5 tehnici neobisnuite folosite in pictura

Arta pentru multi este bizara, chiar si pentru cei care cocheteaza de ceva timp cu instrumentele de pictat. Bizarul poate atinge nivele greu de inteles, dar, in acelasi timp, frumos de privit. Tehnicile noi de pictura inventate de pictori talentati si moderni par a dezice ceea ce, alta data, pictorii incercau sa optina dintr-o coala de hartie, o pensula si o paleta de culori.
Astazi, pictura trece dincolo de normalitate si isi impune noi tehnici, moderne si chiar apreciate in multe dintre cazuri.

Tehnici de pictura alternative celor clasice

  1. Tehnica picturii cu degetul (Fingerprint)

O tehnica folosita chiar si de cei mai mici pioneri ai picturii. Educatoarele si invatatoarele obisnuiesc sa foloseasca aceasta tehnica la orele de abilitati plastice, intrucat este o tehnica usoara si distractiva. Unii pictori duc aceasta tehnica la alt nivel si reusesc sa obtina adevarate capodopera de arta. Foloseste culori acrilice nu foarte fluide, care sunt usor de aplicat. Estompeaza linii care delimiteaza formele
5 Tehnici Neobisnuite Folosite In Pictura -
Sursa foto: Pinterest

  1. Tehnica bodypainting

Folosirea partilor corpului este extrem de neobisnuita, dar foarte comuna pentru alti artisti. Spre exemplu, unii pictori folosesc parul, coatele, picioarele etc. in loc de pensule si aplica vopseaua intr-un mod bizar si neconfortabil. Folosirea parului, spre exemplu, este extrema, tocmai de aceea este si atat de apreciata. Rezultatul este un haos, dar privit din alta perspectiva este arta perfecta a neconventionalului.
5 Tehnici Neobisnuite Folosite In Pictura -
Sursa foto: http://www.studentartguide.com/articles/inventive-mixed-media-techniques
 Tehnica Ebru
Pictura pe apa, numita si tehnica Ebru, a fost pentru prima data folosita de turci, acum sute de ani. In aceasta tehnica se foloseste o tava din sticla, ceramica sau otel plina cu apa, pensule pentru fiecare culoare si culori speciale pentru tehnica Ebru. Pe langa acestea, se folosesc modant si methocel (solutii care transforma apa intr-o pelicula de gel), care fixeaza culoarea pe apa. Rezultatele obtinute sunt unice si deosebite.
5 Tehnici Neobisnuite Folosite In Pictura -
Sursa foto: Pinterest
Tehnica bulelor de sapun
Tehnica picturii cu bule de sapun presupune un “joc” putin murdar, dar care te ajuta sa ai rezultate neobisnuit de frumoase. Aceasta procedura este deja imbratisata si de copii, intrucat este o tehnica folosita in activitatile didactice. Se combina cele doua elemente ale copilariei: balonasele de sapun si pictura si se aseaza usor pe hartie. (in recipientul in care faci balonase adauge culori tempera sau acrilice si sufli cu un pai pana devine o masa mare de baloane, pe care o adaugi pe hartie).
5 Tehnici Neobisnuite Folosite In Pictura -
Sursa foto: Pinterest

  1. Tehnica picturii cu buretele

Cine spune ca doar pensulele pot fi folosite in pictura? Ei bine, sunt cateva variante mult mai eficiente si mai distractive. Buretele se preteaza foarte bine la pictura pe hartie, tinand cont ca absoarbe foarte bine apa si implicit culoarea. Poti folosi culori pe baza de apa sau culori acrilice, ambele putand fi folosite in aceasta tehnica.
5 Tehnici Neobisnuite Folosite In Pictura -
Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.