Pensule Tintoretto

Compania

În Arezzo, un oraș toscan situat la 50 km de Florența, leagănul picturii renascentiste, o zonă cu tradiții străvechi și inspirații puternice, tânărul și dinamicul brand Tintoretto a luat naștere în 1999 din experiența de douăzeci de ani a fondatorului său în sectorul producției de pensule. Bazându-se încă de la început pe căutarea calității materiilor prime și a manoperei, de-a lungul anilor Tintoretto a dezvoltat o gamă largă de pensule care permit satisfacerea oricărei nevoi artistice, devenind astfel lider în Italia în domeniul pensulelor pentru arte plastice.

Productia

Pornind de la conceptul de design al fiecărei pensule, Tintoretto gaseste cele mai bune materii prime de pe piață selectând fire de păr naturale, fibre sintetice, mânere și mansoane perfecte pentru nevoile utilizatorilor. Acestia urmaresc fiecare pas al producției și ambalării pensulelor până la cel mai mic detaliu, cu scopul principal de a face din marca Tintoretto sinonim cu calitatea de top. Căutând mereu stimuli noi și idei noi, Tintoretto este în permanență deschisă la nou, fără a neglija vreodată tradițiile artei de a crea pensula lucrată manual.

Fabricat in Italia

Principiul fundamental care stă la baza calității și competitivității pensulelor Tintoretto pe piața globală este îmbinarea măiestriei tradițională cu inovația în automatizarea mecanică. În speranța de a încuraja cercetarea industrială, impulsul pe care îl îndreptăm către furnizorii noștri de materii prime se concentrează pe cererea evolutivă de fibre sintetice spre imitarea perfectă a fiecărei caracteristici a părului natural, permițându-le în viitorul apropiat să renunțe la utilizarea lor, arătând astfel respect maxim pentru animale.

Cooperare

Pensula este prelungirea mâinii artistului, vehicul al creativității; pentru a răspunde pe deplin nevoilor variate ale artiștilor moderni, Tintoretto colaborează cu maeștri ai artei care, datorită suportului lor tehnic valoros, ajută la conceperea unor linii de pensule care posedă cele mai avansate caracteristici din toate punctele de vedere.

Colorit este unic importator al pensulelor Tintoretto in Romania.

Alege pensula perfecta din selectia rafinata de pensule Colorit.ro.

Vizualizare ca Grid List

Produse 1-20 din 89

Set Descending Direction
 1. Pensule Saturno 587
  Pensule Saturno Oval
  Nota:
  100%
  Pret:12,00- 36,50 RON
 2. Paleta taiere foita de aur Tintoretto
  Paleta taiere foita de aur Tintoretto
  Pret:
  Pret special 169,00 RON Pret standard 225,50 RON
 3. Pensule Tintoretto Synthetic Kazan 1408
  Pensule Sint. Vajo Kazan 1408
  Nota:
  100%
  Pret:74,00- 91,50 RON
 4. Set pensule Tintoretto 559
  Set pensule Tintoretto 559
  Pret:
  Pret special 391,00 RON Pret standard 521,50 RON
 5. Pensule Tintoretto Bronzo 457
  Pensule Tintoretto Bronzo 457
  Nota:
  100%
  Pret:16,00- 29,00 RON
 6. Pensule Tintoretto 458 - detaliu
  Pensule Sintetico Bronzo Oblic
  Nota:
  100%
  Pret:16,00- 28,50 RON
 7. Pensule Tintoretto 107
  Pensule Sintetico Vajo Kazan Round
  Nota:
  100%
  Pret:23,00- 106,00 RON
 8. Pensule Tintoretto 1433
  Pensule Tintoretto 1433
  Nota:
  100%
  Pret:36,50- 75,00 RON
 9. Pensule Tintoretto 2030
  Pensule Tintoretto 2030
  Nota:
  100%
  Pret:107,00- 126,50 RON
 10. Pensule Tintoretto 336
  Pensule Martora Kolinsky 336
  Nota:
  100%
  Pret:30,00- 96,50 RON
 11. Pensule rotunde Tintoretto 450
  Pensule Sintetico Bronzo Round
  Nota:
  98%
  Pret:10,00- 32,50 RON
 12. Pensula Tintoretto 455
  Pensule Sintetico Bronzo Flat
  Nota:
  100%
  Pret:14,00- 27,50 RON
 13. Pensule Pictura Tintoretto 812
  Pensule Astuccino Piatto 812
  Nota:
  100%
  Pret:5,50- 22,00 RON
 14. Instrument sclivisire foita de aur cu agat #7
  Instrument sclivisire foita de aur cu agat #7
  Pret:
  Pret special 217,50 RON Pret standard 290,00 RON
 15. Pensule Tintoretto 459
  Pensule evantai Tintoretto 459
  Nota:
  89%
  Pret:21,00- 36,00 RON
 16. Pensule Tintoretto 453
  Pensule Sintetico Bronzo 453
  Nota:
  100%
  Pret:11,00- 13,50 RON
Pagina
pe pagina
Intrebari si Raspunsuri
 1. Ce este vopseaua acrilică?

  10 people already voted for this question.

  1. Vopselele acrilice sunt un culori pentru pictura realizate prin amestecarea pigmentilor cu polimeri sintetici emulsionati cu apă. Ele sunt în esență vopsele din plastic, care sunt solubile în apă și au calități bune de adeziv. Sunt foarte stabilie. Ele rezistă la oxidare și descompunere chimică și nu se îngălbenesc în timp.

