Stiloul – instrumentul perfect pentru desenat

Stiloul - Instrumentul Perfect Pentru Desenat -

Ca artist, mereu cauti sa inovezi si sa iti imbunatatesti sau sa-ti schimbi stilul. Ai inceput probabil prin a schita in creion, dupa care ai trecut la acuarele, uleiuri sau acrilice iar acum vrei sa incerci ceva nou si sa desenezi cu instrumente de scris. Iar unealta perfecta care nu trebuie sa-ti lipseasca din arsenal este banalul stilou. Ai atatea posibilitati si il poti personaliza in atatea moduri incat va deveni rapid instrumentul tau favorit pentru desenat. In articolul de mai jos, iti vom oferi cateva sfaturi despre cum si de ce sa desenezi cu un stilou.

Varful nu se deterioreaza

De obicei, cand desenezi cu un creion sau un pix cu gel normal, vei observa ca varful acestuia se va deteriora in timp si va trebui inlocuit. In cazul unui stilou, lucrurile stau exact invers. Cu cat il folosesti si uzezi mai mult, cu atat varful va deveni mai maleabil si iti va fi mai usor sa desenezi cu el. In plus, un stilou va fi si mai confortabil de folosit, dat fiind ca unghiul perfect de utilizare este de 45 de grade.+

Linii mai variate

Varful unui stilou iti va permite sa desenezi o varietate mai mare de linii. Chiar si un stilou cu varful rigid iti va permite o oarecare variatie in grosimea liniilor. Iar asta iti va usura considerabil munca atunci cand desenezi un portret sau natura moarta, pentru ca nu vei fi nevoit sa schimbi instrumentul de fiecare data cand vrei sa trasezi o linie mai groasa.

Ai la dispozitie mai multe culori

Cand desenezi cu un stilou, ai la dispozitie o gama variata de tipuri de culori si modalitati de utilizare decat ai avea cu un pix normal. Poti utiliza cerneala solubila in apa pentru un efect de acuarela sau poti utiliza cerneala normala pentru a adauga o pata de culoare in orice desen.

Linii mai bine conturate si mai pline de viata

Cand desenezi cu un stilou, vei observa mai mult ca sigur ca liniile sunt mai clare si mai vibrante. In plus, te vei bucura si de faptul ca stiloul vine cu un efect de umbrire incorporat. Mai exact, atunci cand termini de desenat, capatul liniei va fi intotdeauna mai inchisa la culoare.

E usor de refolosit

Spre deosebire de o pensula clasica sau un creion, stiloul se poate folosi si refolosi de cate ori ai nevoie de el. Nu trebuie decat sa ii schimbi cerneala si sa ii cureti putin varful. Simplu, nu? Practic, ai un instrument de desenat diferit cu fiecare utilizare.

Aluneca perfect pe hartie

Indiferent de tipul de hartie folosit, un stilou va aluneca intotdeauna perfect. Vei obtine rezultate fabuloase pe o simpla hartie de caiet sau pe una profesionista, de bloc de desen. Iti garantam ca te vei indragosti de modul in care penita aluneca atat de lin pe suprafata de lucru. 🙂

https://www.pexels.com/photo/background-blur-calligraphy-classic-114107/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.