Graffiti – Creativitate Pozitivă

Graffiti - Creativitate Pozitivă -

Am dori să profităm de oportunitatea pentru a reflecta asupra unui domeniu interesant în care creativitatea se suprapune cu etica: Graffiti.

Atitudinea negativă pe care o au anumite secțiuni ale societății față de graffiti a fost o constantă în istoria recentă încă din prima zi. Chiar și astăzi, avocați ai unor companii de transporturi feroviare ii hartuiesc pe producatorii de vopsele spray încercând sa îi facă să renunțe la aceste produse.

Este clar că graffiti-urile ilegale au o reputație proastă, în special etichetarea (“tagging”). Cu toate acestea, această disciplină este o manifestare creativă primară, baza pe care toți artiștii de graffiti construiesc lucrări care sunt prezente în muzee, galerii, podiumuri, design, cinema și muzică.

Pare dificil să scapi de stigmatizarea graffiti-ului care este echivalat cu un tip de rănire urbană, de parcă ar fi la fel de rău ca gunoiul aruncat pe pământ. Totuși vorbim despre etichetarea unei forme de expresie care poate sugera la fel de multă emoție ca orice gest artistic. Cu o cunoaștere minimă a fenomenului, o simplă semnătură (tag) poate comunica originea, dezvoltarea, influențele stilistice și chiar starea de spirit și atitudinea autorului.

Lăsând la o parte reflecțiile artistice, tag-urile sunt și cea mai elementară declarație a existenței. Un alias plasat într-un spațiu public devine un salut cald pentru cei care îi cunosc personal autorul și un mister curios pentru ochii interesați care nu îl cunosc.

Este ironic că proliferarea tag-urilor și a graffiti-urilor pe clădiri și transportul public continuă să provoace critici, în timp ce invazia publicității are același efect, fără a contribui la o mișcare culturală, produsă în scopuri pur economice, bucurându-se de impunitate totală.

Poate că în cazul etichetării, diferența dintre distrugere și creativitate este o chestiune de cunoaștere, deschidere la minte și pozitivitate. Și vom fi mereu în favoarea creației și a creativității. De aceea rămânem angajați să comercializăm vopsea spray pentru graffity.

Colorit.ro este unic importator si distribuitor in Romania al MTN Montana Spania, producator de top in domeniul vopselelor spray pentru graffiti.

Dintre produsele sale de top amintim sprayurile MTN 94 sau Hardcore2.

This entry was posted in Fără categorie and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.