Cum alegi sevaletul potrivit pentru copii?

Cum Alegi Sevaletul Potrivit Pentru Copii? -
Pictura

Daca sunteti in cautarea unui cadou ideal sau doriti sa ii dezvoltati celui mic abilitatile artistice, va recomandam sevaletele pentru pictura. Acestea nu doar ca vor fi o „jucarie” utila, ci le vor oferi copiilor ocazia de a scoate la iveala pasiunea pentru arta.

Pe piata exista diferite tipuri de sevalete. Cum aflati care este cel mai bun pentru copilul vostru? Sevaletul trebuie ales in functie de necesitati, asa ca trebuie sa faceti cea mai buna alegere.

Tipurile de sevalete

Cele mai cunoscute tipuri de sevalete sunt sevaletele de masa, sevaletele de teren si sevaletele pentru atelier. Acestea trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate, pentru a rezista in timp. Designul compact e la fel de important in alegerea sevaletului ca accesoriu de pictura.

Sevaletele de masa

In cazul in care aveti un copil mic, care si-a manifestat deja iubirea fata de pictura, prima recomandare ar fi un sevalet de masa. Acesta se poate strange usor si il puteti depozita chiar si in spatii inguste. Are un design compact, ce poate fi folosit atat pentru desen si pictura, cat si pentru expunerea cartilor sau a altor produse asemanatoare.

Utilitatea sevaletului de masa e data si de faptul ca poate fi usor de transportat, datorita marimii si greutatii sale mici. Acest model de sevalet este confectionat din lemn de buna calitate, tratat, de obicei, cu ulei de in, pentru a preveni deformarea componentelor sale.

Sevaletele de teren

Sevaletele de teren sunt potrivite pentru un copil ceva mai mare. Cadrul acestor sevalete este unul mobil, deci poate fi pozitionat si la orizontala, pentru pictura in acuarela. Mai mult, este echipat cu un sistem de ajustare a cadrului, de la orizontal la vertical. In functie de marimea picturii, aceste sevalete de teren sunt printre cele mai recomandate.

Sevaletele pentru atelier

Daca cel mic adora sa picteze si nu mai are neaparata nevoie de un sevalet de masa, va puteti indrepta catre sevaletul pentru atelier. Acesta ii va permite sa realizeze desene de dimensiuni mult mai mari. Suportul mobil permite montarea a doua panze simultan, asadar poate fi folosit de catre doi copii simultan, fiind recomandat pentru scoli sau expozitii.

De ce sa cumparati sevalete pentru copii?

Motivele pentru va recomandam sa cumparati sevalete pentru copii sunt numeroase:

  • Un sevalet reprezinta o invitatie catre arta. Incurajeaza creativitatea si gandirea libera, indiferent de ceea ce alege sa deseneze cel mic.
  • Pictura pe un sevalet ajuta si la intarirea unor grupe de muschi, esentiale pentru copiii care incep sa isi dezvolte abilitatile de scriere.
  • Pictura e benefica pentru vedere. Alaturi de scris sau simpla joaca in culori, pictura ii va ajuta pe cei mici sa invete culori si nuante, sa se exprime liber si sa vada lumea cu alti ochi.

Pretul pentru un sevalet copii difera in functie de dimensiuni, tip si materiale si poate varia de la cateva zeci de lei pana la sute de lei. Alegeti cea mai buna varianta pentru cel mic si bucurati-va impreuna de ore de relaxare si joaca prin creatie, care, de ce nu, se poate transforma intr-o amintire nepretuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.