Combaterea stresului – care sunt avantajele cartilor de colorat pentru adulti

Combaterea Stresului – Care Sunt Avantajele Cartilor De Colorat Pentru Adulti -
Creioane Colorate

Coloratul este foarte popular in randul adultilor, carora le face placere sa se relaxeze in timpul liber in acest fel. Mai mult, adultii ii insotesc pe cei mici atunci cand coloreaza, reusind sa se apropie si mai mult de ei. Astfel, cartile de colorat, creioanele colorate sau acuarelele nu le sunt deloc straine celor mari. Fie ca aleg cartile de colorat pentru relaxare sau ca hobby, acestea le sunt utile, ori de cate ori doresc sa iasa din rutina zilnica.

Iti prezentam, in acest articol, cele mai importante beneficii pe care cartile de colorat le aduc adultilor. Vei vedea si cum acest hobby a devenit unul dintre cele mai importante elemente in combaterea stresului.

Combate stresul

Reducerea anxietatii si combaterea stresului pot fi castigate prin colorat. Terapia prin arta a fost amplu dezbatuta, iar rezultatele pozitive obtinute au confirmat beneficiile pe care le aduce. Concret, atunci cand  doresti sa te relaxezi, ia o carte de colorat, alege culorile preferate si incepe desenul! Vei vedea cum starea de spirit ti se va imbunatati. Vei fi mai calm si mai putin stresat, de aceea este recomandat sa colorezi atunci cand te simti coplesit de problemele zilnice. Totodata, te va ajuta sa reduci anxietatea si poate fi un inlocuitor pentru tratamentul medicamentos.

Te relaxeaza

Atunci cand ajungi acasa, dupa o  zi lunga si obositoare, simti nevoia sa te relaxezi. Atunci vei alege sa te uiti la televizor, sa vezi un film sau sa citesti cartea preferata. De ce sa nu alegi si o carte de colorat ? In cazul in care simti ca nu te poti concentra doar pe aceasta activitate, poti colora in timp ce asculti muzica preferata. Astfel, vei petrece timpul cu o activitate stimulanta, la care ai nevoie doar de rabdare si de putina indemanare.

Iti stimuleaza creativitatea

O carte de colorat te va ajuta sa iti dezvolti creativitatea. In functie de modelul pe care alegi sa il colorezi – mandala, pasari, animale sau plante, vei desfasura o activitate stimulanta. Va trebui sa alegi cele mai potrivite creioane colorate, de calitate. La final, cand vei vedea ca rezultatul este conform asteptarilor, te vei simti mult mai bine. Asadar, latura creativa a creierului va fi din ce in ce mai activa.

Iti stimuleaza logica

Si logica va fi implicata atunci cand alegi o carte de colorat. Va trebui sa decizi asupra celor mai potrivite culori sau asupra modului in care iti doresti sa arate desenul tau. Te vei bucura de o activitate care aduce multe beneficii creierului si abilitatilor motorii, deopotriva.

Iti creste concentrarea

Dat fiind faptul ca te vei axa pe desenul tau, o carte de colorat te va ajuta si la cresterea capacitatii de concentrare. Vei reusi sa lasi deoparte stresul acumulat peste zi si sa fii prins in lumea culorilor, precum o fac cei mici.

Iti dezvolta dexteritatea

Dexteritatea si precizia de care ai nevoie cand duci un desen la bun sfarsit, merg mana in mana cu rabdarea. Vei reusi sa iti dezvolti dexteritatea, respectand conturul desenului si culorile potrivite. Acestea sunt alte beneficii ale cartilor de colorat pentru adulti, care se adauga celor mai sus mentionate.

Poate fi un instrument de terapie

Terapia prin arta a castigat din ce in ce mai mult teren in utimii ani. Practic, rolul sau terapeutic este de a reduce stresul si anxietatea prin colorat. Beneficiile merg chiar mai departe de atat. Studiile arata ca desenul poate reduce simptomele dementei si ajuta si persoanele diagnosticate cu Alzheimer. Anxietatea si stresul sunt si ele reduse iar desenul poate deveni un nou mod de distractie pentru adulti.

Beneficiile desenului si implicit, ale cartilor de colorat pentru adulti, sunt multiple – acestea te pot bucura, in masura in care te vor aduce inapoi in copilarie, atunci cand petreceai timp pretios colorand. Da voie copilului din tine sa iasa la suprafata si nu uita cat de important este sa gasesti timp sa te bucuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.