Recomandari pentru desenul in creion. Exercitii simple pentru incepatori

Recomandari Pentru Desenul In Creion. Exercitii Simple Pentru Incepatori -
Arta plastica se desprinde si isi intinde ramurile in mult mai multe parti decat ne-am fi asteptat. Pe langa pictura clasica in acuarela, arta plastica este imbogatita si cu desene in creion, grafica, pictura pe diferite suprafete si obiecte de decor etc.
Desenul in creion este poate cea mai grea tehnica, tinand cont ca precizia si atentia la detalii este la un alt nivel. Poti citi si articollul despre sfaturi pentru arta desenului in creion.

Cele mai comune probleme intalnite la desenul in creion si exercitii de corectare

Desenul in creion se situeaza la granita dintre flexibilitatea imaginatiei si stapanirea unor tehnici elementare pentru a putea avea cele mai reusite lucrari in creion sau chiar schite pentru desenul in culori. Mai jos sunt cele mai comune dificultati cu care te confrunti si solutii pe care le ai, atunci cand incepi sa desenezi pe foaie.

  1. Trasarea liniilor, cercurilor si curbelor

 Din punct de vedere vectorial, este foarte probabil sa se realizeze atat linii cat si cercuri si alte figuri geometrice perfecte. Atunci cand vrei sa trasezi cu mana libera figurile geometrice, ar putea sa nu iti iasa din prima. Recomandarea noastra este sa nu folosesti rigla sau alte obiecte ajutatoare, intrucat, in felul acesta, nu vei obisnui mana cu trasarea liniilor.
Desenul tehnic necesita multa concentrare. Pentru a ajunge la performanta, este indicat sa incepi sa exersezi tot felul de linii si figuri, pana ajungi la o forma cat mai aproape de cea originala. Incepe cu linii scurte, figuri geometrice de mici dimensiuni si desene cat mai simple. Nu incerca sa ai aceeasi lungime sau acelasi volum, intrucat nu vei reusi niciodata si vei avea mult mai multe frustrari decat reusite. Relaxeaza-te si ramai concentrat pe rezultatul final. Nu apasa prea tare pe hartie si nu acorda mult timp trasarii liniilor. Vei vedea ca desenul arata mult mai natural.
Imagineaza-ti cum ar arata desenul de mai jos, daca ar fi fost folosita rigla, compasul si alte instrumente de trasare.
Recomandari Pentru Desenul In Creion. Exercitii Simple Pentru Incepatori -

  1. Descoperirea unui stil propriu

Desenul in creion nu este despre a copia identic un peisaj sau un alt desen. Este impersonal si, mai mult decat atat, foarte greu de realizat acest lucru. Trebuie sa retii faptul ca desenul tehnic nu este o matematica precisa si in niciun caz o repetitie a ceea ce a fost realizat anterior. Lasa imaginatia sa puna stapanire pe lucrarea proprie si concentreaza-te pe aspectul final al lucrarii. Daca incepi sa redesenezi un desen, linie cu line, cerc cu cerc, risti sa obtii un rezultat banal. Este important sa identifici un stil propriu, care sa iti caracterizeze propiile desene.
Identifica elementele principale din desenul original si pune-le pe hartie, intr-un mod personalizat. Recomandarea noastra este sa folosesti pentru fiecare obiect figuri geometrice si linii care sa schiteze desenul. Ulterior, adauga detalii care sa contureze fin desenul. Totusi, gandeste-te la ce vrei sa obtii la final si nu la perfectiunea liniilor.

  1. Problema cu proportiile

Transpunerea obiectelor pe foile de desen reprezinta o reala problema pentru multi incepatori in ale desenului in creion si asta pentru ca sunt doua tendinte. Unii transpun obiectele/persoanele in marimi mult prea mari, iar altii in marimi mult prea mici. Si cel mai greu este sa gasesti proportiile corecte pentru fiecare obiect, care sa se incadreze in dimensiunile hartiei tale de desen.
Acestea sunt cele mai intalnite probleme pe care le intampini la desenul in creion. Foloseste carbune sau grafit pentru desen, astfel incat sa obtii rezultate exceptionale.

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

1 thoughts on “Recomandari pentru desenul in creion. Exercitii simple pentru incepatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.