Tehnica quilling – modele + ghid pentru incepatori

Tehnica Quilling - Modele + Ghid Pentru Incepatori -

Daca printr-o intamplare sau alta tehnica quilling a ajuns in atentia ta, daca stii ca iti place sa creezi, sa te joci cu formele si culorile, consideri hartia colorata o modalitate de exprimare, ai vrea sa faci obiecte decorative utile cu ajutorul ei, atunci afla tot ce te intereseaza din articolul de mai jos.
Cuprins:

Tehnica quilling – instructiuni

Peste In Tehnica Quilling
Sursa foto: Devianart.com Peste hartie tehnica quilling
Tehnica quilling se bazeaza pe rularea unor fasii inguste de hartie colorate divers, care dupa ce au fost rasucite sunt imbinate si aranjate pentru a forma un model decorativ.
Aceasta forma de arta provine din Anglia si este practicata de mai multe secole. A fost folosita pentru prima data ca decoratiuni in biserici si pe mai multe obiecte religioase pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Tehnica quilling pentru copii si adulti

Astazi, manuirea cu atentie a benzilor de hartie a devenit un hobby pentru persoanele de toate varstele din intreaga lume. Tehnica quilling este usor de invatat si are avantajul ca pentru a incepe aceasta activitate ai nevoie doar de cateva materiale deloc costisitoare. Le gasesti disponibile online pe Colorit.ro.
Prin urmare, daca esti atras de arta, de obiectele realizate manual, daca vrei sa ai satisfactia creatiei realizata de tine, tehnica quilling merita practicata. Ai nevoie in mare masura de rabdare si dorinta, restul se invata imediat!   

Materiale pentru tehnica quilling

Pentru ca tu sa creezi inca de la prima interactiune cu aceasta forma de arta imagini decorative demne de pus in rama, ti se pun la dispozitie toate materialele necesare care sa iti usureze misiunea. Acestea sunt:

  • Hartie de quilling
Hartie Pentru Tehnica Quilling
Hartie pentru tehnica quilling
Hartie quilling Vara de la 6 lei
Colorit.ro iti ofera benzi de hartie intr-o varietate de culori. Sunt seturi diferite, fiecare cu 10 nuante distincte. Un set are 300 de fasii, acestea au de regula 30 cm lungime si 3 sau 5 mm latime.

  • Ac pentru quilling
Ac Pentru Tehnica Quilling
Ac din lemn pentru tehnica quilling, 7.50 lei
 
Acest instrument, din plastic sau lemn, este folosit pentru a rula fasiile de hartie. Cu acest ac special, infasurarea benzilor de hartie este foarte simpla.

  • Adeziv

Orice lipici transparent pentru hartie poate fi folosit pentru tehnica quilling.

  • Sablon pentru quilling
Sablon Pentru Quilling Plastic Albastru
Sablon tehnica quilling Pret, 4.96 lei
Un astfel de sablon pentru quilling te va ajuta sa dimensionezi diferit cercurile rulate din hartie.

Instrumente pentru quilling (avansati)

Vei gasi o multime de imagini pe internet cu realizari in arta quilling. Tine cont ca multe sunt realizate de persoane care au ajuns deja la un nivel avansat. In plus, inclusiv instrumentele de lucru pe care le folosesc sunt mai multe. Vezi mai jos doua dintre ele.

  • Pieptene

Pieptane Pentru Tehnica Quilling

  • Aparat de ondulat hartia – fasiile tale de hartie vor avea cu ajutorul acestui instrument, cute pe care le poti face mai rare sau mai dese.

Aparat Pentru Ondulat Hartia Tehnica Quilling
Cum rulezi o fasie de hartie cu ajutorul acului?

Tehnica Rulare Hartie Cu Ac
Sursa foto: PictureLights.club
 
Cercurile simple sunt primele pe care le inveti, deoarece ele reprezinta baza pentru cele mai multe forme pe care le vei crea.

