5 idei de cadouri pentru pasionatii de pictura si desen

5 Idei De Cadouri Pentru Pasionatii De Pictura Si Desen -

Cadouri Pictura

Sursa foto: Pixabay.com

 Tainele picturii probabil nu iti sunt deloc cunoscute, insa persoana pentru care trebuie sa cumperi cadoul este pasionata de imbinarea culorilor. Mai mult, ai observat ca are un spatiu dedicat, acolo unde toate ustensilele de pictura si desen stau laolalta. Misiunea ta este sa faci o surpriza placuta, deci cadoul sa fie unul potrivit pentru un pasionat de arta. Asadar, ce alegi?

  1. Manual de arta

Manual Pictura

Manualele de arta pentru cei care vor sa isi perfectioneze tehnica desenului sau a picturii sunt atragatoare, cu imagini si explicatii detaliate. Acestea sunt utile pasionatilor de arta care isi pun creativitatea pe hartie, panza fara insa sa fi facut studii de profil. Ei ajung sa se confrunte cu intrebari si dorinta de a se perfectiona, astfel un manual de arta va fi cadoul potrivit.

Foarte important, este bine sa stii daca persoana pe care vrei sa o impresionezi cu cadoul practica pictura in ulei sau in acuarela, ii place sa realizeze peisaje sau portrete, astfel incat manualul sa abordeze subiectul de interes al acesteia.

  1. Set culori

Set Culori Pictura

Un artist, un pasionat de pictura foloseste si termina repede culorile. Chiar daca ai observat ca are o multime de tuburi, niste culori in plus nu vor fi de prisos. Opteaza pentru un elegant set de culori in caseta de lemn. Cu siguranta va fi impresionat de alegerea ta.

Foarte important, este necesar sa stii daca foloseste predominant culorile in ulei sau in tempera, astfel incat setul de culori sa aiba inauntru exact ce este necesar lui. In cazul in care nu cunosti ce tip de vopsele foloseste, alege o caseta pentru culori care are in componenta doar o paleta si unde persoana isi va putea aseza culorile pe care deja le detine. Opteaza pentru acest cadou daca stii ca iese in natura pentru a realiza tablouri.

  1. Panza pe sasiu

Panza Pictura

Pe langa culori, foarte importanta este si suprafata pe care acestea se aplica. Daca stii sigur ca persoana careia vrei sa ii faci cadou picteaza pe panza, atunci este simplu! Opteaza pentru o panza de pictura din bumbac, preparata manual, care sa fie fixata pe sasiu. In felul acesta vei indeplini criteriile dorite de artist, care la momentul de inspiratie va putea sa se apuce instant de lucru.

  1. Bloc de desen

Bloc Desen Carnet Aquarelle

In cazul in care persoana pentru care iei cadou exerseaza in momentul prezent desenul, deci face mereu schite, este insotita tot timpul de un caiet si deseneaza ce vede in jur, atunci un cadou potrivit este blocul de desen. Ai grija la grosimea hartiei! Trebuie sa fie rigida, astfel incat sa permita trasarea liniilor intense, a accentelor si a umbrelor extrem de fine.

  1. Set creioane

Set Creioane Faber Castell

Pentru un artistic plastic pretentios, un set desen care prezinta inclusiv carbuni si radiera, este o alegere potrivita. Gama din care poti alege este variata. Astfel, vei putea face alegerea in functie de bugetul pe care il detii.

Colorit.ro te ajuta sa gasesti cadoul ideal in materie de pictura si desen, oferindu-ti raspunsuri la toate intrebarile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.