Loading...

Silicon RTV MOLD STAR 15 SLOW - KIT 1L

SKU
29241
In Stoc
255,00 RON

Siliconul Mold Star™ este ușor de utilizat, se amestecați 1A:1B în volum (nu necesita cântarire). Silicoanele Mold Star™ au vâscozități relativ scăzute și nu necesita degazare în vid in majoritatea cazurilor. Timpul de amestecare a siliconului RTV Mold Star™ 15 SLOW este de 50 de minute, iar timpul de vulcanizare este de 4 ore la temperatura camerei.

Caracteristici

Silicoanele Mold Star™ se întăresc în cauciucuri moi, puternice, care sunt rezistente la rupere și prezintă o contracție foarte scăzută pe termen lung. Formele realizate cu Mold Star™ vor rezista mult timp în biblioteca dumneavoastră de matrițe și sunt bune pentru turnarea ceară, gips, rășini și alte materiale. Cauciucul Cured Mold Star™ este rezistent la căldură până la 450°F (232°C) și este potrivit pentru turnarea aliajelor de metal topite la temperatură joasă. Notă: Cauciucurile Mold Star™ nu sunt destinate confecționării matrițelor prin pensulatie.

Specificatii
SKU29241
MarcaSmoothOn
Forma de prezentareseturi
detalii tehnice

Instrucțiuni:

Notă: Acest produs nu se va întări in contact cu suprafețele care conțin sulf, chiar și atunci când este sigilat.

Siguranță - Utilizați într-o zonă bine ventilată (ventilație „dimensiunea camerei”). Purtați ochelari de protecție, mâneci lungi și mănuși de cauciuc pentru a minimiza riscul de contaminare. Purtați numai mănuși de vinil. Mănușile din latex vor inhiba întărirea cauciucului. Păstrați și utilizați materialul la temperatura camerei (73°F/23°C). Temperaturile mai calde vor reduce drastic timpul de lucru și timpul de întărire. Depozitarea materialului la temperaturi mai calde va reduce, de asemenea, durata de valabilitate a materialului neutilizat. Aceste produse au o perioadă de valabilitate limitată și trebuie utilizate cât mai curând posibil.

Inhibarea întăririi - Adăugarea cauciucului siliconic întărit poate fi inhibată de anumiți contaminanți în sau pe modelul care urmează să fie turnat, rezultând lipiciune la interfața modelului sau o lipsă totală de întărire în toată matrița. Latexul, argilele sulfuroase, anumite suprafețe din lemn, poliesterul nou turnat, cauciucul epoxidic sau uretanic pot provoca inhibare. Dacă compatibilitatea dintre cauciuc și suprafață este o problemă, se recomandă un test la scară mică. Aplicați o cantitate mică de cauciuc pe o zonă necritică a modelului. Inhibarea a avut loc dacă cauciucul este gumos sau neîntărit după ce a trecut timpul de întărire recomandat. Pentru a preveni inhibarea, una sau mai multe straturi de lac acrilic transparent aplicate pe suprafața modelului sunt de obicei eficiente. Lăsați orice agent de etanșare să se usuce complet înainte de a aplica cauciucul.

Chiar și cu un etanșant, siliconii Mold Star™ nu se vor întări împotriva suprafețelor care conțin sulf. Dacă nu sunteți sigur dacă argila dumneavoastră conține sulf, faceți un mic test de compatibilitate înainte de a o folosi pentru un proiect important.

Aplicarea unui agent de degajare - Deși de obicei nu este necesar, un agent de decuplare va face demularea mai ușoară atunci când turnarea pe majoritatea suprafețelor. Ease Release™ 200 este un agent de eliberare dovedit pentru eliberarea siliconului de pe silicon sau alte suprafețe. Produsele Mann Ease Release™ sunt disponibile de la Smooth-On sau de la distribuitorul dumneavoastră Smooth-On.

Deoarece nu există două aplicații identice, se recomandă o mică aplicație de testare pentru a determina potrivirea pentru proiectul dvs. dacă performanța acestui material este în discuție.

Măsurare și amestecare - Înainte de a începe, amestecați în prealabil partea A și partea B separat. După ce ați distribuit cantitățile necesare de Părți A și B în recipientul de amestecare (1A:1B în volum), amestecați bine, asigurându-vă că răzuiți părțile laterale și fundul recipientului de amestecare de mai multe ori. Cauciucul trebuie să aibă o culoare uniformă, fără dungi.

Opțional... Degazarea în vid - Deși nu este necesară, degazarea în vid ajută la eliminarea oricărui aer prins în cauciucul siliconic turnabil. După amestecarea părților A și B, aspirați materialul timp de 2-3 minute la 29 inci de mercur, asigurându-vă că lăsați suficient spațiu în recipient pentru expansiunea produsului.

Turnare - Pentru cele mai bune rezultate, turnați amestecul într-un singur loc în cel mai de jos punct al câmpului de izolare. Lasă cauciucul să-și caute propriul nivel. Un debit uniform va ajuta la minimizarea aerului prins. Dacă se utilizează ca material de matriță, cauciucul lichid trebuie să se niveleze la cel puțin 1/2” (1,3 cm) peste punctul cel mai înalt al suprafeței modelului.

Întărire - Lăsați cauciucul siliconic Mold Star™ 15 SLOW să se întărească timp de 4 ore la temperatura camerei (73°F/23°C) înainte de demulare.

Întărire la căldură - Timpul de demulare poate fi redus prin aplicarea unei călduri ușoare. Exemplu: După turnarea cauciucului Mold Star™ 15 la temperatura camerei, puneți matrița într-o cutie fierbinte sau într-un cuptor industrial la 140°F (60°C). Acest lucru va reduce timpul de demulare a unei secțiuni de 1/2” (1,3 cm) grosime la aproximativ 10 minute. Notă: timpul va varia în funcție de grosimea matriței.

Adăugarea unei cantități adecvate de accelerator de întărire Plat-Cat™ va reduce, de asemenea, timpul de demulare. Durata de viață și timpii de întărire pot fi prelungiți utilizând retarderul de întărire Slo-Jo™. Nu întăriți cauciucul unde temperatura este mai mică de 65°F/18°C.

Performanța și depozitarea matriței - Durata de viață fizică a matriței depinde de modul în care o utilizați (materiale turnate, frecvență etc.). Turnarea materialelor abrazive poate eroda rapid detaliile mucegaiului, în timp ce turnarea materialelor neabrazive (ceara) nu va afecta detaliile mucegaiului. Înainte de depozitare, matrița trebuie curățată cu o soluție de săpun și uscată complet. Formele din două părți (sau mai multe) trebuie asamblate. Mucegaiurile trebuie depozitate pe o suprafață plană, într-un mediu rece și uscat.

Publica review-ul tau
Recenzati:Silicon RTV MOLD STAR 15 SLOW - KIT 1L
Nota Acordata