Ce tipuri de materiale de pictura au nevoie cei mici pentru scoala?

Ce Tipuri De Materiale De Pictura Au Nevoie Cei Mici Pentru Scoala? -

Materiale Pictura Copii

Sursa foto: www.pixabay.com

Copilaria este plina de povesti fascinante nascocite din propria imaginatie. Colorate si pline de viata, povestile celor mici sunt deseori inscrise in caietele de notite, in cartile de colorat, in jocurile pe care le joaca, in castelele pe care le construiesc din cuburi sau in picturile pe care le realizeaza cu maiestrie.

O modalitate foarte buna de a da frau liber imaginatiei si de a devolta creativitatea celor mici este pictura. Desenele trasate cu migala si peisajele pictate cu cele mai vibrante culori ar putea fi dovada ca cel mic are o inclinatie catre arta plastica. Pentru ca scoala este pe cale sa inceapa si pentru ca este mediul in care cei mici isi pot descoperi talentele, iti recomandam sa echipezi ghiozdanul cu o serie de materiale de pictura de calitate.

Care sunt principalele materiale de pictura pentru scolari

Colorit propune o serie de materiale de pictura, disponibile in catalogul lor online si in magazinul fizic, perfecte pentru echipamentul de scoala al celui mic.

  1. Pensule

Linii fine care pun in “miscare” imaginatia celui mic, culori care exprima emotia, sentimentele si perceptia vizuala a lucrurilor sunt transpuse si asamblate cu ajutorul unor pensule de pictura de calitate. “Armele” cu care se antreneaza creativitatea si, implicit, talentul la desen, trebuie sa fie usor de manuit, sa fie diversificate si sa nu lase par pe plansa. Poti alege pensule de pictura din par natural, de diferite dimensiuni: pentru trasarea liniilor subtiri, pentru umplerea formelor si pentru aplicarea fundalurilor.

  1. Acuarele

Alege culori vibrante care sa exprime realitatea perceputa de cei mici. Cele mai bune culori pentru scolari sunt paletele de culori deja predefinite, intrucat sunt mai ieftine, mai practice si sunt usor de pastrat. Alege seturi de acuarele tempera fluide sau solide care sunt usor de aplicat si nu au nevoie de un agent suplimentar.

  1. Blocuri de desen

“Locurile de joaca” ale culorilor si pensulelor sunt hartiile fine si speciale pentru desen si pictura. Evita colile de hartie A4 pentru imprimanta, pentru ca este foarte probabil ca acestea sa fie prea subtiri si sa actioneze ca o hartie absorbanta, in felul acesta distorsionand culoarea si desenul. Alege un bloc de desen care sa contina coli de hartie speciala pentru pictura.

  1. Sevalete

Pentru cei care vor sa faca o pasiune pentru pictura si sa devina artisti, poti alege sevalete. Acestea le vor oferi mai mult suport aplicarii culorilor si mai multa precizie in trasarea liniilor. Descopera sevaletele pentru copii de la Colorit. Sunt din lemn si pot fi ajustabile inaltimii acestora.

Se spune ca nu arta creeaza talentul, ci talentul creeaza arta. Inzestrati sa realizeze cu pasiune, maiestrie si mult talent opere de arta, cei mici vor fi incantati cu echipamentul de pictura pe care il vei cumpara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.