Creion mecanic sau creion de grafit: Care este mai bun?

Creion Mecanic Sau Creion De Grafit: Care Este Mai Bun? -

O întrebare frecvent intalnită in rândul tinerilor studenți, a profesioniștilor în design grafic și a pasionaților de desen este “Care dintre cele două tipuri de creioane ar trebui să folosesc: creion traditional sau creion mecanic?”. Acest articol explică avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru scris și desenat, în speranța de a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Ce este un creion mecanic?

Definitiile variaza, dar in sensul acestui ghid, vom considera ca un creion mecanic este orice creion cu un mecanism ce ajuta mina de grafit sa avanseze intr-un fel.

Creioane Mecanice Caran D'ache Infinite
Creioane mecanice Caran d’Ache Infinite

Alte denumiri ale creioanelor mecanice

Un creion mecanic poate fi numit diferit in locuri diferite, de catre persoane diferite. In Marea Britanie un creion mecanic poate fi numit, in mod obisnuit, „creion automat” sau „creion propulsor”, dar de multe ori este numit „creion cu click”

O întrebare care este frecvent pusă de tinerii studenți, profesioniștii în design grafic și pasionații de desen este “Care dintre cele două tipuri de materiale ar trebui să folosesc: creion mecanic sau obisnuit?”. Această postare explică avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru scris și desenat, în speranța de a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Vezi intreaga noastra colectie de creioane mecanice.

Creionul din grafit

Creioane Profesionale Caran D'ache Grafwood
Creioane profesionale Caran d’Ache Grafwood

Când vorbim de creionele de grafit, trebuie să fim atenți la două aspecte: intensitatea culorii și duritatea grafitului. Clasificarea sa merge din categoria B (negruzitate), H (duritate), HB (intermediar între culoare și duritate) sau F (fină, care informează dacă vârful creionului este subțire).

Pentru a facilita analiza, aceasta este scara clasificării creioanelor:

9H – 8H – 7H – 6H – 5H – 4H – 3H – 2H – H – F – HB – B – 2B – 3B – 4B – 5B – 6B – 7B – 8B – 9B

Cu cât numărul este mai mare, cu atât caracteristica va fi mai pronunțată. Adică, cu cât creionul este mai B, cu atât grafitul este mai negru și mai moale. De exemplu, 9B este mai moale și mai negru decât B.

La rândul său, cu cât creionul este mai H, cu atât grafitul este mai dur și mai gri. De exemplu, 9H este mai dur și mai gri decât H.

HB și 2B sunt cele mai utilizate în școală și sunt disponibile în orice articole de papetărie, deoarece au o culoare și o duritate intermediară. Creioanele HB sunt, de asemenea, denumite în mod obișnuit „creioane numărul 2”, derivate din sistemul de clasificare european. Indiferent de preferințele fiecăruia, creionul va fi cel mai potrivit pentru scris. Dar va fi așa pentru desen?

Acum, pentru cei cărora le place să deseneze, în special modelele mai artistice, este convenabil să încerce diferitele tipuri de grafit, astfel încât să obțină cel mai bun beneficiu, fie că este pentru texturi, umbrire, lumină și efecte.

Vezi intreaga colectie de creioane cu mina din grafit din colectia noastra

Creionul mecanic

În ceea ce privește creionul mecanic, acesta se clasifică în funcție de grosimea grafitului, care poate varia între cel mai subțire, cu diametrul de 0,2 mm, sau cel mai gros, de 0,9 mm. Printre opțiunile disponibile de obicei pe piață, putem găsi următoarele:

0,2mm – 0,3mm – 0,5mm – 0,7mm – 0,9mm – 1,3mm – 2,0mm

În raport cu creionul din grafit, creionul mecanic este avantajos pentru că este mai practic (nu reduce dimensiunea în funcție de utilizare, iar vârful are întotdeauna aceeași grosime, fără a folosi ascuțirea), și are un aspect mai fin și cursă mai curată. Sunt mai potrivite pentru desenul tehnic și anume atunci când vorbim despre reproducerea părului, firelor de păr etc.

Pe lângă creioanele mecanice, pe piață există și așa-numitele „mine”, care folosesc grafit mai gros, care se apropie de creioanele de grafit, precum și grafitul colorat.

Decizia

Depinde în întregime de tine.

Folosirea unui creion de grafit sau a unui creion mecanic depinde de tipul de lucru efectuat, fie că se scrie pentru școală sau se produce capodopere (cum am văzut, creionul din grafit va fi mai potrivit pentru desenul artistic, iar creionul mecanic va fi mai potrivit pentru desenul tehnic). ), și, de asemenea, variază în funcție de gustul și preferința fiecăruia.

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este: încercați-l, testați-l și aflați ce este potrivit pentru dvs.

Articol inspirat de: https://pajory.net/en/2019/03/13/graphite-pencil-vs-mechanical-pencil/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.