  • Asaza acul exact la marginea unei fasii de hartie, aliniaza-l cat mai bine!
  • Roteste acul pentru quilling inspre tine, iar cu cealalta mana tine cercul care tocmai se formeaza.
  • Pe masura ce te apropii de capatul benzii, pune o mica cantitate de adeziv la capatul hartiei si roteste pentru a finaliza.
Model Hartie Ondulata Tehnica Quilling
Sursa foto: Craftsy.com
  • Pentru a realiza un cerc inchis (strans), pe masura ce te apropii de capatul benzii, asaza pe portiunea finala o mica cantitate de adeziv (cu varful unei scobitori) si roteste in continuare. Cand scoti acul nu lasa cercul liber, nu-i permite asadar sa se extinda. Mentine-l strans.
  • Ca sa realizezi un cerc deschis (liber), scoate la final cercul de hartie din acul special si lasa-l sa se extinda. Dupa ce i-ai permis cercului sa se relaxeze, adauga adezivul (cu ajutorul unei scobitori) si apasa cu atentie pentru fixare.

Cum creezi forma Picatura?

Fasiile de hartie sunt folosite pentru a crea diferite forme (foto mai jos). Realizarea cercului descris mai sus, sta insa la baza acestora.

Hartie In Forma De Picatura Tehnica Quilling
Sursa foto: Craftsy.com
Dupa ce ai realizat un cerc deschis, tine-l intre aratator si degetul mare. Acolo unde vrei sa obtii forma de lacrima, apasa cu cele doua degete. Aranjeaza randurile de hartie din interior exact asa cum iti doresti sa se prezinte in forma finala.
Creare Forma Lacrima Tehnica Quilling
Forma Picatura – Sursa foto: Craftsy.com

Cum creezi un patrat?

Daca te intrebi cum reusesti sa realizezi un patrat, prima data vei face forma intitulata Ochi. Pentru aceasta vei lua un cerc si il vei presa mai mult sau mai putin. Astfel ochiul va fi mai inchis sau mai deschis.

Creare Forma Patrat Tehnica Quilling
Sursa foto: Craftsy.com
Observi ca deja ai obtinut patru laturi (un romb) ale viitorului patrat. Deci roteste si prinde latura de sus si cea de jos intre degete, vei avea un frumos patrat.

Tehnica quilling – tablouri

Dintr-o simpla joaca poti ajunge sa creezi adevarate tablouri. Iata mai jos doar cateva imagini care sa te inspire.

Fluture Tehnica Quilling
Fluture – Sursa foto: Pinterest.com
Trandafir Hartie Tehnica Quilling
Trandafir – Sursa foto: Pinterest.com
Copac Hartie Tehnica Quilling
Copac – Sursa foto: Pinterest.com
Flori Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com – Tehnica quilling – Flori de primavara

Ce poti sa realizezi in tehnica quilling?

Pe masura ce vei rula fasiile de hartie vei capata experienta, vei crea tot mai multe forme si lucrari mai ample. Daca te intrebi ce destinatie pot avea creatiile realizate in tehnica quilling, ai mai jos cateva raspunsuri.

Tablou Cu O Pisica Din Hartie In Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Tablouri in tehnica quilling
  • Tu alegi dimensiunea hartiei pe care vei lipi obiectul/obiectele decorative, A5, A4, A3, asadar un tablou mai mare sau mai mic. Simte-te ca un adevarat pictor. Gandeste-te ca poti imbina culorile asa cum iti doresti, astfel incat sa se asorteze cu obiectele din camera in care vrei sa il asezi. Achizitioneaza o rama potrivita si vei avea in casa ta propria opera de arta.

Tine cont ca un astfel de tablou in tehnica quilling poate deveni un frumos si original cadou.

Ghiocel Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Martisoare in tehnica quilling

Cum ar fi sa oferi martisoare create chiar de tine sau mai mult decat atat, sa le vinzi la targuri dedicate? Nimic mai simplu! Poti realiza flori, buburuze, fluturi. Lipeste-le pe hartie alba sau colorata, ataseaza-le snurul traditional si va rezulta un frumos martisor!

