De ce scrisul de mana este inca actual

De Ce Scrisul De Mana Este Inca Actual -
De Ce Scrisul De Mana Este Inca Actual -
Sursa foto: mycoolbin.com

De ce scriem pe hartie chiar si acum si nu ne abandonam complet scrierii digitalizate? Care sunt necesitatile pe care scrierea de mana inca le acopera? Cum s-a modificat pe parcursul timpului motivul pentru care continuam sa folosim suportul de hartie ca sa notam lucruri in timp ce unele persoane declara ca nu au mai folosit un instrument fizic de scris de foarte mult timp?

Acestea sunt intrebari realmente ravasitoare, care isi gasesc raspunsul destul de greu. Tendinta de digitalizare nu poate fi negata deoarece transforma totul in jurul nostru, numai ca tendinta este in acelasi timp de lecturare a cartilor tiparite pe hartie intr-o maniera enorma, mult mai mare fata de cum era la momentul aparitiei smartphone-urilor, a tabletelor si asa mai departe.

Scrisul de mana dainuie

Scriem in continuare pe hartie pentru ca si instrumentele de scris au evoluat si tuturor le este mai mare dragul sa le foloseasca! Avem pe birou un instrument de scris de lux cu care semnam, poate si acasa folosim unul pentru a ne relaxa tinandu-l intre degete.

Cariocile si markerele sunt intalnite foarte mult la sedinte si traininguri, dar si acasa cand copiii vor sa deseneze. Sunt folosite mult si la desenatul cartilor de colorat pentru adulti, desi la baza aceste carioci sunt instrumente de scris. Noi respectam oamenii care scriu de mana in continuare, intrucat nu se abtin de la acest lucru, si de aceea ii incurajam prin palete variate de instrumente de scris.

Linerele sunt utile deseori pentru a sublinia un text scris atat de mana, cat si pe suport electronic si tiparit pentru o astfel de lectura si gestionare. Creioanele mecanice sunt folosite deseori pentru adaugiri de referinte si sublinieri care vor fi eliminate fara urme. Creionul mecanic a inlocuit aproape complet creionul clasic in folosirea ca instrument de scris, deoarece permite setarea grosimii cu care scrie si nu implica deseuri lemnoase (nici nevoia unei ascutitori).

Pixurile fac parte din viata noastra intr-atat de mult incat stam in fata laptopului si notam diferite lucruri cu pixul pe o foaie langa tastatura. Pur si simplu facem asta fara sa ne dam seama.

Scrisul de mana are rostul sau

Scrisul de mana nu va disparea niciodata pentru ca este nevoie ca el sa existe pe anumite acte oficiale, reprezinta redactarea unei liste si printarea acesteia dintr-o singura actiune (cum s-ar spune, fara sa ridicam creionul de pe foaie). Scrisul de mana este extraordinar de important atunci cand se doreste dovedirea autenticitatii sursei mesajului scris si transmis cuiva.

Motivul cultural pentru care scriem pe hartie in continuare

Scrisul de mana ramane o expresie a boemiei pentru artisti, o indeletnicire fascinanta pentru generatiile noi plictisite de atata digital, precum si o usurare pentru persoanele in varsta neadaptate noilor tehnologii sau care din nostalgie prefera sa rotunjeasca literele in stil retro.

Scrisul de mana, inventat de acum mii de ani si practicat aproape unanim de mai bine de doua secole, va continua sa se regaseasca pe foi pastrate bine, pe foi luate de vant. Va coexista alaturi de scrisul pe tastatura qwerty.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.