Desenul tehnic: generalitati si materiale necesare

Desenul Tehnic: Generalitati Si Materiale Necesare -

Desenul Tehnic: Generalitati Si Materiale Necesare -

Sursa: www.aprendum.com.br
Desenul tehnic presupune reprezentarea pe un plan a unor obiecte tridimensionale, utilizand anumite tehnici si urmand intocmai conventiile de realizare. Mai concret, realizarea unui obiect se poate face dupa schita sa de desen tehnic.

Ce este desenul tehnic?

Desenul tehnic este, de fapt, un limbaj de comunicare ce pune in aplicare un sistem de reprezentare grafica pentru diferite concepte, cu scopul de a le materializa. O multime de profesii, dintre cele mai bine platite, au la baza desenul tehnic, dar acesta este utilizat cu precadere in inginerie. Schitele arhitecturale ale constructiilor, schitele pentru instalatii, cele cartografice sau cele industriale, toate folosesc tehnici specifice in desenarea lor.

Accesorii necesare in desenul tehnic

  1. Plansetele pentru desen sunt necesare la fixarea hartiei pe care urmeaza sa se lucreze. Acestea pot avea in compenta un teu pentru trasarea anumitor linii sau pentru sprijinirea echerelor in timpul realizarii desenului.
  2. Hartia – poate fi alba si opaca sau hartie de calc. Cele doua tipuri difera prin gradul de densitate (prima fiind foarte densa, iar cea de-a doua foarte transparenta) si sunt recomandate fie pentru realizarea unor copii, cum este cazul celei de calc, fie pentru toate genurile de desen, asa cum este cea opaca.
  3. Instrumentele de scris, adica pixurile sau creioanele, au mine de grafit de duritati diferite, dupa cum urmeaza: mine de tip B (moi), mine HB sau F (medii) sau mine de tip H (tari).
  4. Gumele de sters se folosesc pentru curatarea urmelor nedorite in vederea corectarii detaliilor prost trasate. O guma de sters de calitate nu trebuie sa scamoseze suprafata hartiei.
  5. Trusa geometrica este unul dintre accesoriile esentiale in desenul tehnic, intrucat contine toate instrumentele folositoare obtinerii unui grad cat mai mare de precizie in desen. Aici se regasesc rigla gradata, raportorul, echerul si compasurile.
  6. Tusul se utilizeaza fie impreuna cu hartia de calc, pentru copiere, fie pentru conceperea unor desene inedit. Tusul trebuie sa fie fluid si sa aiba un timp rapid de uscare, pentru ca liniile trasate cu ajutorul sau sa pastreze un aspect uniform.

Colorit comercializeaza o gama vasta de instrumente si accesorii pentru realizarea desenelor tehnice si nu numai. De la plansete, blocuri de desen, tragatoare, pana la seturi de instrumente de scris, dar si instrumente de trasat si de masurat. Pentru ca acuitatea este foarte importanta in desenul tehnic, am selectat produsele celor mai renumite branduri de papetarie, printre care: Rotring, Canson, William Collection, Geo College sau Artisto.
 
Creativitatea face parte din fiecare dintre noi, iar atunci cand este asezata pe hartie dupa anumite reguli, cu ajutorul  instrumentelor potrivite, poate da nastere unor obiecte inedite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.