Martisoare Realizate In Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Bijuterii in tehnica quilling

Te-ai gandit vreodata ca ai putea fi autoarea propriilor cercei? Foloseste tehnica quilling pentru a-ti crea cercei mai lungi sau mai scurti, in diferite forme si culori. Creeaza cate o pereche pentru fiecare tinuta a ta! Mai poti realiza medalioane.

Felicitari Craciun Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Felicitari in tehnica quilling

De ziua celor dragi, de Craciun, poti sa ii surprinzi pe apropiati cu niste felicitari originale. In cazul din urma, foarte usor poti realiza un bradut, un glob de brad sau un om de zapada. Foarte inspirate pot fi si felicitarile de 8 Martie unde vei putea realiza flori.

Invitatii Nunta Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Invitatii de nunta in tehnica quilling

Daca te gandesti ca dintr-un hobby sa faci o adevarata afacere, realizeaza invitatii de nunta, de botez si marturii pentru aceste evenimente. Daca tu insuti vei avea nunta, creeaza pentru tine niste ingenioase invitatii. Este mai simplu decat crezi!

Decorare Lumanare Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Decorarea diferitelor obiecte din casa

Daca iti doresti sa aduci un suflu nou, colorat in casa ta, cu tehnica quilling infrumusetezi obiecte mai vechi. Asadar, economisesti bani pe care i-ai fi cheltuit pe achizitii noi. De exemplu, poti decora ghivece de flori, vaze, lumanari parfumate.

Decoratiune Perete Smile Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Decoratiuni de perete

Vrei sa oferi o schimbare casei tale, ai vrea sa infrumusetezi cumva, dar nu stii cum? Foloseste-te de arta quilling. Priveste peretele ca suprafata pe care o vei decora. Daca ai peretii albi dati cu vopsea lavabila, cu atat mai mult nu iti fie teama. Cand te razgandesti de modelul decorativ de pe perete, il poti da jos. Reimprospatezi cu vopsea.
Poti alege sa scrii pe perete, din fasiile de hartie, motto-ul preferat.

Jocuri Creative Copii Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
  • Jocuri creative pentru copii

Antreneaza-i pe copii in arta quilling pentru a le dezvolta creativitatea, pentru a-i invata sa se concentreze. Poate fi practicata cu succes acasa sau la gradinita. Pune-i la dispozitie copilului tau toate instrumentele necesare si arata-i principiul de functionare. Nu va mai trece mult pana ca din mainile lui sa iasa adevarate creatii artistice.
Daca ti-a fost trezit interesul pentru tehnica quilling, Colorit.ro iti sta la dispozitie cu instrumentele de care ai nevoie. Daca esti deja un pasionat al artei si cochetezi inclusiv cu pictura, poti realiza colaje inedite prin imbinarea desenului si a culorilor cu aplicarea fasiilor rulate care vor da si mai multa viata tablourilor tale.

Tablou Fata Cu Par Negru Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com
In concluzie, imaginatia nu are limite. Joca-te cat de mult iti doresti cu fasiile din hartie, dar si cu tempera sau carioci. Exprima-te liber!
Acceseaza site-ul Colorit.ro si vei gasi toate materialele de care ai nevoie pentru a crea adevarate lucrari de arta.
Ai o sectiune speciala, intitulata Hobby, in site-ul Colorit.ro, unde vei gasi o sumedenie de accesorii, inclusiv carti care sa te indrume si sa te inspire, dedicate si tehnicii quilling.
Iti poti gasi pasiunea la orice varsta, iar scuza – Nu am talent – nu se aplica. Inveti prin exercitiu. In plus astazi, in era internetului, vei gasi informatii, fotografii si tutoriale utile, indiferent de hobby-ul tau.
Descopera, creeaza, exprima-te! Spor la lucru!

2 thoughts on “Tehnica quilling – modele + ghid pentru incepatori

  1. Colajul - Ce este si cum poti realiza si tu unul? ~ Colorit says:

    […] dar nici o formare indelungata, drept pentru care poate fi adoptat usor ca hobby, la fel ca si tehnica quilling. In cazul acesteia din urma, fasii inguste de hartie sunt rasucite pentru a da viata unor frumoase […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.