopsea textila de buna calitate si aplicata corespunzator pe materiale, va rezista pana ce obiectul vestimentat se uzeaza. Mai mult, portiunea de material pictata cu asfel de culori textile nu se va intari, deci se va mentine in continuare flexibilitatea fibrelor naturale sau sintetice. Pe Colorit.ro ai la dispozitie o gama variata de vopsele pentru textile, de la branduri de top, cum ar fi Jacquard (lider in domeniu pe piata din Statele Unite) sau Rosa (culori textile produse in Ucraina), disponibile in format individual sau intr-un set pictura.

Ce vopsea putem folosi pentru articolele din piele?

Vopseaua pentru piele, folosită în marochinărie, diferă de culorile care se folosesc pentru pictarea altor tipuri de textile, atât din punct de vedere al compoziției, cât și al tehnicii necesare pentru aplicare.

Culorile pentru piele sunt vopseluri acrilice pe bază de apă, special create pentru acest tip de material, care asigură rezistența în timp odată aplicate, nu crapă și nu se dezlipește. De asemenea, de reținut despre acest tip de vopsea sunt și următoarele aspecte:

 • Se pot aplica atât pe piele naturală, cât și pe piele sintetică, prin utilizarea unei pensule, unui aerograf sau chiar a unui burete.
 • Aplicarea pe suede sau pielea întoarsă nu este recomandată, din cauză că vopseaua se absoarbe în material, nu are acoperire prea bună, face materialul rigid și, în plus, culoarea nu are aceeași intensitate ca pe piele normală.
 • Culorile se pot amesteca între ele pentru a crea diferite nuanțe și combinații cromatice.
 • Este important ca înainte de aplicarea vopselei, suprafața de lucru să fie bine curățată și degresată, îndepărtate eventualele vopseluri din fabrică, pentru a asigura că noua vopsea se lipește corespunzător pe material și că rămâne aderentă și după uscare.
 • Odată ce este ucată, vopseaua pentru piele apare ca o peliculă semi-lucioasă și rezistentă la apă / zăpadă, păstrând o oarecare elasticitate astfel încât să nu crape la mișcare, îndoire, frecare.

Reîmprospătează-ți piesele de marochinărie cu vopsea acrilică pentru piele

Dacă ai în garderobă piese de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii de marochinărie din piele naturală sau piele sintetică și vrei să le dai un look nou, vrei să le decorezi și să le personalizezi după stilul tău și preferințele tale de fashion, explorează-ți latura creativă și pictează cu vopsea acrilică specială pentru piele.

Culorile pentru piele pot fi folosite, așadar, pentru recondiționarea sau decorarea anumitor articole vestimentare sau accesorii din piele, precum:

 • Jachete
 • Pantaloni
 • Fuste
 • Curele
 • Poșete și portofele
 • Pantofi și cizme

Orice alte piese sau obiecte realizate din piele ai vrea să îți fie următoarea planșă de pictură, alege materiale de pictură și culori dedicate acestor tipuri de materiale și experimentează cu idei creative care să îți dea un suflu nou în garderobă.