Lucruri din hartie: 5 idei creative pe care le poti face din hartie

Lucruri Din Hartie: 5 Idei Creative Pe Care Le Poti Face Din Hartie -

1. Cocor origami

Origami este arta prin care hartia impaturita prinde viata. Este originara din China si integrata rapid in cultura japoneza. S-a transmis cu succes din generatii in generatii, iar modelele recunoscute care se fac prin plierea hartiei sunt animale, flori, stele. Modelul emblema in arta origami este cocorul.
Nu ai nevoie de instrumente pentru a impaturi hartia, prin urmare este un hobby deloc costisitor. Poti achizitiona hartie colorata pentru a crea formele in nuantele dorite.
Ce modele origami poti face daca esti incepator? O barca, un avion, un plic, dar si celebrul cocor. Iata mai jos un video menit sa te ajute cu realizarea lui.

2. Semn de carte pentru copii (figurine)

Daca iti doresti sa ii antrenezi pe cei mici intr-o activitate creativa, atunci realizeaza cu ei niste haioase semne de carte (monstru, bufnita). Acestea pot fi folosite cu succes pentru cartile de povesti, dar si caietele scolare.
Urmareste tutorialul de mai jos chiar impreuna cu cel mic al tau. Dupa ce ati creat forma de baza, distrati-va cu decorarea, astfel incat sa iasa figurina dorita. Pune-i la dispozitie celui mic inclusiv carioci, creioane colorate.

3. Felicitare cu flori (tehnica quilling)

Daca esti un iubitor al artei hartiei, atunci tehnica quilling iti va placea cu siguranta. Cunoscuta de secole, este astazi in atentia multora dintre noi. Tehnica quilling se bazeaza pe taierea hartiei in fasii lungi si crearea unor forme decorative (cu ajutorul lipirii) care asezate impreuna creeaza cele mai variate obiecte decorative.
Lucrarile in tehnica quilling pot fi folosite pentru a decora felicitari, cutii, pungi de cadouri, rame sau a crea piese de arta 3D de sine statatoare.
Se pot realiza modele si modele, posibilitatile sunt asadar variate. Piesele decorative sunt simple sau complexe.
Tehnica quilling este ideala pentru incepatorii in lucrul cu hartia, rezultatele vor fi foarte bune inca de la inceput.
Pe Colorit.ro gasesti materialele necesare: hartie fasii in diverse culori, ac pentru quilling, adeziv.
Felicitarea cu flori pe care o vei vedea creata in videoclipul de mai jos este ideala pentru a fi facuta cadou persoanelor de sex feminin (mama, bunica, prietena, sotie, iubita).

4. Plic

Daca iti place mai mult impaturirea hartiei (origami) decat rasucirea fasiilor de hartie (quilling), o propunere este realizarea unui plic dintr-o frumoasa hartie colorata.
Urmareste cu atentie clipul de mai jos.

5. Trandafiri

Ce ai spune sa alcatuiesti din hartie niste frumosi trandafiri? Daca timpul iti permite, nu iti pierzi rabdarea si iti place sa te joci cu hartia, atunci realizeaza niste flori din hartie. Au avantajul de a nu se ofili si te vei bucura sa vezi ca sunt rezultatul muncii tale.
Urmareste clipul de mai jos. Spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.