 2. Care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acrilicelor?

  9 people already voted for this question.

  1. Culorile acrilice se usucă rapid. Acesta este atât un avantaj, cât și un dezavantaj.

   Avantajul unui timp de uscare rapid este ca puteti aplica multe straturi de vopsea intr-un timp scurt. Artistii pot folosi foarte eficient tehnicile de glazurare si stratificare atunci cand folosesc culori acrilice. Straturile de vopsea se leaga foarte bine unele de altele datorita proprietatilor adezive foarte bune.

   Un alt avantaj este solubilitatea lor in apa, deoarece aceasta permite o curatare mai usoara si reduce nevoia de a folosi substante chimice care pot crea vapori nocivi.

   Dezavantajul vopselelor care se usuca rapid este ca exista putin timp in care un artist poate manipula vopseaua inainte ca aceasta se se usuce. Pentru a contracara acest dezavantaj, exista mai multe mediumuri acrilice care pot incetini timpul de uscare, le pot creste transparenta sau pot ajuta un artist sa obtina efecte grosiere de impasto cu vopsele acrilice.

   Culorile acrilice se usuca rapid deoarece sunt pe baza de apa. Timpul de uscare al acestora este defpat timpul necesar pentru evaporarea apei. In consecinta, vara acestea se vor usca mai rapid.

 3. Care este diferența dintre acuarelele in godete si cele in tuburi?

  1. Acuarelele in godete sunt blocuri solide de vopsea. Udati-le putin si vor fi gata de utilizare. Godetele sunt perfecte pentru pictura in aer liber si lucrarile la scara mica, si sunt foarte usor de transportat.

   Tuburile de acuarela au o consistenta pastosa si trebuie diluate cu apa pe o paleta pentru o amestecare usoara. Daca tuburile de acuarela s-au uscat pe o paleta, acestea pot fi reudate cu o pensula cu apa sau prin pulvrizarea apei pe paleta. Puteti turna acuarela din tub in godete si sa le lasati sa se usuce. Acestea se vor comporta ca niste veritabile acuarele in godete. Tuburile sunt grozave pentru lucrari la scara larga sau pentru laviuri mari si saturate de culoare.

 4. Acuarelele in godete sunt pentru pictorii profesionisti?

  1. Absolut! La fel ca în cazul tuburilor de acuarela, atât acuarelele de nivel profesional sau cele pentru studenti sunt disponibile atat in tuburi cat si in godete. Acuarelele in godete sunt foarte populare printre pictorii ce picteaza mai des în aer liber, deoarece sunt atât de usor de transportat si sunt perfecte pentru a picta peisaje.

 5. De ce dilueaza pictorii acuarelele?

  1. Subtierea sau diluarea acuarelelor este cheia pentru a crea fluxul si transparenta caracteristice picturii cu acuarele. De asemenea, din cauza slabiciunii liantului, este important sa subtiati acuarele într-o oarecare masura deoarece acestea se vor crapa daca sunt aplicate in strat prea gros.

 6. Ce fel de alb ar trebui sa aleg cand pictez cu acuarele?

  1. În mod tradițional, culoarea alba nu este folosita într-o acuarela. Albul din pictura provine din albul hârtiei.

   Daca alegeti sa utilizati acuarela alba, albul chinezesc, realizat din pigment de oxid de zinc si albul de titan sunt cele mai comune doua culori. Artistii folosesc acuarela alba pentru a adauga lumini si pentru a estompa culorile prea puternice. Albul chinezesc tinde sa fie translucid sau semi-opac, în timp ce albul de titan este mai opac.

 7. Care este diferența dintre acuarelă și guașă?

  1. Acuarela este transparenta, iar guasa este opaca. Guasa poate fi aplicata în culori solide, permitând artistului sa picteze în straturi, de la închis la deschis. La fel ca acuarela, guasa poate fi reactivata cu o pensula cu apa.

 8. Care sunt avantajele picturii cu acuarele?

  1. Acuarelele sunt culori pe baza de apa, asa ca se usuca foarte repede. Acest lucru face ca pictura in aceste culori sa fie foarte convenabila. Pentru ca sunt solubile în apa, acuarelele sunt usor de curatat - aveti nevoie doar de apa si sapun în majoritatea cazurilor.

 9. Ce suprafete sunt potrivite pentru pictura în acuarela?

  1. Cea mai folosita suprafata este hartia de acuarela dar se poate folosi si pergamentul, placile gesso board, hartia de orez sau matasea.

 10. Ce pensule ar trebui sa folosesc pentru pictura in acuarela?

  1. Trei caracteristici sunt luate in considerare pentru a evalua performantele unei pensule de acuarela: cata apa/culoare retine pensula; pensula are si mentine un varf sau o margine ascutita si daca parul pensulei revine la forma initiala.

   In mod traditional, cele mai bune pensule pentru acuarela sunt realizate cu par de jder Kolinsky. Kolinsky este considerat cel mai bun par de jder. O alta optiune este parul de veverita, care retine mai multa apa decat parul de jder dar nu isi revine la forma initiala asa cum o face cel dintai. Parul de ponei sau de capra sunt alternative mai economice.

   In ultimii ani pensulele cu par sintetic au cunoscut un avans urias, astfel incat noile generatii de pensule sintetice pentru acuarele au o capacitatea mai mare de retinere a culorii, un varf mai precis si o mai mare putere de revenire la forma initiala. In plus noile pensule sintetice pentru pictura cu acuarele au un pret mai redus fata de traditionalele pensule de veverita sau de jder.