Trusa de baza a unui pictor: sfaturi pentru incepatori

Trusa De Baza A Unui Pictor: Sfaturi Pentru Incepatori -
Pictura

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-pouring-down-a-brown-paint-730807/

Talentul si pasiunea sunt doua dintre cele mai importante secrete ale picturilor reusite.  La fel de importanta pentru a crea adevarate opere de arta este, insa, calitatea materialelor utilizate, un detaliu care face diferenta.

Stim cu totii ca trusa de baza a unui pictor contine un sevalet, un set de pensule de diferite dimensiuni si culori potrivite pentru tipul de suprafata pe care se va realiza pictura; cati dintre noi ne-am descurca, totusi, sa alegem cele mai potrivite produsele din magazinele de specialitate?

Noi ti-am pregatit un ghid practic cu sfaturi si informatii utile pentru trusa basic de pictura a unui artist in devenire!

Ce culori trebuie sa alegi?

In alegerea culorilor pentru setul de pictura trebuie sa tinem cont de natura suportului pe care vom lucra. Putem opta pentru pictura pe hartie, pe panza, pe lemn sau pe sticla, sau putem sa decoram diverse tipuri de obiecte, poate chiar si peretii, cu desene creative.

Intr-un articol anterior, vorbeam despre cum sa alegi culorile in functie de suprafata pentru pictura, asa ca poti afla care cand trebuie sa optezi pentru tempera, culori in ulei sau acuarele. Totusi, pentru incepatori se recomanda utilizarea unor culori pe baza de apa, care sunt mult mai usor de prelucrat; pe de alta parte, culorile in ulei permit realizarea unor retusuri ulterioare si abordarea mai multor tehnici de pictura.

Pretul produselor din aceasta categorie este, de asemenea, un criteriu important, mai ales daca ai un buget restrans pe care vrei sa il investesti in pasiunea ta. In general, vopselele care contin mai mult pigment si mai putin liant au un pret mai mare. Colectiile diverse ale magazinelor de specialitate iti vor oferi, cu siguranta, o paleta variata de optiuni, pentru orice buzunar.

Cum alegi suportul de pictura?

In cazul in care esti la inceput, ar trebuie sa incerci pictura pe hartie. Mai apoi, vei putea trece, treptat, la alte suprafete pe care sa iti realizezi lucrarile.

Asadar, pictura potrivita pentru pictura este mai groasa. Hartia mai subtire se va deforma, mai ales daca folosesti acuarele pe baza de apa.

Daca pictezi in acril si ulei, alege o panza care a fost tratata in prealabil cu grund.

Ce pensule trebuie sa contina un set de pictura pentru incepatori?

Alegerea pensulelor pentru pictura te poate pune in dificultate, mai ales daca ti-ai descoperit recent pasiunea pentru aceasta forma de exprimare. Totusi, tinand cont de cateva reguli vei reusi sa iti realizezi un kit cu pensule potrivite.

In primul rand, trebuie sa stii ca pensulele sunt clasificate in functie de tipul de par – mai precis pensule cu par sintetic(recomandate in general pentru culorile acrilice) si par natural (recomandate pentru ulei si acuarela).

Un alt criteriu in functie de care sa faci alegerea pensulelor este varful acestora, care variaza atat din punct de vedere al dimensiunilor cat si al formelor. Astfel, pensulele cu varf subtire sunt ideale pentru trasarea liniilor fine, a punctelor si ale altor elemente de detaliu, in timp ce pensulele late sunt folosite pentru colorarea fondurilor.

Ca regula generala, trusa ta ar trebui sa contina 12-15 pensule, cu caracteristici diferite. Pentru a le pastra in cea mai buna stare cat mai mult timp, este indicat sa le cureti dupa fiecare utilizare.  

De ce accesorii pentru pictura vei avea nevoie?

Pentru a te exprima cat mai bine prin intermediul picturii, vei avea nevoie de cateva accesorii utile. Printre acestea se numara:

  • Un sevalet, care iti va oferi libertate de miscare si va favoriza o pozitie corecta in timp ce lucrezi;
  • O godeta in care vei pune apa, uleiul sau terebentina;
  • O paleta pe care sa pui culorile.

Poti achzitiona de pe site-ul nostru toate instrumentele necesare pentru realizarea primei tale truse de pictura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.