Top 5 lucruri inedite despre origami si quilling

Top 5 Lucruri Inedite Despre Origami Si Quilling -

Origami1
Sursa foto: bknpk.com
Despre origami s-au spus multe lucruri si s-au scris tomuri de materiale, iar in ultimul timp a devenit si quillingul o arta din ce in ce mai interesanta si solicitata de catre femei in mod special sau pentru femei – daca rezultatul este oferit in dar. Dar aceste doua tehnici de lucru cu hartia ascund cateva lucruri inedite. Iata-le mai jos!

Origami – tehnica impaturirii hartiei

Origami foloseste in misiunile spatiale
Aceasta indeletnicire umplea timpul liber al unui fizician de la NASA, care a descoperit dupa o perioada ca nevoile de design ale NASA se puteau baza in anumite sensuri pe pliurile hartiei intalnite la origami prin exersarea pe diferite materiale.
S-a descoperit, astfel, o modalitate de a extinde anumite panouri solare si anumite anexe ale unui obiect trimis in spatiu pentru a putea capta mai multa energie solara sau isi tripleaza suprafata intr-un anumit scop.
Nu ca acest lucru nu se putea obtine si prin alte cai, numai ca alte cai implicau atasarea de aceastea a unor elemente cu brat robotic sau de catre un astronaut. Prin conceptele prezente in origami, s-a putut obtine flexibilitate care altfel nu se putea obtine, cel putin nu cu atata usurinta.

  • Origami serveste la efectuarea de machete detaliate si economice in acelasi timp

Totul se intampla in detrimentul machetelor 3D care inca sunt scumpe sau machetelor facute din polistiren sau alt material expandat (care nu pot fi miscate fara deteriorarea imediata).

Quilling – tehnica rularii hartiei

  • Quilling-ul nu a prins amploare de la inceput in Romania

Desi quillingul a fost privit inca de la inceput cu ochi buni, a fost nevoie mai intai ca femeile sa obtina educatia necesara prin simplul fapt de a fi conectate la operele de arta obtinute prin quilling, pentru ca mai apoi sa indrageasca aceasta arta. A avut succes inca din primul moment pentru nise, insa acum prezinta interes pentru publicul feminin in general.

  • Quillingul da formei circulare alte forme

Da, cuvintele sunt folosite cu precizie – formele curbe, sferice, spiralate sunt alaturate unor alte forme caracterizate de un grad diferit de curbura si in alaturare se obtin cadre noi care pot fi umplute cu alte bucati de hartie rulata obtinute cu ajutorul unor materiale si unelte.

  • Cel de-al cincilea lucru inedit despre aceste doua tehnici artistice folosind un material banal, totusi magic – hartia – este acesta de a dispune amandoua de noi si noi surprize pe care le vor presara in urmatorii ani, fiindca posibilitatile sunt nenumarate.

Principiile folosite in operarea cu hartia in acest mod se pot extrapola in alte domenii non-artistice si utilizarea acestora ne pot transforma viata si aspectul lucrurilor care ne inconjoara. Deja o dovada s-a mediatizat, cea referitoare la origami, insa traim intr-o lume in continua schimbare in care conceptele de construire, asamblare, fabricare si utilizare se inlocuiesc cu altele imprumutate din alte domenii, in ceea ce are legatura cu a doua revolutie industriala care deja a inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.