Jocuri de interior pentru copii: activitati distractive pentru cei mici

Jocuri De Interior Pentru Copii: Activitati Distractive Pentru Cei Mici -

Copiii invata si se distreaza cel mai bine prin intermediul activitatilor educative. Cu atat mai mult in sezonul rece, atunci cand temperaturile de afara nu sunt foarte prietenoase, cei mici trebuie sa isi ocupe timpul cu jocuri de interior. Activitatile plastice si lucrul manual sunt activitati de care prichindeii se pot bucura alaturi de prietenii lor, dar si de cei mari – parintii si bunici. In plus, acestea ii stimuleaza pe cei mici sa isi exploreze latura creativa si sa isi dezvolte indemanarea.
Iti prezentam in acest articol cateva dintre cele mai interesante activitati si jocuri distractive de interior pentru copii.
Cuprins:

Origami

Origami, adica arta plierii hartiei, a aparut in Japonia in urma cu sute de ani. Origami este un mod inedit de relaxare si de socializare, benefic atat pentru cei mari cat mai ales pentru cei mici. Confectionand diverse obiecte din hartie, sunt dezvoltate abilitati precum indemanarea si creativitatea. In plus, origami poate fi considerat un exercitiu pentru minte, astfel ca prichindeii nu doar ca se vor distra in timp ce il practica, dar vor deveni chiar mai isteti. Atentia la detalii, puterea de concentrare, gandirea logica, motricitatea si orientarea in spatiu sunt doar cateva dintre cele mai importante laturi pe care origami le antreneaza. Mai mult decat atat, origami se incadreaza cu succes in categoria acelor activitati educative care stimuleaza comunicarea si disciplina.
Desi japonezii au ridicat la rang de arta tehnica origami, nu trebuie sa te gandesti la aceasta activitate ca la ceva foarte complicat. Alaturi de cei mici, poti deprinde tehnicile de baza din tutorialele video disponibile pe internet. Nici costurile nu sunt mari, asa ca nu va fi nevoie sa faci o investitie semnificativa pentru procurarea materialelor necesare. Pentru a confectiona origami poti folosi hartie colorata tip A4, hartie speciala de origami, lipici, foarfeca, creioane si rigla, dar si un cutter pentru a realiza taieturile hartiei cu o mai mare precizie.
Pe langa toate aceste instrumente si ustensile, mai ai nevoie doar de putina rabdare si de multa imaginatie! Obiectele din hartie astfel obtinute pot fi utilizate pentru decorarea camerei celui mic, sau chiar pentru a fi daruite celor dragi.
Quilling

Quilling-ul

O alta activitate de interior extrem de distractiva pentru copii este quilling-ul. Daca nu esti familiarizat cu acest termen, trebuie sa stii ca quilling-ul reprezinta o tehnica de crearea a artei decorative, care utilizeaza benzi de hartie rulate si lipite intre ele. Istoria acestuia este foarte interesanta; desi astazi se regasesc o multime de materiale si ustensile necesare pentru a crea obiecte prin tehnica quilling, in perioada Renascentista, calugarii si maicile din Franta si Italia nu aveau la dispozitie aceste instrumente, insa, chiar si asa, ei reauseau sa creeze ornamente deosebite care accesorizau obiectele de cult si copertile de carte. In prezent, quilling-ul se foloseste pentru realizarea de accesorii handmade, pentru decorarea invitatiilor de nunta, dar si pentru felicitari si cutii de cadouri.
De asemenea, obiectele create prin aceasta tehnica pot fi considerate accesorii de decor pentru casa sau cadouri handmade de exceptie.
Din magazinul nostru online poti achizitiona tot ceea ce ai nevoie pentru quilling.
Copil Care Deseneaza Cu Creioane Colorate

Desenul

“Un mod de comunicare al copilului care nu stapaneste inca limba” – aceasta este definitia data de psihologul Phillippe Wallon desenului. Dintre toate activitatile indoor, desenul pare sa fie preferata copiilor din toate timpurile. Acesta reprezinta o forma de exprimare indiferent de varsta si are numeroase beneficii in dezvoltarea copiilor. Lowenfeld a descoperit cele 4 etape ale evolutiei grafice, raportate la diverse perioade de varsta; astfel, intre 4 si 5 ani copilul poate trasa linii si forme. Cel mai adesea, la aceasta varsta, cel mic va fi tentat sa deseneze o casa, o masina, un animalut, desi toate acestea li s-ar putea parea adultilor doar forme nedefinite. Mai apoi, in jurul varstei de 7 ani, copilul va incepe sa realizeze desene trasand linii “de baza” in perioada inferioara a foii, linie pe care va pozitiona diverse obiecte, in incercarea de a reprezenta cat mai fidel elemente din lumea inconjuratoare.
Abia incepand cu varsta de 11 ani, cei mici vor putea sa creeze desene personalizate. In aceasta perioada, un rol esential il au stimulii cu care ei interactioneaza, cum ar fi culorile sau raporturile lor vis-a-vis de alte obiecte.
Pentru realizarea lucrarilor grafice, achizitioneaza pentru cel mic creioane colorate, carioci, blocuri de desen si alte instrumente necesare din colectiile noastre dedicata.
Copil Care Picteaza Cu Pensula Paleta De Culori

Pictura

Printre activitatile care ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului si care, de asemenea, se incadreaza in categoria jocurilor distractive pentru interior se numara si pictura. Prin pictura, copiii isi imbunatatesc abilitatile motorii fine, precum si pe cele cognitive si emotionale. Studiile spun ca pictura este o activitate cu atat mai recomandata copiilor in perioada timpurie, pentru ca in primii ani de viata copiii au nevoie de metode prin care sa poata invata eficient. In plus, in timp ce picteaza, prichindeii isi antreneaza coordonarea mana-ochii.  
Pe langa toate aceste beneficii, pictura ajuta si la stimularea creativitatii, deoarece cel mic va trebui sa combine culori pentru a-si decora plansa de desen. Abilitatile conversationale se dezvolta si ele prin aceasta activitate, deoarece copiii invata termeni noi, stapanesc mai bine gama de culori si invata denumirile instrumentelor pe care le foloseste.
Ofera-i copilului tau o experienta distractiva si educativa, totodata, achizitionand produsele noastre din colectiile de acuarele, tempera, pensule si alte ustensile si accesorii necesare pentru exprimarea creativitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.