Fascinanta art a Origami-ului

Fascinanta Art A Origami-Ului -

Fascinanta Art A Origami-Ului -

Sursa: www.handmademoldova.com
Origami, un obicei stravechi din Japonia, care isi are originea in urma cu mai mult de 1.000 de ani, s-a transformat treptat intr-o adevarata arta. O arta populara, creativa, un puzzle matematic, un joc – toate aceste caracteristici descriu arta plierii hartiei.

Origami de la origini pana in prezent

Termenul provine din limba japoneza. “Ori” inseamna impaturit, impachetat, iar “kami” se traduce prin hartie. Iata, deci, cum s-a format denumirea uneia dintre cele mai maiastre mestesuguri. Se pare insa ca nu japonezii sunt primii care au descoperit-o, ci se spune ca inca de acum 2.000 de ani chinezii au fost cei care au inceput sa puna bazele dezvoltarii sale, insa, fara a o impartasi si cu alte popoare. Abia din secolul XIV s-a raspandit si in Corea, in lumea araba si chiar si in Europa, in tari precum Spania si in Japonia unde, initial, este practicata la Curtea Imperiala ca un mod interctiv de petrecere a timpului liber. Era considerat, in acelasi timp, o activitatea plina de eleganta.
 
In ziele noastre, Origami este inca o arta foarte dezvoltata in Japonia. Adesea, cei care o practica cel mai des sunt copiii impreuna cu bunicii, dar ea se bucura de popularitate in randul locuitorilor de toate varstele si s-a extins chiar si la nivel international.
 
Fascinatia pe care o transmite Origami o face sa fie o activitate care prezinta din ce in ce mai mult interes nu doar pentru artisti, ci si pentru ingineri, programatori IT, profesori universitari, deoarece este o adevarata provocare pentru minte si pentru maini, dezvoltand abilitati de indemanare si de gandire. In timp ce unii prefera arta plierii hartiei datorita simplitatii ei, folosind-o ca mod de relaxare, altii o practica pentru amuzament, fiind un joc din care poti deprinde anumite competente.

5 curiozitati pe care trebuie sa le afli despre Origami

  • O traditie japoneza spune ca celui care reuseste sa creeze un numar de 1.000 de figurine i se va indeplini o dorinta.
  • Metodele stravechi de origami folosesc bucati de hartie de forma patrata si nu permit ca aceastea sa fie decupata sau lipita.
  • Initial, figurinele de hartie erau folosite cu scop religios, in cadrul ceremoniilor si ritualurilor. Apoi, oamenii au inceput sa le realizeze pentru a le utiliza ca accesorii de decor ori pentru a le darui.
  • Trendurile eco moderne folosesc tipuri de hartie mai putin conventionale pentru Origami, cum ar fi pliante, pagini de reviste si de ziar.
  • Cea mai mica figurina confectionata din hartie are dimensiunile unui patrat de 1 mm.

Accesoriile necesare pentru Origmani pot fi gasite aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.