Creioanele de desen, proprietati si sfaturi

Creioanele De Desen, Proprietati Si Sfaturi -

Vrei sa incepi sa desenezi in creion si nu nu stii ce tip de creioane sa iti cumperi? Afla diferentele si asemanarile intre diferitele tipuri si marci de creioane pentru desen.

Creioane mecanice

Creioanele mecanice au avantajul că nu necesită ascuțitori, acestea fiind deja ascuțite.

Creioanele mecanice pot fi utilizate pentru a desena linii mai subțiri. Ele sunt utile atunci când este nevoie să se facă schițe, pânze, și alte lucruri care nu funcționează bine cu creioane normale. Creioanele mecanice se mai folosesc de asemeni la birou, pentru scriere sau ca instrumente pentru desenul tehnic, de catre arhitecti sau ingineri.

Creioane de grafit

Creioane Caran D'ache Grafwood
Creioane Caran d’Ache Grafwood

Pentru începători, vă recomandăm să începeți cu un set de creioane pentru desen. Acestea sunt creioane de grafit de diferite grade care se găsesc în aproape orice magazin, online sau offline. Cele mai bune și mai folosite creioane din acest segment sunt:

Creioane colorate: Creioane cărbune și pastel

Creioanele de pastel și creionul cu cărbune sunt folosite, ca și creionul negru, pentru a crea linii închise sau deschise. De cele mai multe ori, aceste instrumente sunt folosite pentru a reprezenta umbrele dintr-o imagine. Din acest motiv, se utilizează de obicei un instrument de grămadă (cum ar fi un creion de ceară), care permite realizarea unei varietăți de tonuri.

Pe lângă creioanele simple, magazinele de artă oferă o gamă de creioane colorate, pastel și cărbune, potrivite pentru schite sau pentru desene monocrome. Duritatea lor variază de la 10-12 H la 5-6 B.

Seturi cu creioane: Încercați diferite tipuri de creioane pentru a vă perfecționa tehnicile de desen.

Orice artist profesionist își va aminti cu siguranță momentul când a observat, pentru prima dată, diferențele între creioanele de desen. Mulți oameni nu știu că există creioane care se potrivesc perfect pentru anumite tehnici desen și efecte. Puteți face un pas mare spre a vă perfecționa abilitățile prin experimentarea cu diferite tipuri de creioane.

Creioanele De Desen, Proprietati Si Sfaturi -
Set creioane colorate acuarelabile Caran d’Ache Supracolor 80

În timp ce experimentați cu mai multe tipuri de creioane pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs., ar fi o idee bună să faceţi un set mic al dumneavoastră din fiecare tip. În acest fel, puteţi accesa rapid instrumentul corect atunci când fiecare lucrare necesită un tratament special. Cumpara-ti propriul tau set si incearca toate aspectele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.