Lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand alegi un instrument de scris

Lucruri Pe Care Trebuie Sa Le Stii Atunci Cand Alegi Un Instrument De Scris -

In ciuda tehnologiei avansate, scrierea de mana nu isi va pierde niciodata din functionalitate si utilitate. Uneori, pare a fi si mai comoda decat scrierea digitala, nu degeaba se tot spune ca din geanta fiecaruia nu trebuie să lipseasca un pix si o agenda. Pe langa aspectul functional al scrierii de mana, intervine acum si estetica, si asta pentru ca pixurile moderne sunt deosebit de frumoase. Unele au un aspect clasic, unele sunt vintage, iar altele vin in culori atat de placute incat chiar pot fi caracterizate ca fiind „la moda”. Nu trebuie să omitem nici aspectul cel mai important, si anume scrierea de mana in cazul copiilor. Adesea, scrierea cu pixul este utilizata inaintea scrierii cu stiloul, tocmai pentru ca micul scolar sa invete sa prinda instrumentul de scris in mana si sa il dirijeze cu incredere. Atunci cand vorbim despre stilouri stim ca ofera o experienta de scris mai usoară si mai lina, fiind folosit mai ales in caligrafie.

Scrierea cu pixul este recomandata tocmai pentru a preveni numeroase probleme, de la cele privind amplasarea necorespunzatoare a degetelor si pana la unghiul incorect de scriere. Indiferent daca nu ai mai avut demult un pix si acum te gandesti sa iti cumperi unul sau trebuie sa cumperi un pix potrivit pentru copil, poate fi destul de dificila alegerea pixului perfect, avand in vedere sumedenia de optiuni. La urma urmei, alegerea pixului potrivit poate face o diferenta enorma, acest lucru fiind valabil si pentru copiii incepatori, si pentru copiii care nu au deprins inca scrierea de mana, dar si pentru persoanele care n-au mai scris de mana de foarte mult timp.

Asa-numitele pixuri premium cu bila sunt durabile, fiabile si foarte practice. Unele sunt groase si solide, unele sunt subtiri si rafinate, in timp ce altele sunt fabricate din materiale luxoase, precum argint sau lemn. Pixurile cu bila combina scrierea neteda cu cerneala a stiloului cu fiabilitatea unui pix si permit o prindere foarte buna, motiv pentru care sunt recomandate pentru perioadele lungi de scriere. Mecanismul pixurilor cu bila este similar cu cel al pixului cu gel, acesta din urma fiind cunoscut si sub denumirea de „roller pen” sau simplu „roller”, dar exista totusi cateva diferente semnificative. Pixul cu bila utilizeaza o cerneala groasa pe baza de ulei, in timp ce pixul cu gel foloseste cerneala lichida. Aceasta diferenta insemnata face ca pixul cu gel sa ofere o experienta de scriere mai lina si mai fluida, asemanatoare cu cea oferita de un stilou. Aceasta scriere lina se poate traduce printr-o scriere frumoasa si eleganta, care solicita mai putina presiune. Pe de alta parte, un pix cu bila dureaza mai mult si implica o actiune mai controlata. Trebuie sa luam in considerare ca pixul cu gel poate suferi curgeri usoare sau se poate vedea pe partea din spate a hartiei, in functie de calitatea hartiei si a gelului, dar si in functie de presiunea cu care se scrie. De asemenea, pixurile cu gel au nevoie obligatoriu de un capac, pentru a preveni scurgerea gelului sau uscarea acestuia. Pixul cu bila se poate rasuci sau se poate impinge, asa ca devine inutil capacul.

Foarte apreciate in scoli sunt pixurile multifunctionale, care pot scrie in diferite culori sau sunt o combinatie dintre pix si creion. Unele pixuri multifunctionale combina creionul cu pixul, unele pixul si stiloul, altele pixurile colorate si markerul.

Pentru cei care doresc sa practice arta traditionala a caligrafiei, sunt pixuri speciale pentru asa ceva, care au diferite latimi si varfuri, asa incat puteti incerca diferite tehnici de caligrafie. In plus, pe site exista o gama variata de seturi de caligrafie potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti.

Intr-un final, pentru cunoscatorii de articole de papetarie rafinate, un set de pixuri poate fi cadoul ideal. Unele dintre cele mai luxoase seturi includ stilou, pix cu gel, pix cu bila si creion, in timp ce alte seturi sunt alcatuite din doua pixuri de culoare diferite, ambalate intr-o cutie eleganta.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/temelestudentul-comprimat-3235100/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.