Cum iti alegi pixul potrivit pentru desenat

Cum Iti Alegi Pixul Potrivit Pentru Desenat -

Pixurile si stilourile au devenit tot mai preferate de artistii din toata lumea pentru liniile clare pe care le ofera si pentru usurinta cu care sunt manuite. Sigur, poate tu preferi pensula sau creionul insa noi iti recomandam sa dai o sansa si banalului pix. Vei fi surprins. Iti ofera atatea posibilitati incat arta ta va ajunge la cu totul si cu totul alt nivel. Iar in articolul pe care urmeaza sa-l citesti, te ajutam sa iti alegi instrumentul perfect din gama noastra de stilouri si pixuri.

Materialul varfului

De obicei, pixurile vin cu varfuri de metal sau plastic pe care le poti folosi cu usurinta pe orice tip de hartie. Alege un stilou cu un varf rigid dar flexibil pentru ca frumusetea acestor instrumente consta in faptul ca devin mai bune cu cat sunt folosite mai mult. Iti recomandam sa alegi un stilou caruia sa ii poti inlocui cu usurinta penita in functie de nevoie.

Marimea varfului

Multe dintre pixurile sau stilourile pe care ti le punem la dispozitie vin cu penite sau varfuri de dimensiuni intre 0.03 mm si 2 mm. Acestea ofera artistului libertatea de a asterne pe hartie detalii cu o exactitate si precizie uimitoare. Iar in functie de ce vrei sa desenezi, trebuie sa stii exact ce tip de stilou sa alegi. Daca vrei sa te concentrezi pe linii fine si exacte, iti recomandam un stilou sau un pix cu varful subtire, de 1 mm. Daca in schimb vrei sa pui accentul pe umbre si linii solide, un stilou cu penita de 2.7 – 3 mm va fi perfect.

Rezistenta la alte medii

Daca planuiesti sa introduci desenul in stilou ca un simplu accent intr-o piesa de arta mai mare, atunci trebuie sa iei in considerare si rezistenta cernelii la alte medii. In functie de nevoi, poti alege o cerneala care se dizolva in apa si care se va comporta precum o acuarela sau poti alege o cerneala pe baza de alcool, care va fi putin mai rezistenta si nu se va combina atat de bine cu restul culorilor. In general, daca vrei sa adaugi simple detalii peste pictura initiala, se recomanda sa o lasi sa se usuce timp de aproximativ 24 de ore, pentru a te asigura ca nu se vor intina culorile.

Alege in functie de hartie

Cand desenezi cu un pix sau stilou, vei incepe sa observi din ce in ce mai mult cat conteaza calitatea hartiei. Mai exact, unele tipuri de hartie se vor deteriora mai repede in functie de cate ori intra in contact cu penita. Daca proiectul tau implica hartie subtire, alege un pix sau stilou cu varful de aproximativ 0.03 – 1 mm. Iar daca planuiesti sa trasezi mai multe linii, alege un stilou cu pentia mai groasa si o hartie mai solida.

Culoarea conteaza

Majoritatea pixurilor si stilourilor vin in culoarea negru, cea standard. Insa nu te opreste nimic sa experimentezi cu cerneluri si culori pentru a obtine rezultatul dorit. Pentru ca da, ai la dispozitie cerneluri de toate culorile pentru ca proiectul tau de arta sa prinda viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.