Despre Creioanele Colorate Profesionale

Despre Creioanele Colorate Profesionale -

Creioanele colorate de calitate profesională sunt destinate artistilor care au o experiență semnificativă în diferite medii și proiecte, celor care au cunostinte avansate despre teoria culorilor, tehnicile de combinare a culorilor, procedee de aplicare etc. În general, aceștia sunt oameni care traiesc din vanzarea desenelor lor sau care sunt foarte pasionați si care isi pot permite costurile acestor materiale.

Mina acestor creioane colorate are o concentrație mare de pigment, fiind capabilă să producă culori intense. Acest lucru are ca rezultat, de asemenea, capacitatea de a varia intensitatea culorii in funcție de presiunea aplicată, ceea ce dă naștere unor noi posibilități de exprimare artistică.

Capacitatea de combinare a culorilor este în general foarte bună, iar suprapunerea straturilor pentru a crea noi efecte este destul de des întâlnită. Paleta de culori în care vin aceste creioane este vastă, ele fiind disponibile în seturi foarte mari sau în mai multele seturi de desen specializate pe anumite teme (portret, peisaj, etc).

Ambalarea acestor creioane colorate este foarte elaborată și estetică. De obicei ele se livreaza in cutii metal, lemn, sau carton rigid cu inserții de burete pentru protecție adăugată. Creioanele în sine sunt adesea decorate cu accente de aur și marcare frumoasă. Acestea sunt creioane pe care le veți afișa cu mândrie în orice trusă de instrumente de artă.

După cum era de așteptat, aceste creioane colorate pot fi costisitoare. Prețurile pot varia de la aproximativ 5 RON până la 15 RON sau mai mult pe creion, ceea ce le face mai scumpe decât creioanele pentru elevi și cele pentru clasele școlare pe care le examinăm.

Deoarece multe dintre beneficiile subtile ale creioanelor premium nu pot fi observate și mulți nu stiu sa profite de ele, aceste tipuri de creioane sunt apreciate la adevărata lor valoare de către cei care au o bună înțelegere artistică, precum și un buget mai mare. Ele pot fi, de asemenea, folosite in cadrul cursurilor de artă la nivel de colegiu.

Caran d’Ache Luminance

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Profesionale Caran D’ache Luminance

Ne plac foarte mult creioanele colorate Caran d’Ache Luminance. După cum sugerează și numele, veți descoperi că aceste creioane produc culori foarte intense care par să „lumineze” pagina. Acest lucru le face grozave pentru desenele care trebuie să aibă cu adevărat culori vii. În plus, sunt destul de rezistente la razele UV, fapt ce ajută direct la reducerea problemelor de rezistență la lumină. Mina pe bază de ceară are un efect redus de “floare de ceară” (wax bloom), aplicarea culorii fiind cursivă, netedă, asemanatoare mai dgrabă cu a creioanelor colorate cu mina pe baza de ulei. Mina este destul de moale cat să permită linii de culori intense dar in același timp să păstreze un vârf care să îi permită realizarea unor detalii fine.

In anul 2021 au fost adaugate in paleta cromatica 24 de culori noi, astfel paleta cromatica a creioanelor Caran d’Ache Luminance ajungand la 100.

Puteți alege un set creioane colorate cu între 20 și 76 de instrumente. Pe colorit.ro se pot achiziționa si la bucată pentru completarea culorilor pe care le folositi mai des.

Pro: Culori extrem de intense, rezistenta maxima la lumină, aplicare netedă, se combinta foarte bine, se suprapun foarte bine, ambalaj excelent

Contra: scumpe

Faber-Castell Polychromos

Nota acordată

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Profesionale Faber-Castell Polychromos

Emblema a marcii Faber Castell, creioanele colorate Faber-Castell Polychromos sunt populare de mulți ani.

Aceste creioane colorate cu mina pe baza de ulei produc culori vii, ce permit totuși un bun control al utilizatorului. Capacitatea de combinare a culorilor este destul de bună și puteți combina într-adevăr diferitele culori pentru a completa gama existentă de culori. Cu toate acestea, cu cu o gama de 120 de culori, nu ar trebui să existe prea multe lacune de culoare de care să vă faceți griji! Acesta este un creion bun atât pentru începători, cât și pentru veterani.

Miezul creionului este înconjurat de un înveliș rotund din lemn vopsit in culoarea corespondenta culorii minei.

Pro: intensitate bună a culorilor, capacitate de amestecare bună, paleta cromatica mare, ambalaj de buna calitate.

