Pensule pictura – ghid util

Pensule Pictura - Ghid Util -

V-ati intrebat vre-o data de ce este nevoie de atat de multe pensule pentru a realiza o pictura? Ati intrat intr-un magazin de materiale pentru pictura si v-a coplesit diversitatea de modele si de tipuri de par? In articolul ce urmeaza va vom explica particularitatilor pensulelor pentru pictura.

Pensule Pictura - Ghid Util -

Clasificare pensule pictura

Pensula Bidinea

Pensula Tip Bidinea
pensula tip bidinea

Bidinea este o pensula lata de mari dimensiuni cu maner lung sau scurt ce poate avea parul lung sau scurt. Bidinelele sunt disponibile cu par sintetic sau natural. Sunt utilizate pentru fundaluri (ebosa), la pictura murala, vernisari sau grunduiri. Aceste pensule tin multa culoare si acopera suprafete mari.

  • Tehnici de pictura: Acuarela, Acrilic, Ulei
  • Par folosit: Porc, Veverita, Ponei, Sintetic

Pensula Cioc de rata

Pensula Cioc De Rata
Pensula cioc de rata

Pensule cu forma pamatufului ovala cu par mediu – lung. Se folosesc la amestecuri sau pentru arta figurativa.

  • Tehnici de pictura: Ulei, Acrilic, Decoratiuni
  • Par folosit: Porc, Jder, Zibelina, Sintetic

Pensula Evantai Pictura

Pensula Evantai
Pensula evantai

Pensule cu feronerie plata, firele de par imprastiate in forma de evantai. Cele cu par natural sunt indicate pentru degradeuri fine iar cele sintetice pentru efecte texturale. Aceste tipuri de pensule evantai pictura sunt utile si pentru efecte precum iarba.

  • Tehnici de pictura: Ulei, Acrilic, Decoratiuni
  • Par folosit: Porc, Sintetic

Pensula Rotunda

Pensula Rotunda
Pensula rotunda

Pensule cu pamatuful rotund, ce formeaza un farf ascutit. Utile pentru detalii, laviuri, umpleri sau linii modulate de la subtire catre gros.

  • Tehnici de pictura: Toate tehnicile
  • Par folosit: Natural, Sintetic

Pensula Plata

Pensula Plata
Pensula plata

Mansonul plat, pamatuful in forma rectangulara cu par mediu sau lung. Aceste pensule au o capacitate mare de incorporare a culorii si o buna manevrabilitate. Se folosesc pentru tuse pronuntate, margini sau linii subtiri. Pot fi folosite pentru umpleri grosiere.

  • Tehnici de pictura: Toate tehnicile
  • Par folosit: Porc, Zibelina, Jder, Sintetic, Bursuc

Pensula Oblica

Pensula Oblica
Pensula oblica

Manson lat, parul scurt la o margine si lung la cealalta. Utile pentru tuse precise si pentru linii si curbe in culori groase sau fluide.

  • Tehnici de pictura: Acuarela, Acrilic, Decoratiuni
  • Par folosit: Porc, Sintetic

Pensula Liner/Sleper

Pensula Tip Liner
Pensula tip liner

Pensule rotunde cu firul foarte lung. Linerele au parul mai scurt decat slepperele. Manerul este scurt. Au putere mare de incarcare a culorilor. Utile pentru caligrafie, contururi, lublinieri si linii lungi fara intreruperi.

  • Tehnici de pictura: Acuarela, Tus
  • Par folosit: Jder, Zibelina, Sintetic, Vita

Care sunt componentele unei pensule?

Pensulele de pictura sunt alcatuite din:

  • pamatuf ;
  • manson;
  • maner.

Ce tipuri de par se folosesc pentru pensule de pictura?

Fiecare tip de par folosit pentru confectionarea pensulelor este diferit in ceea ce priveste elasticitatea, finetea, rezistenta si puterea de retinere a lichidelor. Exista doua tipuri principale de par care se folosesc si anume:

  • pensule din par natural:cum ar fi cele din par de jder, vita, bursuc, mangusta sau porc.
  • pensule din fibre sintetice:pot fi adaptate oricarei tehnici de pictura, fibrele au forma conica, asemeni parului natural.
  • pensule cu amestec de sintetic si natural:Amestecul de sintetic si natural este realizat astfel incat pensula sa imprumute din avantajele ambelor variante mai sus enumerate. Astfel, o pensula cu amestec de veverita si par sintetic va avea o mai buna flexibilitate ca o pensula cu par 100% veverita si o mai buna putere de incarcare decat o pensula cu par 100% sintetic.

Marci de pensule pentru pictura

Inca de la inceputul activitatii noastre, pensulele au fost in centrul atentiei. In decursul celor peste 15 ani de activitate am testat sute sau poate mii de modele de la cei mai importanti producatori de pensule din Europa, Statele Unite sau China. Astfel am reusit sa identificam cele mai bune pensule pentru pictura la preturi decente.

Colorit este unic importator al pensulelor Tintoretto, Rafael si Isabey. Alaturi de acestea, importam o gama unica de pensule cu maner de bambus, deja faimoase in randul clientilor nostrii pentru calitatea exceptionala.

Tintoretto este brandul cel mai popular de pensule pentru pictura din Italia, tara cu o traditie de sute de ani in artele frumoase.

Aici puteti accesa siteul producatorului: https://www.tintorettopennelli.com/

Raphael produce pensule pentru pictura in Franta din 1793.

https://www.raphael.fr/

Isabey este noua noastra aditie in materie de pensule pentru pictura. Isabey produce pensule de o calitate exceptionala.

Isabey își selecteaza cel mai bun păr pentru pensulele sale. Toate pensulele ce poara marca Isabey sunt realizate manual pentru a garanta o calitate excepțională. Marca susține dragostea și grija pentru pensulele sale, redandu-le gloria de odinioară. Atunci când cumpărați o pensula Isabey, puteți fi siguri de calitatea și durabilitatea achiziției dumneavoastră. Compania franceză produce pensule încă din 1806 și își menține angajamentul de a oferi cele mai bune produse posibile.

Aici puteti accesa siteul producatorului: https://isabey-brushes.com/

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.