Avantajele utilizării vopselei spray

Avantajele Utilizării Vopselei Spray -

Dă culoare vieții noastre, redă tinerețea obiectelor și este peste tot în jurul nostru. Dar câți dintre noi știm ce este vopseaua? Potrivit definiţiei, este o materie colorantă obținută prin suspensia unui pigment într-un lichid.
De-a lungul timpului, industria din domeniu a dezvoltat mai multe tipuri de vopsea, adaptată obiectelor pentru care ar urma să fie folosită, dar şi unei utilizări cât mai simple.

Secretul artiștilor

Unul dintre rezultatele evoluţiei industriei este vopseaua spray. Cel mai des, un spray vopsea se utilizează pentru picturile de tip graffiti. Știți de ce? Pentru că sun foarte ușor de utilizat, indiferent de cât de talentat e artistul. Așa că au devenit indispensabile pentru orice om care vrea să readucă la viață un obiect vechi sau vrea să îl înfrumusețeze. Un secret există totuși: fie că că sunteţi începători ori profesionişti, trebuie să folosiţi produse de bună calitate.
Cum în ultimii ani, industria a evoluat destul de mult, există spray-uri construite pentru a oferi o performanţă superioară. Un exemplu sunt spray-urile low pressure MTN 94 , care ofera un control absolut, un timp de uscare ultra rapid, un aspect mat şi 100% versatilitate în orice aplicatie.
Culorile Spectrum sunt culori transparente foarte utile atunci când este nevoie de realizarea efectelor de perspectivă.
O alta proprietate unica a spray-urilor MTN 94 este valva de presiune “low-to-high” ce conferă artistului o uriaşă flexibilitate atunci când doreşte să obţină anumite efecte sau nuanţe. Un alt plus este că toate spray-urile MTN 94 au un miros plăcut, asemănător vaniliei, ce elimină disconfortul în spaţii închise. Important de ştiut este că preţurile sunt avantajoase, astfel că pentru un spray vopsea nu veţi cheltui mai mult de 24 lei.

Vopseaua spray, cea mai utilizată pentru graffiti

În arheologie, Graffiti reprezenta o inscpripţie sau un desen cu pigmeţi roşii sau prin zgâriere realizat pe monumentele antice.
În prezent, termenul se referă la imagini pictate pe pereţi sau pe alte suprafeţe care nu sunt destinate acestui scop. Ideea desenului este de a atrage atenţia, fiecare artist sau grup având un desen propriu pe care numai el sau grupul îl poate realiza. În prezent, sunt locuri special amenajate pentru graffiti sau programe pentru acest gen de artă.

Istoria vopselei spray pentru graffiti

Dacă anterior apariţiei produselor de tip spray vopsea, graffiti era o opera realizată prin scrijelitul pereţilor, acum, acest produs este cel mai utilizat. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial au apărut mai multe opere din domeniu care au rămas celebre, reprezentând diferite simboluri. Ulterior, găştile marcau pereţii pentru a determina teritoriul.
În acea perioadă au fost şi primele opera realizate cu un spray vopsea, fiind create de un artist numit “Cornbread” , în Philadelphia. Astfel, spray-ul a devenit o caracteristică importantă pentru diferitele stiluri care au urmat. Jean Michel Basquiat şi Keith Haring sunt primii artişti care au ridicat graffiti la rang de artă, în anii 1990.

Istoria Graffiti în România

În România, graffiti a apărut după 1990, iar adaptarea s-a accelerat până în anul 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. În ultimii ani, fenomenul graffiti din România a fost acceptat de societate, iar în anumite oraşe sunt puse la dispoziţie spaţii autorizate , fiind demarcate şi concursuri pentru artişti.
SURSA: https://pixabay.com/ro/locul-abandonate-graffiti-3095465/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.