Loading...

Rasina poliuretanica transparenta CRYSTAL CLEAR 200

SKU
106041
In Stoc
289,80 RON
Numai 5 ramase

Crystal Clear ™ 200 este o rasina transparenta ca apa creata special pentru aplicatii care necesita claritate. Rasinile din gama Crystal Clear difera doar in ce priveste timpul de lucru si de intarire. O vascozitate scazuta asigura o amestecare si turnare usoara. Vulcanizarea are loc la temperatura camerei cu contractie neglijabila.

ATENTIE: NU PENTRU UTILIZAREA ACASA. ACEST PRODUS ESTE DOAR PENTRU UTILIZARE INDUSTRIALA.

In cazul in care este utilizat acest produs, nu este necesara protectia respiratorie locala adecvata. În cazul in care evaluarea riscurilor arata ca respiratorii de purificare a aerului sunt adecvati, respectati reglementarile respiratorii OSHA si standardele europene EN 141, 143 si 371. Îmbracamintea de protectie (manusi si maneci lungi) este necesara pentru a reduce riscul de sensibilizare dermica. Daca respiratia este afectata sau apare o eruptie cutanata, incetati imediat utilizarea acestui produs si solicitati asistenta medicala. Cititi instructiunile de securitate inainte de a-l utiliza.

Piesele turnate sunt:

 • Rezistente la UV
 • Nu sunt casante
 • Culorile vibrante si efectele de culoare se obtin prin adaugarea dispersiilor de pigment.

Aplicatiile includ:

 • Incapsularea
 • Realizarea de modele de prototipuri
 • lentile
 • Reproduceri de sculptura
 • Piese turnate decorative
 • Bijuterii
 • Modele de prototipuri
 • Efecte speciale
 • Recuzita
Informatii suplimentare
SKU106041
EAN751635060418
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareproduse individuale
detalii tehnice

Siguranta - Depozitati si folositi la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C). Aceste produse au un termen de valabilitate limitat si ar trebui utilizate cat mai curand posibil. Umiditatea mediului trebuie sa fie cat mai scazuta. O ventilatie buna pentru dimensiunea camerei este esentiala. Purtati ochelari de siguranta, maneci lungi si manusi de cauciuc pentru a reduce riscul de contaminare. Purtarea unui respirator aprobat NIOSH va reduce la minimum inhalarea fumurilor reziduale. Se utilizeaza intr-un mediu cu umiditate scazuta (sub 50% HR). Containerele de amestec trebuie sa aiba parti drepte si un fund plat. Batoanele de amestecare trebuie sa fie plane si rigide, cu margini definite pentru razuirea partilor laterale si inferioare a recipientului.

Selectarea siliconului pentru matrita - turnati intr-o matrita din cauciuc uretanic (este necesar agentul de eliberare a uretanului Vytaflex ™), matrita siliconica intarita cu staniu (silicon Mold Max ™) sau siliconul vindecat cu plata Star 15, 16 sau 30 platina (nu Mold Star ™ 20T) . Nu folositi alte produse de mucegai din cauciuc.

Daca utilizati silicon Mold Max ™; pentru a preveni inhibarea vulcanizarii, tratati noua matrita timp de 8 ore la 150 ° F / 60 ° C si lasati-o sa se raceasca inainte de a turna rasina. Daca nu sunteti sigur cu privire la compatibilitatea matritei, ar trebui efectuata o proba de incercare la scara mica.

Pentru cele mai bune rezultate, inainte de a turna Crystal Clear ™ in matrita: Preincalziti matrita 100 ° C timp de 4 ore. Acest lucru va reduce la minimum sansele deformarilor optice precum "fish-eye", "suck back", "round cornering" sau aparitia bulelor mari dupa terminarea turnarii.

Grosimea turnarii si timpul de curatare - Timpul de curatire si contractia finala a tuturor produselor Crystal Clear ™ vor varia in functie de concentratia de masa, grosimea turnarii, configuratia matritei, etc. De exemplu, o masa de 200 de grame de Crystal Clear ™ 200 se va vindeca mai repede daca este lasat sa se vindece intr-un vas conic (cana) fata de o turnare dispersata sub forma unei foi subtiri care masoara 3 centimetri patrati cu 1 mm grosime. Acest lucru se datoreaza caldurii generate de concentratia de material din cupa fata de caldura care este disipata de turnarea tablelor. Piesele turnate vor rezista la ingalbenire atunci cand sunt expuse la UV, dar se pot intuneca in timp.

