Colajul – Ce este si cum poti realiza si tu unul?

Colajul - Ce Este Si Cum Poti Realiza Si Tu Unul? -
Colaj Colorat Care Formeaza Un Mar
Sursa foto: Pinterest.com
 
Colajul este o forma de arta care implica procesul de lipire si asamblare a unei varietati de materiale pe o suprafata plana.
Ai avut vrodata in scoala generala, ca tema, sa decupezi din paginile unei reviste si apoi sa unesti bucatile intr-o compozitie pe hartie? Acesta este colajul.
Artistii care utilizeaza tehnica colajului folosesc pe langa hartie si alte materii prime precum tesaturi, metal sau lemn. Colajul care foloseste un amestec de materiale se numeste asamblaj.  
Tehnic24a colajului nu necesita instrumente speciale, dar nici o formare indelungata, drept pentru care poate fi adoptat usor ca hobby, la fel ca si tehnica quilling. In cazul acesteia din urma, fasii inguste de hartie sunt rasucite pentru a da viata unor frumoase modele decorative.

Materiale necesare pentru colaj

Marele avantaj este ca nu va trebui sa investesti sume colosale pentru a da frau imaginatiei. Chiar in jurul tau vei putea gasi materialele cu ajutorul carora sa realizezi primul tau colaj. Poate fi vorba de fotografii din reviste, propriile tale poze printate, hartie de impachetat, ambalaje, felicitari.
Mai poti adauga compozitiei tesaturi, astfel daca ai haine pe care nu le mai porti, taie-le si foloseste bucatile in realizarea colajului tau.
Suportul de lucru este hartia sau un placaj din lemn (daca ai ales sa folosesti si tesaturi in colaj). Vei mai avea nevoie de un adeziv bun.

Exemple de colaje

Limita este cerul! Daca esti dornic sa lasi imaginatia sa zburde, dispui de niste timp liber, simti nevoia sa te recreezi si sa iesi din rutina zilnica, realizeaza un colaj. Iata cateva exemple mai jos, pentru a-ti da inspiratie.

Colaje
Surse foto: Pinterest.com

Idei de pus in practica

Ca sa prinzi si mai mult curaj pentru a realiza primul tau colaj, ai cateva idei de pornire descrise in randurile de mai jos.

  • Revistele de fashion

Cine mai are colectii de reviste acasa sau pastrate la bunici? Pentru arta colajului acestea sunt o sursa de aur. Revistele de fashion sunt foarte generoase in materie de poze, fie ca este vorba de tinere modele, de chipuri frumos machiate, de obiecte vestimentare sau chiar partea de text. Tine cont ca poti scrie mesaje (sloganuri, motto-uri preferate de tine) din alaturarea literelor decupate.

  • Biletele de muzeu

Ti s-a intamplat sa calatoresti in strainatate si sa te intorci cu tot felul de hartii si hartiute si anume bilete de la muzeu frumos imprimate, bonuri de casa, harta orasului, brosuri, pungute de hartie de la suveniruri? Cum ar fi sa le folosesti alaturi de poze cu tine din respectiva calatorie si sa realizezi un colaj in care sa surprinzi esenta acelor zile de vacanta? Tare, nu-i asa?

  • Un mix deosebit

Imbina pe plansa ta bucatile de hartie taiate din ziare, reviste, etichete, alaturi de modele decorative realizate in tehnica quilling. Aceasta din urma implica tot lucrul cu hartia, iar materialele de care ai nevoie sunt ieftine, fasii de hartie, un ac cu ajutorul caruia le vei rula, adeziv. Comanda-le online pe Colorit.ro.

Colaje Hartie Tehnica Quilling
Sursa foto: Pinterest.com

1 thoughts on “Colajul – Ce este si cum poti realiza si tu unul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.