Pictura murala – cum o poti folosi pentru camera copilului?

Pictura Murala - Cum O Poti Folosi Pentru Camera Copilului? -
Pictura

Copiii sunt atrasi de lucrurile cat mai colorate si mai animate, care ii ajuta sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea. Peisajele din naturala, reprezentarile personajelor preferate din desenele animate, imaginile cu printi, printese si castele sunt lucruri care le pot aduce zambetul pe buze micutilor nostri.

Ce-ar fi daca toate acestea ar ajunge din cartile de colorat si de pe plansele de desen direct pe peretii camerei copilului? Vorbim despre pictura murala, o tehnica ideala pentru transformarea unei camere de copii intr-un spatiu de basm!

Pictura murala inveseleste orice decor

Pictura pe pereti, in forma in care o cunoastem cu totii astazi, este o tehnica derivata din picturile rupestre, care ornamentau stancile si zidurile pesterilor in epoca preistorica. Inca de pe atunci oamenii primitivi isi manifestau pasiunea pentru arta, chiar daca vorbim despre un nivel destul de rudimentar. Treptat, acest mod de exprimare a capatat amploare, devenind o nisa dedicata tuturor celor care apreciaza beneficiile terapiei prin frumos, nu doar artistilor.

Astazi, pictura murala inveseleste orice tip de spatiu, de la incaperile din locuinte, pana la centre medicale sau educationale dedicate copiilor.

Pictura murala in designul functional

Pe langa valoarea estetica pe care o ofera aceasta optiune de afisare a desenelor, pictura murala ofera si alte avantaje.

De exemplu, aceasta poate contribui la crearea unui design functional, din doua perspective:

  • Pe de-o parte, poate armoniza vizual proportiile camerei – prin folosirea anumitor palete cromatice, a efectelor optice si a elementelor grafice spatiul poate parea mai inalt sau mai amplu;
  • Pe de alta parte, pictura pe pereti are rolul de a masca diferite imperfectiuni ale zidului, mai ales daca cel mic si-a exercitat inainte talentele artistice pe suprafata peretului!

Picturile pe pereti inspira micutilor pasiunea pentru frumos

Folosind pictura pentru a decora peretii camerei in care cel mic isi petrece majoritatea timpului, parintii ii vor insufla prichindelului pasiunea pentru frumos. Astfel, chiar daca nu toti micutii par sa aiba inclinatii catre partea artistica, expunerea desenelor pe peretii camerei le pot dezvolta abilitatile creative, transformandu-i in micuti artisti plastici.

In plus, copiii vor beneficia de efectele pozitive ale culorilor, asa cum sunt acestea mentionate in teoriile cromoterapiei. Albastrul, portocaliul, galbenul sau verdele sunt printre cele mai potrivite nuante pentru ornamentarea spatiului dedicat celor mici. Iata cateva dintre semnificatiile culorilor pe care ar trebui sa le utilizam in decorarea camerelor pentru copii:

  • Albastrul relaxeaza sistemul nervos, creand un mediu propice unui somn odihnitor. Mi utul tau va beneficia astfel de nopti linistite.
  • Verdele este culoarea care simbolizeaza natura; aceasta ispira calm si optimism si, in plus, este culoarea pe care privirea umana o accepta cel mai usor. Verdele poate imbunatati vederea.
  • Portocaliul este o optiune cromatica care transmite vitalitate si energie. Mai mult decat atat, portocaliul este asociat cu stimularea apetitului.
  • Galbenul este culoarea care inveseleste. Este ideala pentru a capta atentie micutilor, mai ales in primul an de viata. Galbenul stimuleaza puterea de concentrare, fiind o optiune perfecta pentru camera de studiu a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.