Contra: Destul de scump, nu toate culorile sunt rezistente la lumina

Bruynzeel Design Colour

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Profesionale Bruynzeel Design Colour

Un creion foarte distractiv, care produce o mulțime de culori datorită minei foarte moale și miezului gros cu diametrul de 3.7 mm.

Acest creion colorat cu mina pe baza de ceară vine într-o gamă redusă de culori intense ce au un preț convenabil. Seturile cu 12, 24 sau 48 creioane au cutii realizate din carton rigid cu un design excelent, sertarele căptușite cu burete protejand foarte bine creioanele din. Creioanele colorate Bruynzeel Design, concurează în mod adecvat cu cele mai importante mărci de creioane colorate.

Pro: Linii de culori intense, ușor de ascuțit, ambalaj excelent, pret foarte bun.

Contra: Nuantele de roșu sunt prea apropiate intre ele ca valori cromatice, seturi de maxim 48 culori.

Caran d’Ache Aquarelle Museum Watercolor

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Profesionale Caran D’ache Aquarelle Museum Watercolor

Pigmenții foarte intensi care se află în interiorul creioanelor acuarelabile Caran d’Ache Museum Aquarelle sunt pur si simplu incredibili. Putem vorbi de acuarele dub forma de creion colorat. Datorită concentrației ridicate a acestor pigmenți, culoarea prinde cu adevărat viață atunci când atinge hârtia. Miezul solubil în apă este ușor de controlat doar cu un pic de apă dând nastere unor culori foarte intense. Mina pe bază de ceară este surprinzător de moale și are unele caracteristici pe care suntem mai obișnuiți să le vedem la creioanele cu mina pe baza de ulei. Apreciem cu adevărat modul în care mina moale permite o cursă netedă, untoasa. Aceste creioane hexagonale sunt disponibile în seturi de la 12 la 80 de creioane. Paleta cromatică contine 76 de culori cu o rezistenta excelenta la lumina.

Pro: Aplicație netedă cu unt, culoare extrem de vie, plumb puternic, ambalaj frumos

Contra: alegeri de culoare scumpe, oarecum limitate

Faber-Castell Albrecht Durer

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Profesionale Faber-Castell Albrecht Durer

Gama de creioane colorate acuarelabile Faber-Castell Albrecht Dürer contine o multime o mare varietate de culori. Paleta cromatică de 120 culori combinată cu caracteristicile de amestecare foarte bune, sugereaza că puteți obține orice culoare doriți. Desenul prinde viață cu adevărat atunci când aplicați apă, iar aplicația de culoare groasă poate fi ușor dirijata cu ajutorul unei pensule.

Creioanele in sine arata foarte bine cu miezurile lor atractive pe bază de ulei învelite într-o carcasă hexagonală de lemn de calitate. Cu toate acestea, așteptați-vă să plătiți un preț cerut pentru a vă bucura de aceste creioane speciale. Dar merită total.

Pro: Culoare intensă, capacitate de control excelentă, ambalare bună

Contra: Scump, nu toate culorile sunt rezistente la lumina, unele culori nu se dizolva complet.

Caran d’Ache Pablo

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Caran D’ache Pablo

Creioanele colorate Caran d’Ache Pablo sunt o alta gama populara de la renumita companie elvețiană. Aceste creioane sunt rezistente la apă și pot fi folosite impreuna cu creioanele colorate acuarelabile pentru contururi. Miezul, în ciuda faptului că are un diametru de 3,8 mm, este surprinzător de puternic și poate rezista la o presiune mare de aplicare fără a se rupe. În plus, mina pe bază de ceară poate fi ascuțită până la un punct foarte fin, ceea ce îl face excelent pentru detalii. În ceea ce privește aplicarea, aceasta este netedă, fără întreruperi, iar miezul pe bază de ceară face o treabă bună de a masca cea mai mare parte a florii de ceară (wax bloom). Intensitatea culorii este excelentă, creionul permițând realizarea de linii cu intensitate variabilă în funcție de presiunea exercitată.

În cele din urmă, vă veți bucura de o selecție frumoasă de dimensiuni ale setului, variind de la setul mic de 12 creioane până la setul masiv de 120 de culori.

