Cum sa pictezi un peisaj cu acrilice?

Cum Sa Pictezi Un Peisaj Cu Acrilice? -

Cum Sa Pictezi Un Peisaj Cu Acrilice? -

Peisajele se dovedesc a fi alegerea cea mai usoara pentru un incepator in pictura. Poti opta pentru un anumit stil si in functie de acesta sa iti setezi tehnica, dar in general, un peisaj nu necesita decat o compozitie de culori si suprapuneri jucause.
 
Pentru realizarea acestei picturi ai nevoie de ustensile precum panza sau carton, pensule, paleta pentru amestecarea culorilor si cel mai important element – culorile. Chiar daca esti incepator, cu siguranta ai anumite asteptari de la tine si de la rezultatul final, de aceea indicat e sa optezi pentru culori acrilice, o combinatie intre acuarele si uleiuri. Acestea iti permit sa exersezi cu incredere orice tehnica si suprapunere dorita, avand o uscare mult mai rapida decat uleiurile.

Cum pictezi un peisaj cu acrilice?

  1.      Picteaza in natura

Alege un mediu linistit in care te poti relaxa si care te inspira, apoi reda ceea ce vezi pe plansa ta. Ai grija ca odata cu trecerea timpului soarele se va deplasa si implicit umbrele se vor modifica, astfel ca vei fi nevoit sa iti folosesti imaginatia. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este acela ca nu e obligatoriu sa reproduci orice element vazut in peisajul real. Compune-ti singur tabloul!
 

  1.      Accentueaza detaliile din prim-plan

O pictura nu este o fotografie, prin urmare nu e necesar sa pictezi toate detaliile. Axeaza-te pe ce e important in prim-plan, creand astfel un unghi de vizualizare a peisajului cu o mai mare concentrare pe elementele apropiate si o vizibilitate mai buna asupra intregului ansamblu.
 

  1.      Joaca-te cu nuantele de verde

Verdele este cel mai predominant intr-un peisaj de natura. Acesta poate avea nuante galbui sau albastre, poate fi un verde crud sau intens. Toate aceste variatii depind mult de momentul zilei in care alegi sa realizezi pictura. Fiecare amestec intre albastru si galben va rezulta o nuanta diferita de verde in functie de proportiile combinate. Exerseaza aceste posibilitati de verde si observa care se potrivesc cel mai bine cu nuantele din peisajul real.
 

  1.      Suprapuneri de culori

Avantajul acrilicelor, comparativ cu acuarelele, consta in faptul ca iti permit sa suprapui culorile, indiferent de cat de inchise sau deschise sunt. Asadar, nu conteaza cu ce anume incepi sa pictezi, daca sunt zonele din background sau din prim-plan, acrilicele iti vor permite sa revii oricand asupra plansei adaugand elemente sau colorand fundalul.
 

  1.      Practica continuu

Pictura nu se incheie cu primul tablou realizat. Practica continuu experimentand diverse combinatii de culori si umbre (inchis, deschis). Incearca sa pictezi in medii diferite, anotimpuri diferite si cand ai o alta stare de spirit. Cu timpul tehnica ta se va imbunatati, vei observa mai atent detaliile de compozitie dintr-un peisaj si iti vei crea un stil propriu.
Pe Colorit.ro poti gasi toate materialele de care ai nevoie pentru a incepe sa iti lasi imaginatia si spiritul sa se deschida intr-o armonie de culori si forme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.