Top 5 pictori celebri si operele lor reprezentative

Top 5 Pictori Celebri Si Operele Lor Reprezentative -

Pictura este o manifestare a frumosului, folosita ca modalitate de exprimare artistica de mai bine de 40.000 de ani. Cele mai vechi forme de activitate picturala, cele rupestre, au evoluat, treptat, dand nastere numeroaselor stiluri care au marcat secolele XIX si XX. De-a lungul istoriei, s-au remarcat o multime de artisti plastici pe care merita sa ii amintim. In acest articol, descoperim impreuna top 5 pictori renumiti ai lumii, dar si operele lor reprezentative.

1. Pablo Picasso

este considerat ca fiind, de departe, cel mai mare si celebru pictor al lumii. Cu toate ca predecesorii sai au adus si ei un aport important in arta plastica, Pablo Picasso s-a numarat printre putinii care au contribuit, intr-adevar, la dezvoltarea acestui sector artistic. Acesta s-a nascut in anul 1881, intr-o familie de origine spaniola si a fost, inca din copilarie, un desavarsit maestru al picturii. Interesant este ca Picasso a fost nevoit, la un moment dat, in timp ce se afla in casa sa saracacioasa din Paris, sa isi arda o parte din lucrarile pe care le realizase, pentru ca nu avea cu ce sa se incalzeasca. Ceva mai tarziu, Picasso se remarca in randul colectionarilor de prestigiu, bucurandu-se de un succes rasunator.
Opere reprezentative: Baiatul cu pipa, Femeie pe fotoliu, Viata sau Guernica.
Tablou Guernica -Galeria Whitechapel
Guernica

2. Leonardo Da Vinci

Este un alt nume sonor pe lista celor mai celebri pictori ai tuturor timpurilor. Acesta este considerat un simbol al curentului artistic renascentist, el fiind chiar si cel care a folosit pentru prima data tehnica sfumato. Desi, pana la varsta de 10 ani, Da Vinci nu si-a exploatat talentele artistice, cativa ani mai tarziu acesta crea adevarate opere de arta, tablouri care aveau sa devina recunoscute la nivel mondial.
Opere reprezentative: Mona Lisa, Cina cea de taina, Madonna cu pruncul.
Tablou Pictura Leonardo Da Vinci Artist Mona Lisa
Mona Lisa

3. Vincent van Gogh

este, fara doar si poate, unul dintre cei mai importanti pictori ai tuturor timpurilor. Un nume care a marcat secolul XIX, reusind sa transmita prin picturile sale un adevarat cumul de emotii. Pana la varsta de 37 de ani, atunci cand a incetat din viata, Van Gogh a creat mai bine de 2000 de picturi care impresioneaza printr-un mix ideal intre forma, culoare si emotie. Nu multi stiu, insa, ca mare parte din succesul sau se datoreaza fratelui acestuia, Theo van Gogh, un dealer de arta important.
Opere reprezentative: Gradini in Auvers, Fata in alb, Portretul Dr-ului Gachet
Portretul Doctorului Gachet
Portretul Dr-ului Gachet

4. Rembrandt van Rijn

Pictor de origine olandeza care a trait intr-o perioada in care arta a atins apogeul. Atunci cand pronuntam numele marelui pictor, primele opere care ne vin in minte sunt celebrele sale portrete. De asemenea, cunoscatorii stiu ca acesta este si cel care a folosit tehnica clar-obscurului, cu ajutorul careia a reusit sa surprinda chiar si cele mai delicate caracteristici fizice ale protagonistilor din tablourile sale.
Opere reprezentative: The Jewish Bride, The Night Watch
Tablou Rembrandt Logodnica Evreica
Logodnica evreica

5. Michelangelo Buonarroti

A fost nu doar un pictor priceput, ci si un sculptor si un arhitect cu abilitati extraordinare. Desi si-a adus contributia in special in aria artei renascentiste italiene, acesta este o figura reprezentativa pentru arta in general. Tot el este cel care a decorat peretii altarului din Capela Sixtina, aceasta fiind, de fapt, si cea mai complexa lucrare a sa (suprafata pictata masoara 17 m lungime si 13 m latime si reprezinta Judecata de Apoi).
Opere reprezentative: Oracolul din Delphi, Punerea in Mormant, Doni Tondo
Tondo Doni Sfanta Familie - Michelangelo
Pictura este un talent care poate fi descoperit la orice varsta. Pentru pasionati, punem la dispozitie o gama variata de pensule, culori si accesorii pentru a da nastere unor lucrari pline de esenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.