Carti de colorat

Cărți de colorat - prezentare

Cărțile de colorat sunt spațiul creativ în care mulți dintre noi ne petreceam timpul când eram copii și ne „rătăceam” în lumea imaginației și a culorilor, cu forme, linii și personaje care mai de care mai fascinante. În ultimii ani, s-a popularizat tot mai mult importanța pe care desenul o are nu doar în dezvoltarea copiilor, ci și în viața aglomerată și stresantă a adulților, ca o formă de relaxare, detensionare și chiar de stimulare a creativității. Desoperă pe colorit.ro întreaga colecție de cărți de colorat pentru toate vârstele și alege produsele care ți se potrivesc.

Cărți de colorat pentru copii

Pentru un copil, cărțile de colorat completează perfect biblioteca cu resurse de învățare, acestea fiind cele care îl ajută în foarte multe aspecte să se dezvolte și să se bucure de un timp de calitate, atât singur, cât și în comunitate, alături de colegi sau chiar și acasă, ca activitate în familie.

Cărțile de colorat pentru copii sunt extrem de variate și diferă în funcție de vârstă, urmând un anumit curs de dificultate. Tematicile abordate în cărțile de colorat pentru copii pornesc, în primul rând, de la scopul de bază pe care vor să îl atingă - dezvoltarea dexterității, învățarea anumitor subiecte interdisciplinare, stimularea creativității prin utilizarea culorilor, asocierea de culori cu formele prezentate etc.

Pe site sunt disponibile cărți de colorat cu personaje din desene animate, cu personaje importante din istorie, cu animale sau plante, cu forme geometrice sau peisaje, cu povești care prind culoare prin desen.

Cărți de colorat pentru adulți

Valul ascendent pe care se află cărțile de colorat pentru adulți în preferințele oamenilor confirmă în continuare faptul că acestea sunt o alternativă extraordinară de relaxare în timpul liber, dar și o formă de terapie prin artă ce ajută la remedierea anumitor probleme de sănătate mentală ce vin pe fondul unui stil de viață aglomerat, haotic, stresant.

Chiar dacă au la bază aceeași activitate, marea deosebire între cărțile de colorat pentru adulți și cele pentru copii este scopul pentru care sunt create fiecare. În cazul modelelor pentru adulți, desenele se concentrează pe îmbunătățirea stării emoționale și a sănătății mentale, iar desenele prezente în cărțile dedicate celor mari sunt realizate special cu aceste scopuri în minte.

De ce sunt importante cărțile de colorat și ce beneficii ne aduc?

Dincolo de pura plăcere de a petrece timpul liber colorând, jucându-ne cu culorile, cărțile de colorat fac obiectul multor activități terapeutice prin artă, care ne încurajează să ne relaxăm, să devenim mai creativi. Desigur, în cazul copiilor se pune problema formării și dezvoltării anumitor aptitudini ce țin de motricitate, de stimulare cerebrală, de explorare a imaginației și creativității.

Printre cele mai importante beneficii ale integrării cărților de colorat în activitățile copiilor, dar și ale noastre, ca adulți, amintim următoarele:

 • Ajută la dezvoltarea motrică a mâinii
 • Sprijină buna coordonare între ochi și mână
 • Hrănesc și potențează creativitatea, prin asocierea cromatică și alegerea unui anumit stil estetic
 • Reduc stresul și contribuie la relaxarea minții și corpului
 • Sunt o formă de meditație activă
 • Ajută în terapiile ce tratează depresia, anxietatea, sindromul post-traumatic, atacurile de panică și alte probleme de sănătate mentală
 • Sporesc atenția și puterea de concentrare
 • Stimulează ambele emisfere ale creierului, îmbunătățind funcțiile cerebrale ce țin de organizare, concentrare, atenție la colorarea în interiorul liniilor, alegerea și asocierea culorilor, aprecierea estetică a întregului desen etc.
 • Nu în ultimul rând, readuc dulcele gust al copilăriei în viața adulților și îi încurajează spiritul jucăuș să iasă la suprafață.

Tipuri de cărți de colorat

 • Cărți de colorat cu personaje
 • Cărți de colorat cu animale sau plante
 • Cărți de colorat cu peisaje
 • Cărți de colorat cu mandale

Recomandări pentru o experiență reușită cu o carte de colorat

Pentru a te apuca de desenat într-o carte de colorat, ai nevoie de câteva instrumente. În primul rând, nu poți colora, evident, fără creioane de colorat, așadar îți recomandăm să alegi o paletă de culori cu care să începi activitatea creativă. Nu este nevoie de o paletă de culori foarte mare, este suficient să aibă principalele culori, dar să fie creioane de calitate, cum este setul de creioane colorate Faber Castell, ce îți vor oferi nuanțe mai vibrante.

Cărțile de colorat cu mandale sunt o opțiune excelentă dacă vrei să lucrezi mai mult la puterea de concentrare, la îmbunătățirea atenției, stării emoționale, la reducerea stresului, dar și la stimularea creativității.

Pe site găsești un catalog bogat de cărți de colorat potrivite pentru toate vârstele, cu diverse imagini și grade de dificultate pentru o experiență cu adevărat relaxantă.