 • Crystal Clear ™ 200 este destinat pentru o grosime de turnare cuprinsa intre ½ ”si 3” la o greutate de turnare maxima de 16 lbs. (7,25 kg.) Piesele turnate mai mari de 3 "ar trebui sa fie turnate in strat.
 • Crystal Clear ™ 202 este destinat pentru turnarea in sectiuni subtiri. Dezvoltat pentru grosimi de turnare de cel mult ½ ”.
 • Crystal Clear ™ 204 poate fi turnat in grosimi de pana la 6 ”la o greutate de turnare maxima de 35 lbs. (15,88 kg.).
 • Crystal Clear ™ 206 este pentru turnari mai mari de 6 ”. Piesele turnate Crystal Clear ™ 206 mai mari de 1/2 ”(1 cm) pot fi demontate dupa 48 de ore si lasate pentru a se intari complet in afara matritei. Turnarile mai mici de 1 cm (1 cm) trebuie lasate sa se vindece in matrita timp de 7 zile.

MASURAREA ȘI AMESTECAREA

Uretanele lichide sunt sensibile la umiditate si vor absorbi umezeala atmosferica. Instrumentele si recipientele de amestec trebuie sa fie curate si sa fie din metal sau plastic. Materialele trebuie depozitate si utilizate intr-un mediu cald (73 ° F / 23 ° C). Agitati sau agitati bine partea B inainte de a distribui.

Masurare - Materialele trebuie depozitate si utilizate la temperatura camerei (73 ° F / 23 ° C). Raportul de amestecare corespunzator este 100A: 90B in greutate. Trebuie sa folositi o scara digitala de gram digital exacta pentru a cantari piesele A si B in mod corespunzator. Nu folositi o scala analogica sau nu incercati sa masurati componentele in functie de volum. Aruncati cantitatea necesara din partea A intr-un recipient de amestecare. Se cantareste cantitatea corespunzatoare de partea B si se combina cu partea A.

Amestecare - Se amesteca lent, dar minutios, timp de cel putin 90 de secunde, asigurandu-te ca razuiesti laturile si partea de jos a containerului de mai multe ori. Daca colorati sau umpleti produsul Crystal Clear ™, adaugati umplutura sau dispersie de pigmenti in partea B si amestecati bine inainte de a adauga partea A.
Bulele din turnarea finalizata vor fi reduse foarte mult prin degazarea vidului inainte de turnare. Subiectul se amesteca la 29 cm de mercur intr-o camera de vid adecvata pana cand amestecul se ridica, se rupe si cade. Se permite extinderea volumului de 3 pana la 4 ori in recipientul de amestecare.

Turnare - Daca turnati Crystal Clear ™ intr-o matrita de cauciuc, turnati amestecul intr-un singur loc in punctul cel mai jos al matritei. Daca incapsulati un obiect, nu turnati amestecul direct peste obiect. Lasa amestecul sa-si caute nivelul. Un flux uniform va ajuta la minimizarea aerului infipt.

Pentru cele mai bune rezultate: eliminarea cu bule se realizeaza cel mai bine prin turnarea sub presiune. Dupa turnarea compusului mixt, intregul ansamblu de turnare (matrita, structura barajului etc.) este plasat intr-o camera de presiune si supus presiunii de aer de 60 PSI (4,2 kg / cm2) pentru timpul de curatare completa inainte de intarirea caldurii. Turnarile vor atinge proprietatile fizice finale la temperatura camerei in 7 zile. Piesele turnate din mucegai inainte de vindecarea recomandata pot prezenta o suprafata lipicioasa care poate fi eliminata prin expunerea turnarii la 150 ° F / 65 ° C timp de 6 ore. Durata de viata si timpul de vindecare depind de concentratia de masa si configuratia mucegaiului.

Post-intarire - turnarile vor obtine proprietati fizice maxime, o mai buna rezistenta la caldura si la UV daca Crystal Clear ™ este intarit. Post-intarirea este recomandata daca turnarile sunt subtiri sau cu o concentratie scazuta de masa. Piesele turnate trebuie sa fie intarite intr-o matrita sau structura de sprijin. Program post-cura: Permiteti materialului sa se vindece complet la temperatura camerei urmata de 6 ore la 150 ° F – 160 ° F (65 ° C – 72 ° C). Lasati turnarea sau o parte sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a demonta.

Deoarece nu exista doua aplicatii la fel, se recomanda o mica aplicatie de testare pentru a determina potrivirea pentru proiectul dvs., daca este vorba despre performanta acestui material.

Raport amestec dupa greutate100A:90B
Volum specific26.7 cu. in./lb.
Greutate specifica1.036 g/cc
CuloareTransparent
Timp de mixare9 min.
Timp de vulcanizare90 min.
Rezistenta la tractiune finala3500 psi
Alungire la rupere10%
Rezistenta la compresiune44 000 psi
Contractie0.0125 in./in
Duritate Shore80 D
Rezistenta la inconvoiere5 390 psi
Rezistenta la compresiune4 200 psi
Temperatura de deformare120 °F
Compressive Modulus44 000 psi
Vascozitatea amestecului600 cps
InfoKIT 1L
Publica review-ul tau
Recenzati:Rasina poliuretanica transparenta CRYSTAL CLEAR 200
Nota Acordata