Pro: Multe opțiuni diferite de seturi de culori, un control bun al utilizatorului, fără înflorire de ceară, ambalaj frumos

Contra: scump

Caran d’Ache Supracolor Watercolor

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Caran D’ache Supracolor Watercolor

Creioanele colorate acuarelabile Caran d’Ache Supracolor sunt o altă gamă de succes dovedit a popularului brand Elvețian, acestea fiind destinate artiștilor care sunt gata să-și ducă desenul in creioane acuarelă la nivelul următor. Având un miez cu diametrul de 3,8 mm, Creioanele Supracolor sunt perfecte pentru zone extrem de detaliate care necesită un control bun al utilizatorului. Iar pentru zonele unde este necesar un laviu, puțină apă poate parcurge un drum lung și permite culorii să se răspândească uniform. Ne place, de asemenea, cât de dure sunt minele acestor creioane. Varful suporta o presiune destul de mare pentru niste creioane cu mina de un astfel de diametru. În general, pigmenții folosiți sunt foarte vii, intensi.

Creioanele colorate acuarelabile Caran d’Ache Supracolor sunt disponibile în seturi cuprinse între 12 și 120.

Pro: O mare varietate de culori, destul de vibrant, mina se dizolva complet, ambalaj frumos

Contra: pretul

Derwent Lightfast

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Derwent Lightfast

Prima încercare a celor de la Derwent de a realiza un creion colorat pe bază de ulei este un succes. După cum sugerează și numele, aceste creioane au o rezistență la lumină foarte bună si o intensitate superioara a culorilor, motiv pentru care se comporta foarte bine la amestecuri. In ceea ce privește performanța, aceste creioane se pot comnpara de la egal la egal cu cele mai bune creioane colorate din industrie.

Pro: Culoare excelentă, Calitate foarte bună a construcției, rezistență la lumină, ușor de amestecat

Contra: Seturile sunt destul de mici, scumpe

Prismacolor Softcore 

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Prismacolor Softcore

Aceasta linie de creioane colorate profesionale este foarte populara in Statele Unite. Asa cum spune si numele acestor creioane, mina pe baza de ceara este moale, fiind capabila de aplicarea unor culori foarte intense. Dezavantajul unei mine atat de moale este insa faptul ca aceasta se rupe foarte usor si se consuma foarte repede necesitand ascutirea lor destul de des. Un alt dezavantaj este acela ca varful se toceste foarte repede, nefiind recomandate pentru detalii fine. Mina cu diametrul de 5 mm este incastrata intr-un corp de 8 mm diametru. Culorile se combina usor, atat uscate cat si prin adaugarea de solventi.

Paleta cromatica imensa contine 150 de culori Puteți alege seturi intre 12 si 150 de culori.

Pro: Gama largă de culori, intensitate mare, amestecare excelentă

Contra: Nu permite detalii fine, mina se rupe usor, se consuma repede, inconsistenta culorilor de la un lot la altul, predispuse la efectul florii de ceara (wax bloom).

Lyra Rembrandt Polycolor

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Lyra Rembrandt Polycolor

Un creion colorat pe bază de ulei de calibru acceptabil, Lyra Rembrandts este capabil să obțină esența amestecului și a senzatiei avute la alte game de creioane premium pe baza de ulei, dar pentru un preț mai mic. Aceste creioane zgarie, iar varfurile se rup usor. Au un miez de ulei care este conținut într-un corp rotund și vin în seturi cuprinse între 12 și 72 de creioane.

Pro: Culoare plăcută, amestecare peste medie, miez gros, mai accesibil decât majoritatea creioanelor colorate pe baza de ulei

Contra: vârfuri fragile, o oarecare „zgâriere la aplicare”, destul de scumpe

Koh-i-noor Gioconda Soft Pastel

Nota acordata

Despre Creioanele Colorate Profesionale -
Creioane Colorate Koh-I-Noor Gioconda Soft Pastel

Creioanele colorate Koh-i-noor Gioconda Soft Pastel sunt un fel de hibrid între pastel și creion. Koh-i-noor a încercat să valorifice capacitatea de amestecare și culoarea intensă a pastelurilor cu controlul utilizatorului și durabilitatea unui creion. Acest lucru se realizează prin adăugarea de pigmenți puternici cu o bază de carbonat de calciu pentru rezistență, impreuna cu alți lianți. Rezultatele sunt esecuri sau succese și simțim că unele dintre punctele negative ale utilizării pastelurilor tind să reapară. Miezul unic cu diametrul de 4,2 mm este înfășurat într-un corp rotund. Aceste creioane sunt disponibile în seturi cuprinse între 12 și 48 de creioane.

Pro: culori vii, ambalaj frumos

Contra: amestec mediu, pot exista portiuni mai dure în mine, avand tendința de a zgâria hartia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.