Reguli pe care trebuie sa le stii pentru un tatuaj henna

Reguli Pe Care Trebuie Sa Le Stii Pentru Un Tatuaj Henna -

Tatuaj Henna Sursa foto: http://tattoo-trends.net/temporary-arabic-henna-tattoo-ideas/

Aceasta tehnica transpune, intr-un mod aparte si feminin, cultura indiana si rezuma in cateva linii fine si creative o explorare intensa a stilul oriental si exotic. Impodobirea picioarelor, mainlor, inchieturilor cu tatuaje temporare fine, sub forma de simboluri florale sau abastracte, forme geometrice, se arata din ce in ce mai bine primit de tinerele din Romania.

Ce este henna?

 Henna este o planta (planta mehndi) inalta si subtire, din ale carei frunze uscate si maruntite se obtine o pudra maronie puternic pigmentata – Henna pentru tatuaje temporare. Aceasta poate fi folosita atat pentru tatuajele pe corp, cat si pentru colorarea parului.

Chiar daca tehnica henna este originara din lumea orientara, aceasta, in ultimul timp, a luat amploare si in tarile europene. Initial, tatuajele henna erau desene aplicate tinerelor mirese, fiind considerate mici atentii din parte mirelui catre mireasa. Ele veneau sub diferite modele, toate avand o simbolistica aparte pentru femeie. Astfel, paunii sunt considerati simbol al fertilitatii, doua inimi, simbol al dragostei, iar picaturile din desen considerate fauritoare pentru tinerele domnisoare care sunt in cautare de parteneri. Astazi, pe langa acestea, se folosesc adesea simboluri traditionale precum mandala, frunzele ca simbol al vitalitatii, fluturii care simbolizeaza schimbarea si renasterea.

Reguli de tatuare henna

Pentru a obtine rezultate cat mai delicate si pline de mister si frumusete, este indicat sa respecti pasii de mai jos:

  1. Pudra de henaa se amesteca cu putina apa calda si un sfert de cana de zeama de lamaie (o lamaie stoarsa). Trebuie sa fii atent sa nu torni prea mult lichid, astfel incat pasta sa nu fie prea vascoasa si sa se scurga.
  2. Pentru a obtine o pasta fluida si o compozitie bine legata, poti adauga putin zahar. In felul acesta, pasta va adera mai bine la piele. Este recomandat sa folosesti zahar pudra sau zahar topit.
  3. Adauga cateva picaturi de ulei esential natural de lavanda sau eucalipt. Vei obtine o pasta de un pigment mult mai intens. Pentru o punga de 20g de pudra henna poti adauga 1 lingurita jumatate de ulei esential, iar pentru o cantitate mai mare, de 100 g, poti adauga chiar 10-30 ml, astfel incat sa obtii o consistenta asemanatoare pastei de dinti.
  4. Acopera vasul in care ai format pasta cu o folie transparenta si lasa-l la temperatura camerei, pana cand vezi o pelicula mai inchisa la suprafata. De regula, se lasa in jur de 24 de ore.
  5. Testeaza pasta, aplicand putin pe mana si lasand 5 minute pana cand aceasta devine portocalie. Ai grija sa nu lasi prea mult timp pasta, intrucat este foarte probabil sa se depigmenteze culoarea.
  6. Daca pasta nu ramane suficient de fina si fluida, astfel incat sa se aplice usor pe piele, mai adauga putina apa.
  7. Pasta deja gata, se introduce in conurile speciale, intr-o proportie de 50-60%. Acestea se sigileaza cu scotch pentru a nu se scurge.
  8. Inainte de aplicare, asigura-te ca pielea este curata si uscata.
  9. Foloseste sabloane sau ghideaza-te dupa propria imaginatie, astfel incat sa obtii un model care sa puna in evidenta frumusetea mainilor.
  10. Dupa desenarea modelului, se lasa pasta de pe piele, timp de 15-20 min, sa se usuce. Dupa ce se usuca pasta, este indicat sa aplici peste ea un amestec de zahar si lamaie, cu ajutorul unei dischete sau a unui betisor de ureche. Media de asteptare este de 6-8 ore. Cu cat vei lasa mai mult timp sa se usuce, cu atat aceasta va deveni mai inchisa.
  11. Se indeparteaza prin frecare, cu ajutorul unui ulei vegetal (masline sau cocos). Evita folosirea apei.

Dupa indepartarea crustei, desenul va avea o culoarea portocalie, dar, in timp, acesta va capata o culoare maronie inchisa. Media de rezistenta a unui astfel de tatuaj este de 7-10 zile, dar poate rezista si pana la 3 saptamani in zonele cu pielea mai groasa (palme si talpi) si daca este intretinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.