Seturi creioane grafit, carbune

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 41

Set Descending Direction
Pagina
pe pagina

Seturi desen

Setul de desen poate conține tot ce ai nevoie pentru practica ta creativă, fie că vorbim despre desen în grafit sau în cărbune, desen cu creioane colorate, grafică, fie de altă tehnică artistică, atât pentru începători, cât și pentru artiștii profesioniști. Materialele și instrumentele de desen trebuie să aibă o calitate cât mai bună pentru a te putea bucura de arta ta și de rezultate frumoase.

Desenul este o formă de expresie creativă bazată pe interpretare liniară a lumii din jur sau a conceptelor mai abstracte, pe simboluri și formă, mai puțin pe culoare cum sunt alte categorii de arte vizuale (pictură, ilustrație etc.).

Desenul se caracterizează și prin intermediul diferitor tehnici ce țin de tipul de instrument utilizat - creion, cărbune, cretă, grafit, astfel că și materialele disponibile pe piață se orientează înspre a satisface fiecare stil de interpretare, respectiv instrumente preferate de artiști, atât amatori, cât și profesioniști.

Seturi de desen în funcție de tehnica artistică

De-a lungul timpului, alegerea setului de desen a devenit o prioritate nu doar pentru cei care practică această artă la nivel profesionist, ci chiar și pentru amatori sau cei care doresc să înceapă să exploreze desenul ca activitate de relaxare. Dacă te pasionează desenul ca formă de expresie artistică, haide să vedem cum alegi setul de creioane potrivit pentru tine.

Set de desen cu creioane grafit

Creioanele din grafit sunt cele mai comune tipuri de instrumente folosite pentru desenul artistic, în special pentru cei aflați la început de drum cu această practică. Pentru primele încercări, poți opta pentru creioane din lemn cu mina din grafic, după care să treci la următorul nivel, cu creioane realizate complet din grafit (nu sunt incorporate într-un suport de lemn). Grafitul este un compozit care creează linii fine fără întrerupere, cu care poți experimente o multitudine de tehnici de desen, mai ales dacă ai un set cu mai multe creioane de dimensiuni și intensități diferite.

Set de desen cu creioane din grafit acuarelabil

Creioanele din grafic acuarelabil aduc o abordare inedită în desenul artistic, anume faptul că aceste tipuri de instrumente au mină solubilă care, la contactul cu o pensulă înmuiată în puțină apă, creează un minunat efect de acuarelă.

Seturi de creioane pentru desen în cărbune

Una dintre cele mai populare tehnici de desen artistic este acela la care se folosește cărbunele sau creioane cu mină de cărbune. Seturile pentru desen în cărbune conțin, de obicei, creioane de mai multe dimensiuni și grade de intensitate a minei, pentru variațiuni de tușe, crearea de umbre și degradeuri.

Set de desen cu creioane colorate

Creioanele colorate pentru desen artistic diferă puțin de cele obișnuite, pe care le folosim la colorat, îndeosebi în privința calității minei și a materialelor din care sunt realizate, cu pigmenți ce oferă o intensitate și durabilitate mai mari ale culorilor. În funcție de tipul de desen pe care dorești să îl creezi, poți opta pentru seturi de creioane care conțin și culorile de bază RGB (red, green, blue), pe lângă creioanele monocromatice.

De ce să alegi un set de desen

Varietatea de instrumente pentru desenul artistic este foarte extinsă, cu diverse tipuri de creioane speciale care să îți aducă viziunea creativă la realitate, direct pe planșa de desen. Poți achiziționa creioanele de desen dorite atât individual, la bucată, cât și la set. Iată câteva motive pentru care merită să optezi pentru un set de desen:

  • Cuprinde mai multe tipuri de creion, mai multe variante de grosime și duritate a minei, și chiar diferite accesorii (radieră, ascuțitoare, estompă etc.).
  • Prețul este mai convenabil pentru un set decât dacă ai achiziționa fiecare creion și accesoriu separat.
  • Cu un singur set, poți experimenta diferite tehnici de desen, având la dispoziție creioane de duritate și grosime diferită, care să îți permită tușe mai fine sau mai groase, mai intense sau mai fade.
  • Anumite seturi includ și accesorii speciale pentru tipul de creioane din care e format setul, precum cele pentru desenul în cărbune. Acestea pot include și estompă din hârtie sau gumă plastică.

Descoperă pe site-ul nostru întreaga colecție de creioane grafice de la cele mai cunoscute branduri: Bruynzeel, Caran d'Ache, Faber Castell. Poți opta pentru seturi care conțin o paletă variată de creioane, în diferite gradații, sau poți alege un produs individual în funcție de nevoile și preferințele tale.