Magenta: o culoare cu un trecut sângeros

Magenta: O Culoare Cu Un Trecut Sângeros -

Fiind una dintre culorile primare, Magenta este acum o componentă esențială a picturii ca artă. Colorantul a fost dezvoltat chimic în 1856 și își datorează numele luptei sângeroase a orașului italian Magenta. Datorită rezistenței slabe la lumină a colorantului, culoarea roșu-roz în zilele noastre se face pe baza pigmentului de chinacridonă.

Magenta: o culoare cu un trecut sângeros

Revoluția industrială din secolul al XIX-lea a dus, de asemenea, la dezvoltarea chimiei ca știință, ceea ce a dus la descoperirea că materiile prime ale vopselei ar putea fi fabricate și sintetic. De atunci s-a făcut distincția între coloranți și pigmenți. Numele agenților de colorare naturali oferă adesea o indicație clară a originii lor. De obicei se referă la plantă, animal sau regiunea din care provin. Exemplele includ Madder (din planta Madder), Sepia (latină pentru calamar) și galben indian (din India). În cazul coloranților și pigmenților fabricați sintetic, acest lucru este, desigur, diferit. Acest lucru poate fi văzut în mod clar în culoarea roșu-roz, care a fost dezvoltată în 1856, căreia i s-a dat inițial numele greu de pronunțat de clorură de triaminotrifenil carboniu. Deoarece nuanța semăna puternic cu cea a plantei fucsia, a fost menționată sub denumirea mai convenabilă „Fuchsine”. Ulterior i s-a dat numele oficial Magenta, în urma unei bătălii extrem de sângeroase.

Bătălia de la Magenta

În anul 1859 Franța și Austria și-au declarat război reciproc. O bătălie a avut loc lângă orașul italian Magenta din provincia Milano. În ciuda numărului inferior, 54.000 împotriva 58.000, Franța a executat o manevră surprinzătoare pentru a obține victoria, deși pierderile de ambele părți au fost considerabile. Francezii au suferit 4000 de morți și răniți, iar austriecii 5700. Câmpul de luptă a fost atât de roșu din sânge încât colorantul roșu descoperit cu trei ani înainte a fost numit din acel moment Magenta

Colorit.ro vă oferă o culori pentru pictură de cea mai bună calitate de la cei mai renumiti producatori de materiale pentru pictură. Alege din gamele de culori acriliceculori uleiacuareletempera sau guase disponibile in oferta noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.