10 recomandari pentru vopsitul pe materiale textile

10 Recomandari Pentru Vopsitul Pe Materiale Textile -

Pictura Pe Textile

Sursa foto: Pixabay

Putina originalitate nu este niciodata ceva gresit. O pata de culoare, un desen amuzant, un joc de culori, astfel incat tot ce este banal se transforma in ceva original si plin de personalitate. Daca ai putin talent si putina imaginatie si stii cateva trucuri despre pictura pe materiale textile, inseamna ca garderoba si lucrurile din jurul tau vor prinde contururi colorate si magice.

Pictura pe textile nu este o stiinta, dar, chiar si asa, sunt cateva greseli, pe care mai bine le eviti, astfel incat sa nu ajungi sa transformi hainele in maculatura.

10 recomandari pentru pictura pe materiale textile

  1. Pictura pe haine inseamna rezistenta in timp si la spalat. Cea mai mare greseala pe care o fac multi maestri in ale picturii este sa foloseasca o vopsea nepotrivita. In catalogul Colorit, exista vopsea pentru textile, permanenta, care iti penetreaza tesatura si o protejeaza in acelasi timp de razele soarelui.
  2. Fii atent la momentul cand pictezi. Pentru a nu ruina intreaga capodopera, fii atent sa nu iti murdaresti mana, pentru ca e posibil sa iti lasi amprentele, in timp ce trasezi liniile cu atata precizie. Recomandarea noastra este sa iti speli mainile des, pentru a fi sigur ca nu “precipitezi” panza.
  3. Realizeaza o schita rapida a desenului, inainte de vopsirea propriuzisa. Poti folosi un creion pentru a trasa linii mici pe tesatura. Recomandarea noastra este sa folosesti un creion de culoare deschisa, intrucat nu va lasa urme.
  4. Foloseste un carton sub tesatura. Pentru ca exista riscul ca vopseaua sa se imprime si pe spate si sa se prelinga, mai ales daca e inchisa la culoare, cel mai bine este sa o absorbi cu un carton.
  5. Pregateste toate materialele de pictura necesare, de dinainte – perii si pensule, bureti, culori, sabloane etc. Pre-organizarea te ajuta sa fii mai concentrat.
  6. Pentru rezultate dorite, foloseste intotdeauna sabloane predefinite sau construite de tine. Recomandarea noastra este sa aplici vopseaua cu un burete, pentru a evita scurgerile.
  7. Dupa ce ai aplicat primul strat cu buretelul, pentru a avea o acoperire maxima, adauga un strat secundar cu ajutorul periei.
  8. Lasa vopseaua sa se usuce, atat cat scrie pe sticla de vopsea cumparata. Fiecare tip de vopsea de la Colorit are specificatii inscriptionate pe cutie, astfel incat sa iti fie mai usor.
  9. Seteaza vopseaua cu ajutorul caldurii, astfel incat sa fie durabila si sa nu se decoloreze la spalare si la razele soarelui. Ai doua optiuni: 1) Tine fierul de calcat fierbine peste sectiunea vopsita, fara a atinge vopseaua. 2) Intoarce materialul pe dos si calca partea vopsita timp de aprox. 5 minute, cu precizarea ca trebuie sa astepti cel putin 24 de ore dupa vopsire.
  10. Pentru mai multa originalitate, pe langa vopsea, adauga cateva broderii, bijuterii, noi bucati de panza. Va fi o joaca distractiva.

Daca esti in cautare de noi haine, dar nu gasesti ceea ce iti doresti, ai o solutie practica si usoara: pictura pe haine. Te distrezi si obtii rezultate colorate.

4 thoughts on “10 recomandari pentru vopsitul pe materiale textile

    • nicolae_s says:

      Permanenta culorilor este data de permanenta pigmentilor din compozitia lor. Pe colorit avem atat culori cu grad maxim de permanenta cat si culori cu grad scazut. In general producatorii de culori au eliminat pigmentii cu un grad scaut al rezistentei la lumina, inlocuindu-i cu pigmenti de generatie noua, superiori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.