Lemnul de balsa

Lemnul De Balsa -

Lemnul de balsa (Ochroma Pyramidale) este una dintre speciile de lemn cu cea mai rapidă creștere, cel mai moale, mai poros și mai ușor din lume! În 4-6 ani, lemnul de balsa crește ~25 metri înălțime, cu un diametru al trunchiului de 50-115 cm. Datorită creșterii sale rapide, densitatea lemnului de balsa este foarte scăzută, ceea ce face din balsa cel mai ușor lemn comercial disponibil pe piață.

Lemnul De Balsa (Copacul Ochroma Pyramidale)
Arborele balsa (Ochroma Pyramidale)

Balsa este de fapt un lemn de esență tare datorită structurii sale granulare, oferind panourilor de balsa un raport incredibil de rigiditate/greutate și rezistență/greutate. În plus, măsurată la densități similare, balsa are o rezistență la compresiune și o rezistență pură mai mare decât aproape toate celelalte materiale de bază.

Balsa este un arbore durabil și benefic pentru mediu. În mod natural, în pădurea tropicală, ori de câte ori se formează un gol în frunzisul padurii (foc, tăieturi, moartea copacilor etc.), balsa crește rapid, oferind umbra esențială necesară majorității vegetației pădurilor tropicale. În plus, arborii de balsa îmbunătățesc solul, adăugând micronutrienți și îmbunătățind capacitatea de reținere a apei a solului. Balsa a fost odată considerată o buruiană, deoarece acopereau câmpuri degradate, lăsate in urma plantațiilor extractive de ananas.

Trunchiuri De Copaci Cu Lemn De Balsa
Trunchiuri de copaci cu lemn de balsa

Arborii de balsa cresc în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud, precum și în Papua Noua Guinee și Indonezia.  Balsa are nevoie de un climat cald, umed, cu precipitații regulate. Aria de raspandire a copacilor de balsa se extinde prin cea mai mare parte a Americii Centrale și în toată America de Sud amazoniană, din Columbia până în Brazilia si Bolivia.

Panourile din lemn de balsa sunt un material compozit de înaltă calitate utilizat în construcția sandvișurilor. Balsa este potrivită pentru o gamă largă de industrii, cum ar fi: energie eoliană, marină, auto, industrială, aviație, echipamente sportive pentru consumatori, modelare hobby și alte aplicații. Balsa este compatibilă pentru o gamă largă de procese de fabricare a compozitelor, cum ar fi: întindere manuală, pultruziune, infuzie în vid, turnare presată, turnare prin transfer de rășină (RTM), laminare umedă, preimpregnat și altele.

Lemnul De Balsa -
  • Raport mare rezistență-greutate
  • Raport mare rigiditate-greutate
  • Rezistență mare
  • Rezistență ridicată la compresie
  • Rezistență ridicată la oboseală
  • Ignifugă și performanță excelente
  • Izolație termică ridicată
  • Izolație acustică ridicată
  • Gamă largă de temperaturi de funcționare
  • Impermeabil la stiren
  • Resurse regenerabile, ecologice și naturale

Colorit va ofera o varietate de blocuri de lemn de balsa pentru realizarea machetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.