4 intrebari care apar atunci cand inveti sa pictezi

4 Intrebari Care Apar Atunci Cand Inveti Sa Pictezi -

4_Intrebari_Pictura

Sursa foto: Pexels.com
Simti nevoia sa te recreezi, sa iesi din cotidian, sa te debarasezi de stresul de la job. Vrei sa faci ceva diferit si te-ai decis sa pictezi, insa sunt cateva necunoscute pentru tine. Afla din randurile de mai jos raspunsurile la 4 dintre cele mai frecvente intrebari pe care un doritor de a invata pictura si le pune. 

  1. Trebuie sa stiu sa desenez inainte sa pot incepe sa pictez?

 Desenul nu trebuie sa te impiedice in dorinta ta de a pune culoare pe hartie. A invata sa desenezi este o practica de lunga durata care cere mult exercitiu, iar tu iti doresti doar un hobby de weekend. Asadar, poti trasa cateva linii usoare inainte sa aplici culoarea, acestea vor fi orientative. Chiar daca nu ai facut o schita riguroasa, va fi un element ajutator. Daca pur si simplu nu iti place desenul si ti-e frica de el, incepe sa aplici culoarea direct pe hartia alba. Asculta-ti simturile si lasa-ti creativitatea libera!

  1. Ce tipuri de culori trebuie sa folosesc?

Tipurile de culori des intalnite in pictura sunt: tempera, culorile in ulei, culorile acrilice, acuarela. In functie de timpul de asteptare pentru uscarea culorii, reticenta fata de mirosul puternic al solventilor poti opta pentru o tehnica sau alta.
Culorile in ulei sunt folosite cel mai des pe o suprafata din panza. Totodata, necesita solventi speciali pentru diluarea culorii si in final pentru curatarea pensulelor.
Acuarela este o tehnica care nu implica o investitie la fel de mare. Transparenta diferita a culorilor obtinuta prin diluarea cu apa fac frumusetea unei lucrari in acuarela. O greseala facuta in tehnica acuarelei nu o mai poti acoperi, lucru care se rezolva instant cand pictezi in tempera si poti adauga o tusa pastoasa deasupra.
Culorile acrilice au intensitate, suportul pe care se aplica poate fi panza, carton, lemn, se usuca repede si sunt solubile in apa.
Daca esti la inceput in arta picturii, recomandarea este sa incepi cu tempera. Alege sa pictezi pe hartie. Dizolvarea culorilor se va face cu apa. Poti aplica straturi mai subtiri sau mai groase, transparente sau opace. Timpul de uscare al culorilor este unul scurt si, foarte important, poti masca usor greselile.= 

  1. Ce marca de culori sa folosesc?

 Nu exista o regula. Poti incerca culori de diferite marci, astfel incat sa iti dai seama care iti plac mai mult. Vei observa diferente de consistenta, de miros. Desigur, in alegerile tale te vei ghida si in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie. Colorit.ro iti ofera o gama variata de culori pentru pictura la preturi bune, fiind unic importator al unor marci de renume din industria artei.
Axeaza-te pe culorile primare: rosu, galben, albastru. Amestecul dintre acestea te va ajuta sa obtii culorile binare: violet, portocaliu, verde. Neaparat achizitioneaza-ti si culoarea alb. De asemenea, pentru un joc sporit al amestecurilor si o placere mai mare in a obtine nuante si a picta, poti cumpara doua tonuri de rosu, doua de galben si doua de albastru. Pe masura ce vei inainta in tainele picturii, vei sti exact si ce culori iti doresti si ce marca preferi.

  1. Este necesar sa invat teoria culorilor?

Cu cat ai mai multe cunostinte despre imbinarea culorilor, cu atat mai armonios va fi tabloul pe care il vei realiza. Nu te speria de cuvantul teorie, nu trebuie sa citesti manuscrise sau sa mergi la biblioteca, cateva principii de baza vor fi de bun augur inainte de a lua startul si a pune culorile pe hartia de bloc. Daca mai sus am mentionat de culorile primare, rosu, galben, albastru, este bine sa stii ca exista si culorile complementare: rosu – verde, orange – albastru, galben – violet. In urma amestecului intre aceste culori complementare, ca de exemplu intre rosu si verde, se obtin griurile colorate care devin si mai frumoase daca vei adauga doze mai mari sau mai mici de alb si negru.
Experimenteaza, combina culori, creeaza, te vei relaxa intr-un mod minunat!

One thought on “4 intrebari care apar atunci cand inveti sa pictezi

  1. Cadouri pentru pasionații de pictură – Deyutza's Blog says:

    […] pe lângă lucrurile materiale care i le poți face cadou poți să îl îndrumi să între aici . Pe colorit.ro sigur se va perfecționa și sigur va vrea mai multe materiale de pictură și chiar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.