5 instrumente necesare pentru a realiza o pictura in ulei

5 Instrumente Necesare Pentru A Realiza O Pictura In Ulei -

Instrumente Pictura

Sursa foto: Pexels.com
Te-ai decis sa faci pasul de a realiza o pictura in ulei. Probabil pana acum ai cochetat cu tempera sau acuarela si simti ca vrei sa incerci altceva. Pentru a realiza o pictura in ulei trebuie sa tii cont de cateva instrumente absolut necesare inainte sa te apuci de lucru.

  1. Vopsele de ulei

Evident, iti trebuie culori de ulei. Dar ce tip de culori si pe care sa le alegi? Poti opta pentru culorile de ulei in set. In felul acesta ai o gama de nunate completa care te va ajuta sa te exprimi liber in realizarea tabloului tau. Setul poate avea 6, 8, 12 tuburi, de 20 mililitri sau de 34 mililitri, unele au incluse si pensule, pe scurt ai o varietate de modele din care sa alegi. In functie de bugetul disponibil, alege setul potrivit tie in acest moment.
O alta optiune este aceea de a iti cumpara tuburi individuale si daca te simti confortabil cu a obtine tonuri prin amestecarea culorilor primare si a nonculorilor, inseamna ca strictul tau necesar ar putea sa se compuna din: alb titan, negru fildes, rosu cadmiu, galben cadmiu, albastru ultramarin. La acestea poti adauga verde cobalt si maro umbra naturala. Denumirile diferite pe care le vei intalni provin de la pigmentul care sta la baza fiecarei culori.

  1. Pensule

             Pentru inceput nu trebuie sa investesti in pensule de toate marimile. Vei afla pe parcurs ce pictezi, formele si dimensiunile dorite pentru pensulele tale. Intr-adevar, poate fi o adevarata provocare sa alegi ca incepator pensulele de baza pentru o pictura in ulei, dat fiind faptul ca sunt o multime de forme din care trebuie sa alegi. Alege pensulele cu varf rotund si pensulele cu varf lat. Daca primele sunt potrivite pentru a reda linii precise, cele din urma sunt foarte potrivite pentru a acoperi o suprafata mare.

  1. Diluant

             Foarte important, atunci cand pictezi in tehnica culorilor de ulei, pensulele nu se vor curata cu apa, ai nevoie de o solutie speciala de diluare a vopselei. Diluantul cel mai cunoscut al culorilor de ulei este terebentina. In zilele noastre exista o serie de solventi inodori care inlocuiesc aceasta substanta. Pregateste-te, asadar sa te intalnesti cu denumiri de diluanti precum: esenta de petrol, rasina minerala, uleiul de in s.a.

  1. Suprafata de lucru

             Culorile de ulei sunt asociate cu panza. Multe persoane cred ca daca vrei sa pictezi in ulei, implicit trebuie sa pictezi pe panza. Ei bine, nu! Poti picta in tehnica culorilor de ulei si pe hartie. Trebuie sa tii cont ca hartia va trebui sa aiba un gramaj mai mare, deci o textura rigida. Panza de bumbac este suportul cel mai des folosit pentru culorile de ulei. Pictorii cu experienta trateaza panza sau placajul cu un strat de grund care influenteaza textura si gradul de absorbtie. Pentru ca esti la inceput de drum, alege o panza gata pregatita.

  1. Ziare sau carpe

             O sa fie nevoie sa iti stergi pensula dupa ce ai introdus-o in solutia dizolvanta. O varianta o reprezinta ziarele, in cazul in care ai prin casa. Ideal ca material pentru carpa ta de pictura cand vine vorba de culorile de ulei este stofa.
Colorit.ro te introduce in arta fascinanta a picturii, gasesti toate materialele de care ai nevoie si consilierea necesara pentru a sti cum sa folosi produsele. Spor la lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.