Cum sa iti alegi blocul de desen

Cum Sa Iti Alegi Blocul De Desen -
Foto: pixabay.com
Cand eram scolari, parintii ne cumparau primul bloc de desen pe care puneau mana fara sa tina cont de textura foii sau de calitatea acesteia. Si nici nu aveam nevoie de un bloc de desen mai calitativ, mai ales daca nu eram foarte talentati la desen. Adevarul este ca daca vrei sa desenezi pentru a te relaxa, nu vei avea nevoie de cine stie ce instrumente sofisticate, ci doar de niste creioane, cateva coli de hartie si o guma de sters. Insa, daca te incadrezi in categoria persoanelor cu un simt artistic deosebit, care se aseaza vara pe iarba cu un carnetel si un creion in mana doar pentru a surprinde pe foaie un moment unic al naturii, atunci cu siguranta iti vei alege accesoriile pentru desen mult mai atent. Daca vrei sa iti faci o cariera din desen, probabil stii deja ca daca accesoriile nu sunt fabricate special pentru desen, atunci nici desenele nu vor iesi extraordinar de bine, oricat de talentat ai fi.
Cu toate acestea, daca esti un amator in domeniul desenului dar vrei sa iti faci o cariera, s-ar putea sa nu stii cum sa iti alegi blocul de desen, la ce sa fii atent si cum sa evaluezi calitatea acestuia, mai ales daca intri intr-un magazin specializat sau pe un site cu accesorii pentru desen. Intr-un astfel de magazin vei gasi atat de multe tipuri de blocuri de desen incat la inceput vei fi putin debusolat si nu vei sti incotro sa o apuci. Primul lucru pe care ar trebui sa il stii despre blocurile de desen este faptul ca hartia acestora ar trebui sa fie fabricata fara acid pentru a nu se ingalbeni in timp si pentru a avea o durata de viata cat mai mare. Urmatorul lucru la care trebuie sa fii atent este grosimea hartiei. Spre exemplu, blocurile de desen cu o hartie de 90 de g/m2 sunt folosite mai mult pentru schite si desene in creion, in timp ce foile mai groase, cum ar fi cele de 160 g/m2 sunt folosite pentru desenul in acuarela. Blocul de desen Schut Artist Drawing 120 g este ideal pentru desenele și schitele in carbune sau creion. Fabrica Schut produce una dintre cele mai calitative hartii pentru desen, cu o granulatie fina si o rezistenta excelenta la stergeri repetate. Pentru desenele in acuarela, recomandarea noastra este blocul de desen Schut Terschelling cu o hartie din celuloza pura presata la cald cu o granulatie specifica. Hartia are un PH neutru, nu se ingalbeneste in timp, fiind recomandata mai ales in cazul unor picturi de mare valoare.
Textura este la fel de importanta in cazul blocurilor de desen. Exista blocuri de desen cu foi foarte fine, recomandate pentru schitele rapide sau pentru desenele in creion complexe. Nu se recomanda totusi foile cu o textura mult prea fina pentru ca s-ar putea sa ai probleme la desenarea umbrelor. De cealalta parte, foile cu o textura mai ruguroasa sunt potrivite mai mult pentru desenele in creion, carbune sau acuarele. Toate blocurile de desen Schut au o granulatie fina ce transforma desenul intr-o activitate extrem de relaxanta.
Nu in ultimul rand, coperta este un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in considerare atunci cand iti alegi blocul de desen. Daca esti genul de artist care isi petrece zilele in parcuri desenand, atunci alegerea unui bloc de desen cu o coperta tare care sa iti foloseasca drept suport este obligatorie.
Daca ai ales blocul de desen potrivit pentru nevoile tale, poti trece la alegerea celor mai bune instrumente de desenat care te vor ajuta sa tranformi o foaie goala din blocul de desen intr-o adevarata opera de arta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.